Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Mennyire ismeri Győrt? Nézze meg a megoldásokat!

A napokban játékra invitáltuk Önöket. Olvasóink jól vizsgáztak a város nevezetességeinek felismeréséből? Tekintsék meg a jó megoldásokat!

Korábban egy kis versengésre invitáltuk olvasóinkat. Kíváncsiak voltunk, mennyire figyelnek a belváros apró részleteire. A hozzászólásokból kiderül, bizony sokan járnak nyitott szemmel.

A fotók elkészítésénél törekedtünk arra, hogy az épületeket vagy szobrokat ugyanabból a szemszögből mutassuk be apró részleteiben, mint teljes valójában. Gratulálunk a helyesen tippelőknek!

1) Rába Hotel1904 óta áll a Szent István úton, a Városházával átellenben az egykori Royal Szálló, azaz a Rába Hotel. A Baross-híd lábánál lévő rendőrlámpák feletti erkélye látható a fotónkon.

2) FrigyládaA város egyik legcsodálatosabb barokk szobra a Frigyszekrény. Az Apáca utca és a Jedlik Ányos utca kereszteződésében álló emlékmű kevésbé jellemző része látható kisképünkön, mégis sokan felismerték.

3) Pálffy-Schwarzenberg szobor (a Dunakapu téren)Az egyik legnehezebb és legmegtévesztőbb kép, amelyen egy vaskakas látható. Jól gondolta, az aki úgy tippelt, a Dunakapu tér közelében kell keresni a megoldást, de még sem a tér közepén álló emlékműre, magára a Vaskakasra gondoltunk, hanem az egykori Duna-bástya helyén álló szoborra, melyet Veres Gyula Alpár, tokaji művész készített.


4) SzékesegyházA képünkön a Káptalandomb legnagyobb építménye a Székesegyház bejárata fölötti rész látható. A templomot számos névvel illetik, ismert lehet: Öregtemplomként, vagy az 1996. évi pápalátogatás óta Basilika Minorként.


5) Városháza1896. május 14-én kezdték el építeni Győr ˝Első Házát˝, és 1900. március 19-én avatták fel ünnepélyesen az elkészült épületet. Sok apró arc fedezhető fel a Városházán, ebből ragadtunk ki egyet.

Olvasóink írták

 • 6. egy_győri 2011. január 27. 20:15
  „Javasolnék egy restaurálást a Frigyláda szobornak. Igencsak ráférne az ország egyik legszebb (és legalább, de lehet, hogy bőven több, mint 50 éve elhanyagolt) barokk szobrára! Ha a Mária-oszlop sikerült, ennek is össze kellene jönni!”
 • 5. cspogi43 2011. január 27. 08:22
  „És Önök ismerik Győrt?

  Szeretnék választ kapni, hogy hol lehet a Kálvária ut elején lévő régi Szt László iskola, majd orosz iskola, jelenleg Máltai szeretetszolgálat háza homlokzatáról a régi Szt László szobor?
  Nagyon hiányzik onnan, aminek helye egyértelműen látszik. Én még emlékezem a szoborra. Jó lenne pótolni.”
 • 4. nils 2011. január 27. 01:07
  „Gyönyörűek az igaz, viszont elég koszosak. Mindegyikre ráférne a renoválás meg a takarítás, mert 4 évszak piszka vírit róluk. Külföldi turisták mit szólnak ehhez? Tősgyökeresként mondom, egyre rondább városban élek.”
 • 3. minimalmyller 2011. január 27. 00:20
  „Szerintem ezeket a gyönyörű történelmi épületeket régi romnak nevezni elég nagy lelki szegénységről árulkodnak. "Grat!"”
 • 2. BudaiKr 2011. január 26. 19:15
  „Khi a rossebet érdekelnek ezek a régi romok????? Lehet itt venni valamit???? Mit érdemes itt látni??????”
 • 1. janika 2011. január 26. 10:59
  „A "2".hez csak annyit, hogy az építőiparban még jó lehet malteros ládának!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg videón az illegális rétalapi gátat!

Az illetékes hatóság szerint folyamatban van a döntés a gát sorsáról. Néhányan a helyiek közül aggódnak. Nem lehet tudni, merre folyik majd a víz az építmény miatt. Tovább olvasom