Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Mennyire változtatta meg a rakpart lezárása a parkolást Győrben?

Közel egy hónappal a rakpart lezárása után portálunk arra volt kíváncsi, hogy az autósok parkolási szokásait hogyan változtatta meg a több mint 250 ingyenes parkoló kiesése.


A győri rakpart lezárása óta közel egy hónap telt el. Portálunk arra volt kíváncsi szerda 11 óra körül, hogy mennyiben változtatta meg mindez a parkolási szokásokat Győr belvárosában.

Petőfi híd alatti parkolók

Körképünket a Petőfi híd alatti ingyenes parkolókkal kezdtük, ahol szabad helyet nagyítóval sem találtunk.

A híd alatti P+R hely egyértelműen Győr legnépszerűbb parkolója az autósok körében.

Megkockáztatjuk ugyanakkor, hogy a balesetveszély küszöbét megüti, ahogyan az autósok egymást kerülgetik parkolókra vadászva.


Galéria kép

Arról múlt héten számoltunk be, hogy Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint még idén elkészülhet további 130-140 parkoló a Petőfi híd közvetlen közelében.

Dózsa György úti rakpart, Püspökvár

A Dózsa György úti rakparton láttunk pár szabad parkolót, de összességében egyértelműen kijelenthető, hogy több autós próbálja itt hagyni kocsiját, mint korábban.

A Püspökvár fala mellett pedig teltház fogadott bennünket: ha nem csak egy fotó erejéig, hanem hosszabb ideig akartuk volna itt hagyni autónkat, akkor esélyünk sem lett volna erre.


Galéria kép

Árkád melletti P+R parkoló

A Móricz Zsigmond úti rakpart helyére ígért "új" ingyenes belvárosi parkoló egyelőre annyira kihasználatlan, hogy - írd és mond - egyetlen autót sem találtunk tesztünk során.

A mostanáig a Dunakapu téren működő piac július 1-én nyitja meg képzeletbeli kapuit a szóban forgó parkoló mellett.

Nyilvánvaló, hogyha ez a tényező sem "kedvelteti" meg az autósokkal a Rába-gyár egykori területén kialakított P+R parkolót, akkor az ingyenes parkolást biztosító táblát lassan, de biztosan le lehet szerelni.


Galéria kép

Az Árkád parkolója

Portyánk során meglepően sok szabad parkolót láttunk az Árkádnál: a földszinti parkolók kimondottan foghíjasak voltak.

Holott nyilvánvaló, hogy a korábban a rakpartot igénybe vevő autósok közül jó párnak ez lett a törzshelye.

Galéria kép


A Jókai és a Révai parkolóház

Az utóbbi fél évben Győr két közkézben lévő parkolóháza fizetős lett. Ez a tény mintha kicsit-nagyon riasztaná az autósokat: a Jókaiban szerda dél körül 142, míg a Révai parkolóházban 151 szabadhely tátongott.

Pedig utóbbi parkolóház kimondottan kedvezményes tarifákkal üzemel, s köztünk szólva innen szinte egy karnyújtásnyira van a belváros összes fontos pontja.

Galéria kép
 
Összességében elmondhatjuk, hogy az autósok továbbra is inkább az ingyenes parkolóhelyeket részesítik előnyben Győr belvárosában, igaz, az más kérdés, hogy autó nem érkezik kevesebb a megyeszékhelyre nap mint nap.

Olvasóink írták

 • 15. annobon 2011. június 17. 09:32
  „12-höz: köszi. :-)”
 • 14. NÉTT 2011. június 17. 00:43
  „Naponta járok az Ady E. úton, mindkét oldalon parkoló autók a Rónay J. és Báthory között, a kétirányú forgalom szinte lehetetlen.”
 • 13. Epoxigyanta 2011. június 16. 21:29
  „Azóta járhatatlan az Ady Endre utca eleje és a Dózsa Gy. rakpart.”
 • 12. urbaniastapista 2011. június 16. 20:23
  „#9.
  Megvan az még most is, elfér kb. 2 autó és 10 bicikli. :)”
 • 11. ildancs20 2011. június 16. 15:27
  „Az tény hogy a belvárosban parkolni igencsak nehéz. Amúgy a Jókai u.i parkolóház egy nagy szar szűk, mint az állat és viszonylag drága is. Valóban megoldás kell, de hogy mélygarázs a dunakapu téren? had érdeklődjem meg közben, hogy a víz közelsége és néha annak áradása nem lesz probléma? Laikusként kérdezem nem kell leharapni a fejem!!! És valóban mióta Borkai barátunk van azóta nem történt jó a várossal, szerettem Balogh urat és sok fejlesztés ami ma történik az ő idejéből indult (nem érdekel h mszp-s).”
 • 10. háté 2011. június 16. 12:43
  „A tegnapi Kisalföldben megjelent; Dunakapu-tér: mégis van nyertes!
  A GYŐZTES PÁLYAMŰ ELTÜNTETNÉ A SZINTKÜLÖNBSÉGEKET ÉS DÍSZMEDENCE KIALAKÍTÁSÁVAL IS SZÁMOL - A TERV 54 MILLIÓ FT!
  A terv, a mélygarázsban mutatná be az erőd maradványait/itt egy tégla-ott egy tégla/.
  Mivel az önkormányzatnak erre a brutális munkára - mélygarázsra, nincs rendelkezési terve ezért módosítani kel /mint a lex-borkai, és egyéb fityesz rabló-hazaáruló rendeleteket!/és ezt a Loyd-irodák kiadásához- elképzelésükhöz igazítanák, ---a városi /romboló/-főépítész R.V. a Rotary Club Győr rendezvényén mondta!
  Hát, igen ez a nevezett klub arról híres a többivel együtt, hogy nagyban sz@rik a győriekre nekik egy a lényeg: PÉNZ-PÉNZ-PÉNZ!
  A jelenleg érvényben lévő szabályozást módosítanák,( hozzáigazítva, a befektetők igényeihez) a térszint alatti
  létesítmény, így nem számítana be a beépítettségbe!
  Az örökségvédelmi hivatal nem támogatja a szabályozás módosítását, mivel a tervek nem szolgálják az örökségvédelem, az értékvédelem érdekeit, a tervben CSAK UTALNAK RÁ, DE KONKRÉTAN NEM SZÁMOLNAK VELE - magyarul sz@rnak rá, LENNE KÉTSZER -ÖT TÉGLA ÉS KÉSZ!
  Cél a múltat eltörölni, jól-fizető /nagyok a zsebek/ és a belvárosi irodáknak/Loyd/ parkolót biztosító mélygarázs építése.
  Utána jönnének a házak, igaz narancsosok? - városvezetés,- városvezetés avagy városrombolók?”
 • 9. annobon 2011. június 16. 11:43
  „Annak idején (vagy 20 éve), a szabadhegyi vasútállomás melletti parkolóban ki volt téve egy P+R tábla. Na az tényleg az volt, hogy parkolj és vonattal mehetsz tovább a belvárosba. Mondjuk nem igen hiszem, hogy bárki is igénybe vette volna ilyen célra. Nem tudom, mert nem jártam azóta arrafelé, hogy most is kint van-e a tábla?”
 • 8. oPTiKa 2011. június 16. 11:25
  „Jaja, ezek közül egyik sem P+R parkoló...

