Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Merkel üdvözlésére hív fel a győri MSZP

Győr - Neupor Zsolt, a győri MSZP elnöke Angela Merkel látogatását üdvözlő közös nyilatkozat elfogadását javasolja a többi pártnak a német kancellár magyarországi látogatása kapcsán.
A győri MSZP-elnök ezt írja: „Jövő hét elején hazánkba látogat a világpolitika egyik legfontosabb szereplője, Németország első embere, Angela Merkel kancellár. Látogatásának célja, hogy találkozzon Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és támogassa a megkezdett reformokat. Ez a látogatás fontos Magyarországnak, és kiemelkedően fontos a magyarországi német működő tőke fővárosának, Győrnek.

Mindannyiunk számára követendő példa Angela Merkel politikája, aki Németország haladása érdekében konszenzusos politikájával képes volt megszüntetni országában a legmegosztóbb politikai ellentéteket.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a 2007 első félévében soros Németország haladása érdekében uniós elnökséget betöltő német kancellár asszonynak milyen történelmi érdemei vannak a közös európai politikában. Angela Merkel Európában is képes volt egy asztalhoz ültetni az egymástól oly sokszor idegenkedő feleket, képes volt kibékíteni gőgös ellentéteket; mert mindvégig tudta, hogy összefogás nélkül nincsenek hatékony reformok; reformok nélkül pedig nem fejlődik Európa. A győri MSZP ezért bízik benne, hogy a magyarországi pártok képesek lesznek követni a jó példát, és rájönnek: Magyarország fejlődése érdekében összefogásra van szükség.

Győrnek kifejezetten fontos a jó kapcsolat: kiemelkedően sokat köszönhetünk a német tőkének: a legnagyobb magyarországi befektetésnek, az Audi-gyárnak és a többi, Győrbe befektető német vállalkozásnak. Ezért is beszélhetünk a mi városunkban teljes foglalkoztatottságról. Éppen ezért az MSZP győri szervezete arra kéri a többi győri pártot, hogy ezen levél egyetértő elfogadásával közösen üdvözöljük Angela Merkel német kancellár magyarországi látogatását és tárgyalásait az ország miniszterelnökével, Gyurcsány Ferenccel."

A levél címzettjei: Borkai Zsolt polgármester és négy helyi pártelnök: Havasi Dezső (KDNP), Mohos Péter (SZDSZ), Takács Miklós (MDF) és Szijjártó Péter (Fidesz – MPSZ).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunap több lovas-versennyel

Győrság - Már javában készülődnek a Győr környéki lovasok a szombati győrsági lovas falunapra, amely… Tovább olvasom