Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mély gödör a Bartók Béla út alatt

Győr - Üreg a mélyben, át kell építeni a csatornát: kényszerű forgalomkorlátozás van a Bartók Béla út egy szakaszán, a vásárcsarnok környékén.
Tilos megállni, parkolni a vásárcsarnok környékén a Bartók Béla úton, a Lehel és Álmos utca közti szakaszon, a félpályára szorított forgalmat jelzőlámpa irányítja. Komoly oka van, tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől, a város útkezelő szervezetének tájékoztatási munkatársától.

Forgalomkorlátozás a Bartók Béla úton

A Pannon-Víz zrt. a múlt hét közepén jelentette be, hogy az útszakaszon sürgős beavatkozást kell végeznie, veszélyes helyzet alakult ki. A környéken lakók már többször jelezték, hogy nehezen folyik el a lakásokból a szennyvíz. Az érintett csatornaszakaszt kamerával átvizsgálták, és kiderült: komoly a baj. Az út alatt, a mélyben egy vízmosta nagy üreg keletkezett. Megjegyezzük, éppen tegnapi lapunkban Jancsifalu kapcsán írtunk arról, hogy a városban a nagyszámú útfelújítással nem mindig járnak együtt a közműfelújítások (a szolgáltatók kapacitása vagy pénzhiánya miatt). Megtörténik, hogy nemrég elkészült utat kell felbontani, az útkezelő szervezet ilyenkor úgynevezett emelt szintű helyreállítást ír elő.

Mély gödör: Kényszerű forgalomkorlátozás van a Bartók Béla út egy szakaszán. Fotó: Bertleff András
Mély gödör: Kényszerű forgalomkorlátozás van a Bartók Béla út egy szakaszán. Fotó: Bertleff András

A Bartók Béla útnak a most szóban forgó szakaszát két és fél éve újították fel, akkor még nem úgy tűnt, hogy a közmű-meghibásodás ilyen komoly beavatkozást igényel. Mivel a veszélyes gödör éppen a 17-es busz megállója alatt van, a megállót – és a másik oldalon lévőt is – odébb kellett helyezni. Ez indokolja, hogy az útszakaszon megtiltották a gépjárművek várakozását. A forgalmat a munkálatok idejére félpályásra szűkítették és jelzőlámpával váltakozva irányítják.

Olvasóink írták

  • 2. zsukov 2009. február 19. 15:56
    „Az a rész mindig is mélyebben fekvő terület volt most is az de a lebontott területen lévö házak ,pincék helyét csak immel-ámmal töltöttékfel a kimosott üreg lehet akár a néhai pinceborozó is.”
  • 1. Judytka 2009. február 18. 20:51
    „Lúzerek,ez nem pénzkidobás??Két éve lett leaszfaltozva...akkor kellett volna jobban,körültekintőbben szétnézni a mélyben..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihalhat a győri Baross út?

Győr - Egymást érik az üres kirakatok, bezárt üzletek Győr híres bevásárlóutcájában: aki karácsony… Tovább olvasom