Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

˝Mesés évad˝ előtt a Győri Nemzeti Színház - fotók, videó

A Jézus Krisztus szupersztár lesz a kiemelt produkció a Győri Nemzeti Színház 2014–15-ös évadában.
A revizor és A varázsfuvola mellett a Győri Balett a Carmina Buranára és a Boleróra építkezik balettestjében. Sulibérletet is kínálnak 7–13 éves gyerekeknek.

Forgács Péter igazgató azzal kezdte: a mostani évadban jelentősen emelkedett a bérletvásárlók száma és a jegybevétel is. A következő, ősszel indulót „Mesés évadnak" nevezték el. „Mesevilágba csöppenünk, mágikus, nívós darabokat adunk elő" – indokolt az igazgató. Így is tisztelegnek Shakespeare születésének 450. évfordulóján. Az első őszi bemutató a Valló Péter rendezte Windsori víg nők lesz, szeptember 27-i díszbemutatóval. Időrendben ezután a nagyszínpadon a Győri Balett Generációk című balettestje következik két részben. Kiss János balett- igazgató erről annyit mondott: a fiatalságról és az idősödő kollégákról, múltról és jelenről szól a XXI. században. Az est a Boleróra és a Carmina Buranára építkezik. „A Bolero újragondolása igazi táncünnep lesz, míg a Carmina Buranát győrivé fordítjuk" – bemutató október 11-én.November 15-én ősbemutató lesz a színházban: Egressy Zoltán drámaíró darabja, a Június. Kiemelt produkció a Jézus Krisztus szupersztár (bemutató: december 20.). „Idehaza ekkora létszámú zenekarral, tánckarral, kórussal ezt a musicalt még nem adták elő" – folytatta az igazgató.

Február 14-én mutatják be Gogol Revizorát: a polgármester szerepét Gáspár Sándor Kossuth-díjas színművész alakítja. „Szívesen játszunk slágeroperákat" – mondta Forgács: március 28-tól látható A varázsfuvola. Az évad utolsó bemutatója a Kaviár és lencse vígjáték (bemutató április 25-én).
A Kisfaludy Teremben a Figaro házasságát Erdeős Annamária rendezi, aki tavaly végzett rendezői szakon (bemutató október 4-én). Az Édes Anna február hetedikétől látható.

Fotó: Cseh Róbert


7–13 éves gyerekeknek szól a Vill-Korr Sulibérlet. Ezzel A walesi lakoma, a 80 nap alatt a Föld körül és A helység kalapácsa látható. Utóbbira Ferenczi György írt bluesdalokat, mely fiatalos lendületet ad a darabnak. Gasztonyi Csilla, a Vill-Korr gazdasági igazgatója elmondta: lehetőségeikhez képest segítik a gyerekek színházba járását s hogy kultúrára nyitott felnőttekké váljanak.

Az egyetemi bérlet megszűnik, a nyílt napot szeptember 6-án tartják. Továbbra is lesz részletfizetési lehetőség, bevezetik a harmadik kategóriás jegyet a 18–21. sorra, a Kisfaludy Teremben eltörlik a ruhatári díjat, varázsjegy jár minden bérlet mellé. Bérletet megújítani május 6. és június 6. között lehet, új bérletet június 11-től július 2-ig és augusztus 25-től az utolsó bérlet zárásáig lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Téti Rendőrőrs felújított épületét

A közmunkaprogramban foglalkoztatott szak- és segédmunkások is részt vettek az őrs átalakításában. Tovább olvasom