Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Mennyire sikerült megszabadítani Győrt és Sopront a hótól? - képekkel

A kisalfold.hu munkatársai nyakukba vették a havas Győrt és Sopront, s megnézték, hogy a legfontosabb közintézmények előtt mennyire sikerült eltakarítani a havat.

Győri túránkat a Baross úton kezdtük 10 óra 28 perckor.

Tapasztalatainkat úgy összegezhetnénk: rossz hír, hogy a sok hóból egyre több latyak lesz a sétálóutcán, jó, hogy még ebben az ítéletidőben is viszonylag sok járnak a Baross úton, s így nem csúszik különösebben.
You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

Hóállapot Győrben. Videó: Cseh Róbert.


10 óra 32 perc – Győri Nemzeti Színház

Egy "átjáró folyosót" sikerült ásni a főbejárattal szemben, ez hellyel-közzel tisztességesen használható.


A behavazott Győr. Fotók: Cseh Róbert.

10 óra 38 perc – Okmányiroda (Árpád út)

Hát, hát: értjük mi, hogy nem akar elállni a havazás, de azért kétszer két méternél talán nagyobb területet is lehetne mentesíteni az okmányiroda előtt.

10 óra 42 perc – Megyeháza előtti tér

Ottjártunkkor is épp dolgozott a Komszol egyik munkatársa a téren egy tuti kis géppel. Az eredmény jó és kielégítő: több "ösvényen" is biztosított az átjárás a térén.

A megyeháza Árpád úti bejárata is tűrhető, bár itt azért azt javasoljuk a hivatal dolgozóinak, hogy óvatosan kezdjenek majd hazalépkedni.Szavazzon!


10 óra 44 perc – Városháza tér

Nem csak a szomszéd nője, de úgy tűnik a szomszéd telke is "zöldebb": esetünkben mindez annyit tesz, hogy a Városháza teret közel sem sikerült annyira megszabadítani a hótól, mint a megyeháza előttit.

Az már csak plusz rossz tréfa, hogy még a városháza lépcsőinek többsége is vastagon hóval borított volt szemlénk idején.

10 óra 50 perc – Szent István út

Elérkeztünk a délelőtt "legbotrányosabb" pillanatához: valamiért a szemünk előtt mondták be az unalmast a Szent István úton a közlekedési lámpák.

Nem az összes, de a két legfontosabb a Baross híd közelében.


Piros és zöld nélkül: nem működnek a lámpák a Szent István úton. Képek: Cseh Róbert.

Ha nagyon perverzek lennénk, akkor a Baross híd lábánál megvártunk volna egy szaftos kis balesetet – tán különösebben nem kell magyarázni, micsoda káoszt okoztak az elhaló lámpák!

10 óra 58 perc – Földhivatal

Az Aradi vértanúk útja bizonyult a legkevésbé csúszósnak, s ez igaz a vasútállomáshoz közeli oldalra is. Így kell megtisztítani az utakat, itt a csillagos ötös példa!

11 óra 06 perc – Vasútállomás

Bebarangoltuk a vasútállomás környékét, s köztünk szólva eléggé behavazott utakra leltünk. A MÁV becsületére tegyük hozzá: annyira nagy területet kell(ene) rendbe tartaniuk, hogy az már-már kivitelezhetetlen.

11 óra 08 perc – Megyei Bíróság

Akad még egy remek példa: a Megyei Bíróság előtti útszakaszon szinte nem is láttunk fehéret: minden szempontból korrekten mentesített kicsiny szeglete ez Győrnek.

11 óra 12 perc – Még mindig nem irányítanak a lámpák

Közel fél óra telt el, de még mindig nem mutatnak sem pirosat, sem zöldet Győr közlekedési ütőerén a lámpák: csak remélni tudjuk, hogy előbb-utóbb ez másnak is elkezdi szúrni a szemét.

Sopront sem kíméli a havazás

9 óra 50 perc

A Széchenyi téren, így a főposta, valamint a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) előtti járdán sehol egy hópehely. Hiába, a Sopron központi helye ez, ahol sokan megfordulnak.

Igaz, a Matáv, majd Telekom egykori ügyfélszolgálata előtt centiméteres havon és latyakon keltünk át. Pedig nem árt tudni, hogy a jég- és hómentesítés az ingatlan előtti járdán a tulajdonos felelőssége...Hol havasak, hol nem Sopron utcái.

10 óra

A Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ előtti járda jól járható. A lépcsőkről, valamint a térkövekről is eltakarították a havat. Köszönjük.

10 óra 10 perc

A városháza, vármegyeháza bejárata és a Fő tér: egy sávban, de több irányból meg tudtuk közelíteni az épületeket. Ennél azért többet vártunk volna, hiszen mégiscsak sokan járnak ide ügyet intézni.

10 óra 20 perc


Az Ikva áruházat és környékét belepte a hó. Az eltakarításnak nyoma sincs. Értjük a logikát, hiszen több nyugati országban a magasan fekvő helyeken az utakról nem tolják el a havat.

Ennek lényege, hogy így a hegyi szerpentineken az autósok végig használhatják a hóláncot, s a sima aszfalt miatt az nem teszi tönkre a kerekeket.

