Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Mentsük meg az Ady-városi tavat

Győr- Adyváros - Mentsük meg a győri Ady-városi autóbusz fordulónál található tavat. Tavaly hathatós segítséget kaptunk, ami egészen idén kora tavaszig kitartott. A vízművek levegőztette a tavat, de aztán pont mikor újra kezdett melegbe váltani az időjárás, abba maradt a hathatós segítség - figyelmeztet olvasónk. TOVÁBBI FOTÓK ITT! A tó, ahova hetente több gyermekes anyuka viszi ki csemetéjét ismerkedni a természettel, egy óriási nyálkalevessé változott az elmúlt hónapban. Kb. egy hete jelent meg az első tetem a vízen, akkor még több tucat madár úszott benne. Mára bűzös pocsolyává változott, amelyben kb. fél tucat madár fekszik döglötten (4-ről küldök most fotót). Mindez Ady-város szívében, a buszvég és a Pláza szomszédságában. Számos győri lakóhelyétől és egy étteremtől pár méterre. Ez már nem egyszerűen esztétikai, de járványügyi kérdés.Kérlek Benneteket, közöljétek le ezeket az áldatlan állapotokat, amelyeket az illetékesek minden évben hagynak ilyetén módon elburjánzani, azt a számos lakossági bejelentést figyelmen kívül hagyni, amit az ott lakók az elmúlt 2 hónapban tettek. Döglött tetemek fekszenek a tóban, amiért valaki felelős. Amiért Valaki már régen tehetett volna, hogy ne történjen meg, de amitől Ha nem teszünk ellene, további állatok és talán emberek fogynak megbetegedni. A látványról már nem is beszélve.

Köszönettel: Paksa Lászlóné Bárányos Judit

Ui.: Ha kimentek, a saját szemetekkel láthatjátok. Az egyik képen a nádasban egy férgek által belepett madarat láttok, a mi a buszforduló felöli oldalon az utolsó lépcsőnél van a fűzfa alatt, ahogy az is, amit közelről sikerült lekapni.

Olvasóink írták

 • 9. Tabornok 2008. július 08. 17:43
  „Egy szélkerekes szivattyúval lehetne frissíteni a vizet. Olcsó és jó megoldás.”
 • 8. matriné 2008. július 08. 07:53
  „Miért nem adják ezeket a víz tározó tavakat bérbe, mint a parkolókat? Lehetne halastavakat kialakítani, persze bekerítve és őrrel ellátva. Lehet, hogy nincs haver, mint a parkolók üzemeltetésére? Így gazdátlanul csak valóban Győr nem csak a szennyvizek városa,hanem a szennytavak városa is lehet!”
 • 7. gutentag 2008. július 07. 20:51
  „Persze, van sintér, csak lehetséges, hogy nem a tó mellett lakik, vagy nem arra jár haza. Fel kellene venni a telefont vagy küldeni kellene egy e-mailt a megfelelő helyre. Nincs varázsgömbjük, amiben minden probléma látszik. Azt meg ki lehet nyomozni, hogy kihez tartozik az ügy. Ilyesmit talán a Komszolnál lehetne kezdeni. Csak ugye könnyebb itt morogni.”
 • 6. Labradorkislány 2008. július 07. 18:02
  „A gyor.hu internetes oldalon el lehet küldeni mindenféle észrevételt a polgm.hiv-nak. Én már hasonló ügyben tettem bejelentést és szinte azonnal reagáltak rá. Meg kellene próbálni! sok sikert üdv.”
 • 5. mamó 2008. július 07. 15:57
  „Persze nem tudom lenne-e gusztusa bárkinek bemenni a tóba, mert kb egy szennyvíztelepre hasonlít.”
 • 4. mamó 2008. július 07. 15:52
  „Akárhogy kerültek a vízbe a tetemek, azok jól láthatóan ott vannak már napok óta és nem tesz senki semmit. Minden városban a sintérnek a feladata lenne a dögöket megsemmisíteni.”
 • 3. Németh András 2008. július 07. 15:50
  „idézet: "De nem baj, majd jövőre kikotorják és pihenőparkot építenek köré!?!?!"

  szerintem inkább majd ez lesz: De nem baj, majd jövőre betemetik és lakóparkot építenek a helyére!”
 • 2. upho 2008. július 07. 13:33
  „nagyonjo!

  a kisalfold kinyomozhatna/lekozolhetne melyik szerv a felelos, talan ha pellengerre allitanank akkor lenne elorelepes (kotve hiszem de majd meglatjuk).”
 • 1. s/p/s 2008. július 07. 13:14
  „A kacsák nem véletlenül döglöttek meg, hanem néhány tízen egypáréves igazán hülye kisgyerek lövöldözi őket halomra csúzlival, meg "U" szöges csúzlival!!!!!

  A tó ennek ellenére rettentően gusztustalan és büdös! Plusz ott van még egy étterem is. Plusz ha még a szél is fúj, akkor még a lakótelepen is érezni az illatát!
  De nem baj, majd jövőre kikotorják és pihenőparkot építenek köré!?!?! Muhhahaa”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mitől szexi a bor?

Pannonhalma - Palackja lágyan karcsú alakjától, a benne rejtőző gyümölcsbomba ízrobbanásától, a… Tovább olvasom