Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

menfocsanak.kisalfold.hu

Ménfőcsanak - Együtt egymásért! Ez a mottója a Kisalföld Online ménfőcsanaki klubjának. A menfocsanak.kisalfold.hu – a klubvezető szerint – a közösségépítés mellett a település népszerűsítésére is lehetőséget jelent. „Klubunk a Ménfőcsanakon lakók, dolgozók és az ide látogatók közössége.
Aki kedvet érez arra, hogy ne csak a való világban, hanem itt, a virtuális térben is közösségi életet éljen, annak itt a helye!" – ezzel a névjeggyel kínálja magát a Kisalföld Online ménfőcsanaki klubja. Vezetője Ács Norbert, akit úgymond „öregkori" alvászavara késztetett arra, hogy híreket, képeket töltsön fel a település életéről, fórumot kezdeményezzen különféle helyi és közérdekű témákban.

Ács Norbert szerint a ménfőcsanaki klub a településen lakók, dolgozók és az oda látogatók közössége. Fotó: Krizsán Csaba
Ács Norbert szerint a ménfőcsanaki klub a településen lakók, dolgozók és az oda látogatók közössége. Fotó: Krizsán Csaba


– A sokak által látogatott feltöltések újabbakra késztettek. Sikere van például a híres-neves ménfőcsanakiakról – például Galgóczi Erzsébetről, Sulyok Vincéről, a Bezerédj családról – elindított gyűjteménynek, de nagyon népszerű a „Gyermeknevelde", az „ETO-hírek" és az egészség, életmód rovat is – említette érdeklődésünkre a klubvezető. – Jól szolgál az a kezdeményezés is, amellyel „holt szezonban" a Bezerédj-kastélyban működő közel harminc klub tagságát fogjuk össze. Vagyis ha nem tudnak személyesen találkozni, az online kluboldalon keresztül megbeszélhetik például a következő programot, vagy fel tudják rakni képeiket a menfocsanak.kisalfold.hu-ra.

Ács Norbert elmondta: olyan híreket, témákat tesznek fel, amelyekkel elsősorban a helyiekhez szólnak, de népszerűsíthetik vele Ménfőcsanakot az országban-világban is. A klubtagságról megemlítette, hogy többségük helybeli, de sokan regisztráltak a környező falvakból, valamint – kötődésük miatt – a távolabbi településekről is.

– Folyamatosan figyelem a különböző kluboldalakat, tapasztalatokat, ötleteket gyűjtök, amelyeket a miénken hasznosítok. Készítettem például egy videomontázst a tagok által feltöltött képekből, a jövőben hasonlót tervezek a focimeccsekről is. Szeretném összefoglalni egy helyre a ménfőcsanaki intézmények, vállalkozások adatait is, gazdag programelőzetest tervezek, illetve olyan fotókkal akarom bővíteni a ménfőcsanaki klub oldalát, amelyekkel a település kevésbé ismert arcát is megmutathatjuk.

Olvasóink írták

 • 1. klari47 2008. augusztus 10. 17:39
  „Ács úr kezdeményezését üdvözöljük, igazán jó ötlet Ménfőcsanakról minél több dolgot bemutatni.

  Szeretném az alkalmat felhasználni és felhívni a figyelmet a Vadvirág utra nyíló utcák veszélyére.
  KRESZ szerint jobbkéz szabály és 30 km-es sebesség van érvényben, amit senki sem tart be(tisztelet a kivételnek).Az utcán játszó gyermekek állandó életveszélyben vannak.
  A Vadrág -Szeder utca sarkán mindenki "levágja "a kanyart.
  Nemrég egy kerékpáros ütközött neki a szinte álló helyzetű gépkocsinkba, mert a trafótól nem látni be kellőképpen
  a kanyarodó utat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érem másik oldaláról nézve

Tápszentmiklós - Kovács József, Tápszentmiklós polgármestere a Kisalföldben július 31-én megjelent,… Tovább olvasom