10 óra 27 perc

A Danubius szakképző iskola előtti járdán egy csíkban eltolták a havat. Az utca többi részén viszont nem.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Kukac40 2010. január 08. 23:42
  „Ahhoz képest, hogy előző nap délután már esett, nem lehetett hótolót látni az egész városba. Ha idelyében lesóztákvolna, nem lett volna semmi gond az utakon, másnap reggelre. Hótolók lapátját nem lehet használni mert kopik, és drága a pótlása. :) Egyébként se tartozik ilyenkor az egész város Sopronhoz, csak a főbb közlekedési utak. A többiek meg csak fizessék az ilyen olyan adókat, amiből ezeket a fontos utakat takarítják. :)”
 • 22. énvagyokaz 2010. január 08. 14:22
  „aha ez a bajj. nem tudják mikor lehet mikor nem. multkor amikor az a nagy hóesés volt mentem kocsival és elöttem 5 méterrel elesett egy nő. csoda h ki tudtam kerülni. majdnem ottmaradt. ja és mögöttem az egy tonnás utánfutó. tényleg kevésen mulott az élete. sz6tem fel sem fogta. ilyenektöl óvjon meg a sors!!!”
 • 21. soproni 2010. január 07. 18:57
  „Számomra nem volt gond a hó.....mindig gyalog járok :) Azon viszont megdöbbentem,hogy a bicajosok ilyenkor is előmerészkednek.”
 • 20. t_petyusz 2010. január 07. 18:32
  „Kedves WestBild
  Így a könnyű nekik:D. Ezek amikor azt mondják havat tolnak igaziból a hótolót itt le se teszi teljesen a lapátját hanem a hó felületét egyengeti meg rá szorják a sót nekik ez a hótolás. :))))”
 • 19. ballalajka88 2010. január 07. 14:27
  „Az a pár centi hó senkinek se okozhat gondot. Még gyalogosan se nehéz benne közlekedni. kocsival meghvan van téli gumi akkor meg gond nélkül lehet haladni.”
 • 18. józanparaszt 2010. január 07. 10:41
  „ez most vicc??!! miért kell minden hóesésböl januárban ekkora csodát csinálni???”
 • 17. Truder 2010. január 06. 21:26
  „Szerintem sikerült, többnyire. Ne legyünk telhetetlenek, mindenhez idő kell, és dél körül már igenis kevés volt a járhatatlan járda és út. Én reggel 7 kor is simán tudtam közlekedni autóval, és gyalog egyaránt Győrben.”
 • 16. Shaki 2010. január 06. 20:23
  „coolzsu 2010.01.06. 19:52
  Szar volt, az tény, de nem kellett volna! Vittem a lányom kosár edzésre, az úttesten ment a gyalogos. Mert az tisztább volt, mint a járda. Hát nem értem, én nem mehetek a járdára autóval, de a gyalogos jöhet az én útvonalamon? Ezt meg lehetne beszélni!:))) És én négykerék meghajtással tudtam menni, még a fogamat sem szívtam, volt ennél már rosszabb is. A gyalogos meg "két keréken" nehezen van túl rajta????:))))”
 • 15. coolzsu 2010. január 06. 19:52
  „kedves LordByron.... remélem vigasztal a tudat, hogy mi gyalogosok se tudtunk ma reggel közlekedni! mert sehol sem volt ellapátolva a hó a járdákról még reggel, munkába menet... se a nagy áruházak, se a buszvég, se a rendőrség és még sorolhatnám mi előtt sem!... nem csak az autósoké a város”
 • 14. Mankapunka 2010. január 06. 16:38
  „Kisalföld nyomda környékéről miért nem írtak???????

  Én a jegesmedvémmel a Parlamentben takarítanék egy picit,persze szigorúan lapáttal.

  Vinnénk be egy Ifányi havat,beleszórnám a nyakukba a havat,lapáttal jól háton veregetném őket.

  Vonatkozik a győri vársoházára is!!!!”
 • 13. Soleil 2010. január 06. 16:23
  „Nekem a cikk komolytalan stílusa okozott némi problémát....”
 • 12. AHA 2010. január 06. 16:19
  „LordByron
  Teljesen igazad van.5 centi hó még hótoló nélkül sem okozhatna problémát.
  Csak az általad felsoroltakon kívül még az is van,hogy sokan úgy akarnak közlekedni mint nyáron.
  Nyári gumival,plussz hajtani mint a ma..a!”
 • 11. Mankapunka 2010. január 06. 16:16
  „Torrente Rád dobhatom,ha gondolod.Sokat eszik.Huk”
 • 10. LordByron 2010. január 06. 16:02
  „Nem hiszem, hogy ekkora problémát okozna 5 cm hó... Csak az emberek lusták gyalog, busszal vagy egyéb tömegközlekedési eszközzel menni. Mindenki autóval akar menni. De hamarosan mindenki rájön, hogy tenni kellene valamit a környezetért....”
 • 9. WestBild 2010. január 06. 15:54
  „Ma reggel mentem Győrbe Sopronból, a 90 km-et 2 óra alatt tettem meg. Hótolót út közben
  egyszer láttam, Csornán.
  Visszafele már, mikor mindenki kijárta az utat, meg már olvadt is, akkor jártak ám! ...Felemelt
  lapáttal!
  Felkészültek a télre!!! ... vagy nem birtak életet lehelni reggel a masinákba...”
 • 8. Torrente 2010. január 06. 15:22
  „Mankapunka! Nem adnád kölcsön a macidat? :)))))))”
 • 7. arrabonem 2010. január 06. 14:57
  „6.
  Az a rohadt Télapó. Vagy Holle anyó? Ezek ráznak szakált, dunyhát, meg ilyeneket...
  Meg az EU és az IMF.
  Meg a jegesmedvék. (Kivéve az, amelyik Mankapunkának segített lapátolni.)”
 • 6. szb 2010. január 06. 14:41
  „és ki a FELELŐS???”
 • 5. Mankapunka 2010. január 06. 14:25
  „Nekem egy jegesmedve segített lapátolni a havat,annyira durva a helyzet.”
 • 4. mryo 2010. január 06. 14:20
  „Megint nincs semmi hír...hát csinálni kell :)”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvesztett pihenőnapok?

˝A csökkentett munkaidő bevezetésének feltétele a munkaszerződések módosítása.˝ Tovább olvasom