Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Meseismerő verseny

Öttevény - A helyi általános iskola idén is meghirdette hagyományos meseismerő versenyét a 3–4. osztályos gyerekek számára. Ez a verseny a szövegértő olvasásra hívja fel a figyelmet, mellyel az iskola a magyar nyelvet és irodalmat komplex módon fejleszti.
Ebben az évben – szakítva a hagyományokkal – egy ifjúsági regényt olvastak el a versenyzők: Mándy Iván Csutak a mikrofon előtt című művét. A két levelezős forduló után a legtöbb pontot elért 20 tanuló jutott be a döntőbe, ahol Hegykő, Lébény, Abda és Öttevény általános iskoláinak tanulói mérhették össze felkészültségüket.

A döntő egy feladatlap kitöltésével kezdődött, ahol a regény cselekményére vonatkozó kérdésekre kellett válaszolni. Ezután egy játékos, tréfás kérdésekből álló csapatverseny következett, ahol a csapatok véletlenszerűen alakultak ki.

A végeredmény: 3. osztály: 1. Takács Botond, Lébény, 2. Vida Kata, Öttevény, 3. Wenesz Dominik, Lébény; 4. osztály: 1. Kántor Kíra, Hegykő, 2. Kertész Richárd, Hegykő, 3. Kalmár Tibor, Hegykő.

A tanulók értékes mesekönyveket, okleveleket és tárgyjutalmakat kaptak, amelyeket pályázati forrásból biztosított az
iskola.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségből vetélkedtek

Győr - Egészségi vetélkedőt rendezett hagyományteremtő szándékkal a győri Tulipános Általános… Tovább olvasom