Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Mélygarázsokban vadásznak a bűnözők

Győr - Új vadászterületen, a győri mélygarázsokban szerzik zsákmányaikat a bűnözők. Február közepe óta 15 ilyen bűncselekmény történt a városban, a tolvajok vittek laptopot, navigációs berendezést, értékpapírokat. Újabban a garázsok tárolóit is dézsmálják.
A bűnözők hamar felismerték, hogy a lakótömbök alatti mélygarázsokban mint magánterületeken nem akciózhat a rendőrség úgy, ahogy a közterületen, így nem igazán kell tartaniuk a lebukástól. Emellett a lakók is figyelmetlenebbek, azt gondolják, a lakásuk alatti garázsban biztonságban van az autó és a benne lévő értékek.
„Elsősorban a gépkocsikban hagyott értékek – többek között laptopok, GPS navigációs berendezések, iratok, táskák, pénztárcák – megszerzése a céljuk. Az utóbbi három esetben azonban már a mélygarázsokhoz tartozó tárolókat is feltörték az elkövetők.

A tettesek zárfeltöréssel, zárfelfeszítéssel nyitották ki az autókat, de ahol ez nem vezetett eredményre, betörték az ablakot" – mondta el lapunknak Reinhoffer Csaba alezredes, a győri kapitányság bűnügyi osztályvezetője.
Külön gondot jelent, hogy néhány esetben a garázs-, illetve sorompónyitó távirányítót is elvitték a tolvajok. Volt olyan autó, amelyikben megtalálták a tartalék indítókulcsot. Szerencsére a járgányt nem vitték el.
„Kérjük a lakóházak közösségeit, hogy legyenek óvatosak, s figyeljenek minden gyanús cselekedetre. Amennyiben idegeneket látnának a mélygarázsokban tevékenykedni, jelentsék a rendőrségen, hogy az ügyelet azonnal indítani tudja a járőröket. Emellett a lakások alatti garázsokban álló autóikban se hagyjanak értékeket. Mivel többlakásos épületekről van szó, családonként kisebb befektetés, így segíthet egy riasztó beépítése" – ajánlotta Reinhoffer Csaba.

A rendőrségen a 112-es, illetve a 107-es segélyhívó számokon lehet bejelentést tenni.

Olvasóink írták

  • 2. K.Sz. 2008. május 30. 10:52
    „Néhány hónapja a kórház előtt parkoló autó ablakát betörve elvittek egy anyósülésen pihenő autóstáskát,benne tizenkét millió forinttal.Az emberek nagyon hülyék.”
  • 1. Cerebellum 2008. május 16. 13:16
    „"Volt olyan autó amelyben megtalálták a pótkulcsot"!!????....Nem lenne egyszerűbb, ha mindenki oda szikszallagozná a kulcsait a kilincs alá???...komolyan, jóformán már itt tart a többség naivitása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jöttek, szavaztak, mentek - Rendkívüli gyors közgyűlés

Győr - Gyorsan lerendezték a képviselők a ma délutáni közgyűlést. A finisben a testület még 8 millió… Tovább olvasom