Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Méhcsaládot fogtak be az Árkád fájáról

A bevásárlóközpont biztonsági szolgálata kért segítséget a méhészkedő erdészektől. Éppen gyereknapot tartottak.


Miközben épp gyereknapi rendezvényt tartott a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a győri Árkádban, a biztonsági szolgálat kért tőlük segítséget a standnál. A legnagyobb forgatagban derült ugyanis ki, hogy a bevásárlóközpont mellett lévő játszótéren megszállta az egyik parki fát egy hatalmas méhcsalád. Az erdészek azonnal riasztották a ravazdi erdészetnél dolgozó egyik kerületvezető erdész-méhészt, Varga Szabolcsot, aki nyomban a helyszínre sietett segédjével, az ugyancsak az erdőgazdaságnál dolgozó méhész Orbán Tamással.

Munkában: A méhész-erdészek gyors segítsége is kellett a méhcsalád elszállításához.
Munkában: A méhész-erdészek gyors segítsége is kellett a méhcsalád elszállításához.

A méhcsalád befogását egy fogóláda segítségével végezték: az ágat, melyet elleptek a méhek, körülbelül három méter magasságban levágták. Ezután megvárták, míg a méhek „visszanyugodnak az ágra", mert az anyaméh is itt volt. Némi idő elteltével közelítettek a ládához, melybe egy hirtelen mozdulattal a méheket az anyával együtt belerázták.

A kinn maradt méhek idővel követték a többit a ládába a berepülőréseken keresztül. A méhészek megvárták, amíg ez lezajlik, majd elszállították a családot: a spontán befogásnak számos civil nézője volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig bírják a győri csatornák a zivatarokat? Szavazzon!

Az utóbbi időben fejlesztették a győri csatornahálózatot. Ez a jó a hír, a rossz, hogy az időjárás nem nyugszik, egyre szélsőségesebb. Tovább olvasom