Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Mesék, bábszínház, koncertek: kezdődik a Győrkőcfesztivál

Játékos programokkal, jól ismert mesefigurákkal, rengeteg bábszínházzal és koncertekkel várja péntektől vasárnapig a kicsiket és nagyokat a IV. Győrkőcfesztivál.

A Győr teljes belvárosára kiterjedő háromnapos rendezvény idén először tematikus helyszínekkel várja az érdeklődőket, akik nem kevesebb mint ezer program közül válogathatnak - mondta el az MTI-nek Markó Róbert, a főszervező győri Vaskakas Bábszínház munkatársa. Az apró, színpompás házakból álló, meseerdő szélén fekvő Mesevárosban többek között mesefal festés várja a kicsiket, a Győrkőcfaluban a szentendrei Skanzen kelti életre az évszaknak megfelelő népszokásokat, a Lippentő Táncegyüttes pedig gondoskodik arról, hogy minden meserajongó rendesen eltáncolja a cipellőit. A Kacsaúsztató fantázianévre keresztelt helyszínen a ringató csónakázótavon és vizes játékokkal hűsíthetik le magukat a fesztiváli forgatagban kimerült látogatók. A Tudorparton a fővárosi Csodák Palotáját idéző bemutatókkal készülnek a győri egyetem fizikusai, eközben az Aranyparton hagyományos olimpiai sportágakban mérhetik össze az erejüket a Győrkőcolimpia bátor nevezői. Az Ökoparkban egyebek között elhasznált ruhadarabokból és műanyagokból készíthetnek műalkotásokat a vállalkozó szellemű gyerekek - sorolta Markó Róbert.

A legkisebbek sem maradnak program nélkül a hétvégén, a Babakertben ugyanis húszperces, nonverbális, csecsemőszínházi előadások várják a hároméves, vagy annál fiatalabb látogatókat. A helyszínek mindegyikén emellett az ország különböző pontjairól érkező bábszínházak előadásai színesítik a programot.

A fesztivál pénteki hivatalos megnyitóján este hat órától Farkasházi Réka, a Kutyakölykök és a Boribon gondoskodnak a hangulatról, mielőtt Borkai Zsolt polgármester - a rendezvény fővédnöke - este kilenckor átadja a városkulcsát a gyerekeknek. A ceremóniát követően mintegy ötven rajzfilmfigura áramlik ki a fényfestéssel mesekastéllyá varázsolt városháza épületéből.

Szombaton tíz órától összesen tíz karszalagosztó hely várja a látogatókat, ahol egy mosolygós fotó ellenében a 14 év alatti gyerekek a fesztivál ideje alatt különböző kedvezményekre - köztük ingyen állatkerti sétára, szállásra, étkezésre, és a MÁV egyes járatain visszafele útra is - jogosító karszalagot vehetnek át. A látogatók az eddigi Győrkőcfesztiválokon részt vevő gyerekek mosolyfotóival beterített Mosoly utcán keresztül juthatnak el a fesztivál központját képező Bécsi kapu térig. Az idei rendezvény céljai között szerepel még az "egyszerre legtöbb buborékot fújó kisgyerek" Guinness-rekordjának felállítása is, amelyet a városháza tornyain elhelyezett óriás buborékfújókkal készülnek még emlékezetesebbé tenni a szervezők.

Olvasóink írták

  • 2. Yoav-Ben-Meir 2011. június 30. 17:47
    „lol-lol-lol!!!!"Mesek,Babszinhaz!!!= a Magyar Parlament!!!lol-lol-lol!!”
  • 1. annobon 2011. június 30. 09:13
    „Reméljük a programokat nem mossa el az eső!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei tűzoltók diplomával

A felsőfokú állami és szakmai iskolákon diplomát, képesítést szerzett katasztrófavédelmi és tűzoltó… Tovább olvasom