Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Menetrendi korrekciók lépnek életbe hétfőtől Győrben az Audi-út lezárása miatt

Február 11-től Győr helyi buszközlekedését több pontban módosította a Kisalföld Volán az Audi út lezárása miatt.

Február 11-én – hétfőn – üzemkezdettől az első hét tapasztalatai alapján a következő korrekciókat hajtották végre a Kisalföld Volán szakemberei.

Az Audi régi és új gyárának összenyitásáról, az Audi út lezárásáról ide kattintva olvashatnak.

- A 15, 15A jelzésű autóbuszok útvonala megváltozik: a 15-ös körjáratok az AUDI gyár felé, továbbá a 15A jelzésű autóbuszok mindkét irányban a Likócsi híd – Reptéri út – Dohány utca – Kardán utca útvonalon közlekednek, és megállnak a Dohány utcában, a Kenvéd Kft. telephelye mellett, a Reptéri út csomópontjához áthelyezésre kerülő megállóhelyen.

- Fenti módosítás miatt a 15, 15A járatok az Íves utca megállóhelyet egyik irányban sem érintik, annak ellátását azonban továbbra is biztosítják a 12, 12A, 20, 20Y, 24, 31Y vonalak.

- A helyközi viszonylatban utazók csatlakozásainak javítása érdekében a következő menetrendi módosítások történnek munkanapokon: ◦a Révai Miklós utcából 5.10 órakor 12A helyett 15A járat indul;
◦a Révai Miklós utcából 5.07 helyett 5.20 órakor indul 15A járat;
◦a Révai Miklós utcából 13.05 órakor 15A helyett 12-es járat indul;
◦a Révai Miklós utcából 13.10 órakor induló 12A járat helyett 13.20 órakor 15A járat indul.

- Az AUDI gyár kérése alapján a Révai Miklós utcából munkanapokon 6.52 órakor induló 12A autóbuszjárat 12-es jelzéssel az AUDI szerszámgyárig közlekedik.

Olvasóink írták

 • 7. ferdo 2013. február 09. 16:48
  „6. nbalint91

  A gyár területén belül elég lenne egy zsilipajtó (ld. nyugat-európai metrókajtó, ahol nem bioszenzorok - 8 általánost végzett ellenőrök - kezelik a jegyeket), ami csak kártyával nyílik. A sofőr ott állna meg és az emberek csak az első ajtón és csak kártyával tudnának leszállni. Én sem vagyok audis dolgozó, csak csodálkozom, hogy a Kisalföld volán azzal utasít vissza minden járathosszabbítást, hogy a szerződött km-ekbe bele kell férniük. Hát most az érintett járatok mindkét irányban 4km-rel hosszabbodtak. Ez éves viszonylatban már nem kevés...”
 • 6. nbalint91 2013. február 09. 11:07
  „4. (Ha rám céloztál) Személy szerint nem tartom kellemetlenségnek, főleg, ha valóban a dolgozók érdekeit szolgálja. Megjegyzésem nem erre hivatott utalni.
  5. Egyetértek. Én nem akartam szidni a Volán munkáját; ha ez megtörtént, elnézést kérek. Mindössze egy érdekes összefüggés, hogy egy egész város közlekedése alkalmazkodik egy vállalathoz (ahol a hangsúly az egyen van). :) Egyébként a gyár területén belüli elvezetés kizárásának nyilván van valamilyen oka, feltételezem, biztonsági. Ha jól tudom a gyár területére már csak engedéllyel, "kártyával" (vagy nem tudom pontosan mi van most) lehet belépni. A busz járataira meg ugye mindenki felszállhat, ha van jegye/bérlete/tud bliccelni stb. Ebben az esetben pedig lehetőség lenne busszal bejutni a gyár területére, akár civileknek is (ha most tévedek, és a belső út és a gyár között van még porta, akkor mondatom semmis, sajnos/szerencsére (kinek mi) nem az Audinál dolgozom). Tudom, hogy ezt is meg lehetne oldani, de az már tényleg túl "Nyugat-Európás" lenne, úgyhogy nem is folytatom ezt a gondolatmenetet :)
  A hibát minden esetre korrigálhatnák a menetrenden, majd jelzem szerintem az ügyfélszolgálatnak.”
 • 5. ferdo 2013. február 09. 10:09
  „3. nbalint91

  Az említett buszok nagy része céljárat, és persze a csatlakozásokat is meg kell oldani. Szerintem épp az lenne a meglepő, ha a céljáratokat megváltoztatnák, de a csatlakozások nem lennének megoldottak. Bár szoktam szidni a Kisalföld volánt, de ez a lépés most logikusnak tűnik.

  Más kérdés, hogy ha ekkorát kell kerülni az Audi gyár körül, akkor talán olcsóbb lenne két, egymással szemben közlekedő körjáratot indítani. Persze azt még nehezebb beleilleszteni a meglevő menetrendekbe. Azt meg már megemlíteni sem merem (túl nyugat-európás lenne), hogy az Audi megnyithatná a belső utat a tömegközlekedés számára, ha már egyszer ezek a buszjáratok miattuk üzemelnek. 4-5 buszsofőrt nem tartana sokból betanítani, hogy mire figyeljenek azon a másfél kilométeren, amíg áthaladnak a gyár területén a korábbi útvonalon. Az a pár busz nem nagyon zavarná a gyár munkáját, a KV Zrtnek is olcsóbb lenne, a munkásoknak is egyszerűbb.”
 • 4. oxana 2013. február 09. 09:52
  „Ezt a "kellemetlenséget" el kellene türni. Vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is.”
 • 3. nbalint91 2013. február 09. 09:17
  „Viszont találtam egy hibát. A honlapon utalnak arra, hogy hétvégéken Ménfőcsanakról az utolsó járat végigmegy a Révai utcáig:
  Ménfőcsanak, Győri út, körforgalom megállóhelyről minden nap 23.08 helyett 23.16 órakor indul 22-es járat (munkanapokon csak Ménfőcsanak, malomig);
  Ezt utóbbi mondatból szűrtem le, és ez korábban is így ment, ugyanakkor a helyi menetrendben munkaszüneti, valamint ünnepnapokon is csak a malom megállóhelyig van jelezve az utolsó két járat:
  http://www.kisalfoldvolan.hu/uj_menetrend/ctp-nd/line.cgi?id=22&dir=back&city=gyor
  Bár engem ez nem érint, nem szoktam utazni késő este a városba, ugyanakkor jó lenne a hibát javítani. Vagy én értelmeztem félre valamit?
  A másik megjegyzésem az lenne, hogy elképesztőnek tartom, hogy egy vállalat (mely kétség kívül a régió egyik legmeghatározóbb vállalata, de azért nem csak az Audi létezik Győrben, és személy szerint kicsit erősnek vélem a régióban fellépő audi-centrikusságot) miatt a teljes város közlekedését korrigálni kell.”
 • 2. Dodo57 2013. február 09. 07:21
  „A busz miatt az utat legalább letakarítják a hótól, és a közvilágítást is kiépítik .”
 • 1. Mankapunka 2013. február 09. 00:34
  „Dohány utcába aztán nagyon be kellett vinni azért a pár emberért a buszt, akik az Íves utcából nem tudnak besétálni.

  Elég ott a Szemerey-s kamionokkal is rodeózni, most még a buszt is kerülgetni néha.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégére fel! Farsangi programok megyeszerte

Gyűjts ötletet a hétvégi szabadidő eltöltésére, szemezgess megyei programajánlónkból:… Tovább olvasom