Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Merülés ajándékba Andrisnak

– Most már tudom, miért mondják egymásnak a búvárok, hogy ˝Buborék legyen veletek!˝ – mondta a bősárkányi Szabó Andris, amikor ő is kipróbálhatta ezt a sportot.

A Kisalföld és az Első Győri Lions Club támogatta, hogy a vak fiú a győri élményfürdő sportmedencéjébe merülhessen le a napokban Bodó Róbert búvároktató és tanítványai – Farner Olympia és Radek András – segítségével.

Andrist, a tehetséges énekest – akinek már lemezei is megjelentek – a vándorkupájuk díjkiosztása utáni szokásos bulijukba hívták meg még januárban a búvárok fellépni. Ez jó alkalom volt arra, hogy összeismerkedjenek, és ott kiderült: a kisfiú nagyon szereti a vizet, jól úszik. Ezért felajánlották neki, hogy kipróbálhatja a légzőkészülékes merülést. Ez történt most.

Minden rendben! Az énekesként a közönség elé bátran kilépő Szabó Andris a vízben is magabiztosan mozgott. Fotó: Krizsán Csaba
Minden rendben! Az énekesként a közönség elé bátran kilépő Szabó Andris a vízben is magabiztosan mozgott. Fotó: Krizsán Csaba

– Igen jó! Maradnék estig is! Remek! – már a merülések közti rövid szünetekben is jelezte Andris, mennyire élvezi, hogy a vízben ˝békaemberként˝ mozoghat. A végén elmondta: azért jelentett számára a búvárkodás igen nagy élményt, mert még sosem próbálta.

– Andris egyáltalán nem félt, bátor volt és akarta ezt a merülést. Ez nagyon fontos, és az is számított, hogy mivel gyakran úszik, jó a vízbiztonsága. Hamar megjegyezte, amit a felszerelés használatáról beöltözés előtt elmagyaráztunk neki. Éppolyan ügyes volt, mint a vele egykorú kezdők szoktak lenni, csak arra kellett figyelnünk nála, hogy a búvároknál megszokott víz alatti kézjelek mellett érintéseket is használjunk – dicsérte Bodó Róbert a kisfiút.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel indulhat az Audi-gyár bővítése Győrben

Ősszel megkezdődhet a győri Audi-gyár bővítése. Tovább olvasom