Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Mezőgazdasági összeírás hétfőtől

Magyarország - A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mától november 30-ig mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre a 229/2006. (XI. 20.) sz. kormányrendelet alapján. Ennek célja, hogy nyomon kövesse az előző, 2005-ös összeírás óta a magyar mezőgazdaságban bekövetkezett változásokat, valamint pontos és hiteles képet adjon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére.
Az EU valamennyi tagországa számára kötelező összeírást a 2467/96. sz. tanácsi rendelet írja elő – tájékoztatta szerkesztőségünket a hivatal. Az adatfelvétel végrehajtásának irányítását az ország egész területére kiterjedő illetékességgel a Központi Statisztikai Hivatal Szegedi Igazgatósága látja el.

Az összeírást reprezentatív adatfelvétellel hajtja végre a KSH. A kijelölt mintakörzetek az ország 1220 települését érintik, ahol a körzetben házról házra járva valamennyi ott található címet felkeresnek a KSH által kiadott igazolvánnyal ellátott számlálóbiztosok. A gazdálkodást folytatók körében kitöltendő kérdőívben rákérdeznek a mezőgazdasági munkavégzésre, a mezőgazdasági földhasználatra, termésmennyiségekre, az agrotechnikára, az állatállományra, az állatitermék-termelésre és az egyéb tevékenységekre. A szolgáltatott adatokat – amelyek a statisztikai törvény rendelkezése szerint kizárólag statisztikai célra használhatók fel – csak összesített formában közlik. A KSH kéri, hogy a lakosság fogadja bizalommal a nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos feladatot ellátó összeírókat.

A hivatal munkatársai a 06-80/200-224-es, ingyenesen hívható telefonszámon bármilyen kérdéssel kapcsolatban készséggel állnak rendelkezésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb parlagfű és büntetés

Nyugat-Dunántúl - Idén jóval kedvezőbb volt a helyzet Nyugat-Dunántúlon a parlagfű-fertőzöttség… Tovább olvasom