  Eredetileg a P+R park and rail volt (parkolj és vonatozz), ma inkább park and ride (parkolj és utazz - tömegközlekedéssel )”
 • 7. Phoros 2011. június 16. 10:36
  „Nekem lenne egy javaslatom a kialakult Dunakapu téri helyzet feloldására:

  Tény: Győr belvárosában szükség van (fizetős) parkolási lehetőségekre.
  A rakparti ingyenes parkoló megszüntetése sürgőssé teszi egy parkolóház ( mélygarázs ) építését.
  A tervezet szerinti Dunakapu tér alatti építés - még ha lehetséges is, a mostani viták alapján közmegelégedésre, gyors megvalósításra nem számíthat.
  A javaslatom a következő: ne a tér alatti mélygarázsban gondolkozzunk. A Móricz Zsigmond rakpart Teleki és Újkapu utcák közötti része kibővítve a rakpart mellvédjével behatárolt területtel lehetővé tesz egy jóval nagyobb területű, probléma mentes , akár 2 vagy háromszintes parkoló kiépítését is. Mindezt úgy, hogy a felszín alkalmas marad a tervezett sétány kialakítására is.

  Úgy gondolom ez is megfontolandó!

  Üdv”
 • 6. nimpuq 2011. június 16. 10:20
  „Rasszizmus? Hol?”
 • 5. gortam 2011. június 16. 10:16
  „lyrak, ön sem közlekedett még hétköznap reggel Győrben kocsival... Amellett látja, Ön sem tud máshol parkolni, mint az Árkád parkolójában, amit előbb-utóbb majd az Árkád megelégel.
  Egyébként gratulálok a rasszizmusához.”
 • 4. farkasbalintm 2011. június 16. 10:00
  „a P+R parkolónak nem az lenne a lényege, hogy kiszállva a kocsiból, szinte egyből tömegközlekedéssel tovább tudjunk haladni? sem a petőfi hídnál, sem az árkád melletti részen nem valósul ez meg szerintem.”
 • 3. lyrak 2011. június 16. 09:53
  „Az Árkád parkolója rendszeresen így néz ki, minden nap ott parkolok. Ha tele van, azt mind aszlovák honfitársaknak köszönhetjük...Az iskolásoknak meg tudtommal nincsen autója. Amennyiben meg a szülei csak azért jönnek be, hogy őt behozzák, akkor kidobják a suli előtt, és mennek tovább, nem fognak egész napra leparkolni...:)”
 • 2. gortam 2011. június 16. 09:11
  „Mikor készült a cikk? Nem vette figyelembe a kedves újságíró, hogy vége a tanévnek, és nyár van, ami eleve az autós forgalom jelentős csökkenésével jár?
  Én egy hete hétköznap délelőtt mentem be az Árkádba, a lenti parkolóban kettő darab üres hely volt összesen, a bevásárlóközpont meg közben kongott az ürességtől. De biztos az újságíró mást látott.
  Tessék majd mondjuk ugyanezt a riportot megcsinálni szeptember közepén.
  Egyre romlik a Kisalföld színvonala...”
 • 1. kekec 2011. június 16. 08:32
  „.... ´írd és mond´ meg ´1-én´...
  Firkász.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalmat lassít a szakszervezet Győrben

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron megyei képviselete forgalomkorlátozással járó demonstrációt, azaz autós felvonulást szervez Győrben csütörtök délután 3 órától. Tovább olvasom