Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mi a sikeres nők titka 2012-ben? Megkérdeztük

A kisalfold.hu két elismert szakmai pályafutással rendelkező megyénkben élő, valamint győri származású hölgyet kérdezett a sikeres nők titkáról.

Dr. Paller Judit: "a szakvizsgámra akkor készültem fel, amikor szülés után a gyermekeimmel otthon tartózkodtam"

"Kitartás, ambíció, szakmai elkötelezettség, a munkatársak megbecsülése és a család szeretete elengedhetetlen ahhoz, hogy egy hölgy sikeres pályát fusson be" - kezdte portálunknak Dr. Paller Judit országos tiszti főorvos, aki korábban hosszú ideig vezette Győrből az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézet Győrben.

"Miután a hetvenes években végeztem az egyetemen, rögtön nagyon jó helyre kerültem.

Az akkori KÖJÁL győri intézetében kiváló lehetőségeket kaptam és nagyszerű kollégákat ismertem meg, egy percig nem éreztem hátrányát annak, hogy a gyengébbik nemhez tartozom, igaz, mind a tanulási, mind a bizonyítási vágy erősen munkált bennem.

Úgy gondolom, hogy 30-40 évvel ezelőtt és napjainkban is ott dől el a hölgyek szakmai sikeressége, hogy meg tudják-e találni a kellő egyensúlyt a családjuk és a munkájuk között.

Nekem e téren is szerencsém volt, a férjem mindig támogatásáról biztosított, sőt, a szakvizsgámra akkor készültem fel, amikor szülés után a gyermekeimmel otthon tartózkodtam.

Úgy érzem, ma már nehezebb jó szakmai közösségekbe, inspiráló környezetbe kerülni a felsőfokú tanulmányok végeztével.

Mint ahogy a családalapítás, a babavállalás ideje is egyre jobban kitolódik a párok életében, s ez komoly dilemmák, döntések elé állítja a fiatal nők többségét" - zárta szavait Dr. Paller Judit.

Dr. Paller Judit országos tiszti főorvosként mikrofonok kereszttűzében. Fotó: Kisalföld-archívum.
Dr. Paller Judit országos tiszti főorvosként mikrofonok kereszttűzében. Fotó: Kisalföld-archívum.


Mártonné dr. Baj Mária: "kimondottan előnyösnek tartom, ha hölgyek is szerepet kapnak egy-egy munkahelyi közösségben"

"Vezetőként mindenképp rátermettnek és határozottnak kell lenniük a hölgyeknek, miközben kiemelkedő szakmai tudással kell rendelkezniük.

Személy szerint soha nem éreztem, hogy kétszer többet kell letennem az asztalra, mint a férfi kollégáknak, de ebben minden bizonnyal komoly szerepet játszik erős személyiségem" - mondta a kisalfold.hu-nak Mártonné dr. Baj Mária, a Leier-cégcsoport magyarországi ügyvezető igazgatója.

"Harminckét évesen olyan osztrák betonüzem vezetője lettem, ahol szinte csak férfiak dolgoztak, de a munkához való hozzáállásom révén hamar elfogadtak.

Más kérdés, hogy kimondottan előnyösnek tartom, ha hölgyek is szerepet kapnak egy-egy munkahelyi közösségben.

Véleményem szerint ha egy nő személyisége visszafogottabb, de szakmailag kifogástalan munkát végez, akkor középvezetőként minden további nélkül megállhatja a helyét, s segítheti munkájával adott cég sikeres működését" - tudtuk meg a Leier-cégcsoport Győrben élő ügyvezető igazgatójától.


Mártonné dr. Baj Mária 2008-ban vehette át a Presztízs-díjat Az év vállalkozásért. Fotó: Bertleff András.
Mártonné dr. Baj Mária 2008-ban vehette át a Presztízs-díjat Az év vállalkozásért. Fotó: Bertleff András.

Olvasóink írták

 • 6. Szerén 2012. március 09. 13:07
  „"Véleményem szerint ha egy nő személyisége visszafogottabb, de szakmailag kifogástalan munkát végez, akkor középvezetőként minden további nélkül megállhatja a helyét, s segítheti munkájával adott cég sikeres működését" - tudtuk meg a Leier-cégcsoport Győrben élő ügyvezető igazgatójától."
  Ez is igaz!”
 • 5. Szerén 2012. március 09. 12:59
  „A sikeres pályafutáshoz nőként és férfiként is sok mindenre van szükség.
  Persze mindig tisztelet a kivételnek, ami erősíti a szabályt!
  1.Nem árt, ha jó kapcsolatai vannak. 2. Egy adag szerencse sem árt. 3. Feltétel, hogy mögötte egy olyan család álljon, aki tehermentesíti otthon. 4. A rátermettség, az iskolai végzettség sem hátrány.
  Viszont az első három nélkül semmire sem megy, legalább is Magyarországon.”
 • 4. pancser 2012. március 08. 21:59
  „a régi nőnapokon a férfi más csajokkal az asszony más fiúkkal bulizott. Elég idétlen ünnep volt enyhén szólva politikai ünnep volt.
  Szerintem egy nő nehezen tud aktív családanyaként és mozgalmas életet élő vezető lenni egyidejűleg. Tisztelem mind a két dolgot, de azért feleségnek inkább az a jó nekünk férfiaknak akikre rábízhatjuk az otthonunkat családunkat.”
 • 3. Mankapunka 2012. március 08. 16:07
  „Férfi nap mikor lesz??? Ja,hogy a többi 364 nap az. Mindjárt más.”
 • 2. bimmbamm 2012. március 08. 12:47
  „nőnap, nőnap..Állásinterjú, ahol nő a pályázó: gyerek van? ha van, akkor 99%, hogy elbúcsúznak valamilyen kifogást keresve. De persze nem mondják ki konkrétan, mert ugye azt nem lehet.”
 • 1. thermál 2012. március 08. 07:20
  „Szép, hogy ünnepeljük a NŐKET, de a legszebb az lenne, ha a társadalomban elfoglalt helyüket, már nem kellene nőnappal kihangsúlyozni, hanem ünnep nélkül is érvényesülne amit magában mindenki elismer! Remélem, nem kell újabb 100 évet várni, hogy ez megvalósuljon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs már abdai bazársor, 100 W-os lámpák is elegendő fényt adnak a településen

Az abdai önkormányzat éves szinten 1 millió forintot tud spórolni azzal, hogy az 150 W-os égőket 100… Tovább olvasom