Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Méltányosság a takarítóknak

Ilona 27 éve megbízhatóan takarít, ám ennyi év ellenére most mégis attól tart, hogy megválnak tőle.
Az ígéret szerint minden dolgózónak gördülékeny lesz az áthelyezés.
Kérdés ugyanis, hogy az eddig közalkalmazottként szereplő iskolai kisegítők Győrben átkerülnek-e a Komszolhoz, netán más vállalkozókhoz, s ha igen, milyen feltételekkel.

– Megdöbbentett az a kijelentés, amit az igazgatónktól hallottam, nevezetesen, hogy a takarítókat „átadják" egy másik cégnek – sorolta az asszony. – Nem tudjuk, milyen feltételekkel, illetve kaphatunk-e felmondási időt, végkielégítést.

Arról pedig szintén nincs szó vagy írás, hogy a portaszolgálatot, a postázást ezután a kisegítők helyett kik látják el. A nevét illetően teljes diszkréciót kérő H. Ilona az iskolák kisegítő személyzetének teljes leépítését látja a tervezetben, bár szeretné, ha nem lenne igaza.

Papp András, a győri polgármesteri hivatal oktatási irodájának vezetője megerősítette: valóban egyeztettek, illetve folyamatosan egyeztetnek az intézmények vezetőivel és a kisegítő személyzettel a kérdésben. Egy komplex felmérés szerint ugyanis sok iskola a lehetséges összeg többszörösét költi a takarításra és a takarítószerekre. Ezért is indokolt a tételes átvizsgálás, illetve a takarékosságot feltétlen magában foglaló lehetőségek számbavétele, amire a közgyűlés egyetértésével közbeszerzési eljárást írnak ki.

Az irodavezető azonban azt is hangsúlyozta, hogy személyenként tekintettel lesznek a technikai dolgozó életkorára, valamint az iskolában eltöltött szolgálati időre.

– Minden dolgozóval egyeztetünk e kérdésben, úgyhogy nincs ok az aggodalomra – erősítette meg Papp András. – A partvis és a felmosó ideje lejárt, a piac korszerűbb és mindenképpen versenyképes technikát diktál ezen a területen is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozás a kamionok ellen

  Tovább olvasom