Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Mezőörs összefogott Csabáért

Egy hét alatt százezer forintot gyűjtöttek össze a mezőörsiek azért, hogy a súlyos betegségéből lábadozó és kemoterápiával kezelt volt iskolatársuk, Nyári Csaba gyógyulását segítsék. A fiú és édesanyja dr. Varga Lászlótól, a Weöres-iskola igazgatójától vette át az összeget.
A 15 éves fiú szeptemberben a győri Baross Gábor-iskolában folytatta tanulmányait, ám november első napjaiban súlyos betegséget diagnosztizáltak nála az orvosok. Nyári Csaba egyszerűnek tűnő megfázással, köhögéssel ment el a háziorvosához, aki mellkas-átvilágításra küldte el a fiatalembert, akinek a tüdején több tumort is észleltek. Azonnali kemoterápiára utalták Csabát, a gyermekét egyedül nevelő édesanya pedig a fiú gyógyulásáig a munkanélküli-járadékot választotta, hogy a kemoterápiával kezelt Csaba mellett lehessen.

Nem felejtették el

– Nemcsak a gyerekek, hanem a mezőörsi családok és a nyugdíjasok is összefogtak – sorolta Laposa Józsefné, a község polgármestere. – A református egyház segítsége mellett a mindszentpusztaiak olyan kéréssel jelentkeztek, hogy aki akar, hadd adakozzon helyben, ott is legyen gyűjtőláda. A magunk részéről azt vállaltuk, hogy a helyi képviselő-testület fél éven keresztül havi tízezer forintot utal a családnak.

Nyári Csaba ugyan a mezőörsi iskolába járt, jelenleg is a helyi futballcsapat erőssége, ám a család fél éve Győrbe költözött, s ugyanitt kezdte a kamasz középiskolai tanulmányait. A mezőörsiek ennek ellenére úgy érezték, a fiatalember még mindig hozzájuk tartozik és egy ilyen nagy bajban nem lehet magára hagyni sem őt, sem pedig az édesanyát.

Visszavárják a kapust

– A szeretet nem múlik el egy költözéssel – vélte a polgármester, aki azért megsúgta, hogy maga sem számított ilyen összefogásra.
A gyerekek a napi csokijukról, kólájukról vagy a zsebpénzükről mondtak le, de a felnőttek közül is többen adakoztak Nyári Csaba gyógyulásáért.
Az összefogásról beszélt Szőke Barnabás, a református egyházközség lelkésze is. Borsodi Gyula edző volt a másik ötletadó, aki várja vissza csapatába a kiváló kapust. Borsodi Tamást és Kollár Sándort szó szerint megijesztette az a hír, amit a csapattársukról hallottak. A rákról a lehető legrosszabbra is gondoltak, ezért a gyakori kórházi látogatásokon túl a diáktársaikkal együtt nagyon szívesen segítettek.

A daganat zsugorodik

Csaba baseballsapkája most ritkuló haját takarja. Havonta egy héten át naponta kapja az infúziót.
– A tüdőmön lévő daganat fokozatosan zsugorodik, remélem, véglegesen eltűnik – mondta el Csaba. – Bízom a gyógyulásban és nagyon jó érzés, hogy ennyien gondoltak rám. Mezőörs eddig is tágabb családot és a második otthonomat jelentette, tudom, nem véletlenül.

Olvasóink írták

  • 1. Nicy 2008. október 14. 15:49
    „Hiányzol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes körű, gyorsított ügyintézés

A Belügyminisztérium tervei szerint jövőre az ország összes okmányirodájában bevezetik az… Tovább olvasom