Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Megyénkben is félnek a romák

Győr-Moson-Sopron - Megvédelmeznék saját településüket, családtagjaikat a megyénkben élő cigányok, akik úgy érzik, csakis együtt, közösségben tehetnek bármit is a hónapok óta elhíresült „halálbrigád" ellen.

Galgagyörgy, Piricse, Nyíradony, Nagycsécs, Alsózsolca, Tatárszentgyörgy, Tiszalök, Tarnabod és a héten Kisléta. Hosszú a sor, leírhatatlan az a fájdalom és felháborodás, amely a cigányok elleni támadássorozatot kíséri, s amelynek ártatlan felnőttek és gyerekek estek áldozatul. Ami tudható: a gyilkos brigád tagjai cigányokra támadnak. Megyénkben is félnek a romák, Horváth Attila megyei kisebbségi elnök ezért tartja fontosnak, hogy beszéljenek a védekezés minden lehetséges formájáról.

– A rettegés köztünk él: féltjük a gyermekeinket, a rokonainkat, a településeinken élőket, de önmagunkat is – sorolta Sárközi Jenő a tegnapi tanácskozáson, amelynek keretében a megyei kisebbségi elnök tájékoztatta a cigány képviselőket mindarról, ami a szerdai, fővárosi egyeztetésen elhangzott. – Úgy vélem, az utóbbi húsz év politikája ide vezetett, hiányzik nálunk az a nemzeti minimum, amelynek meglétével elkerülhető lenne a gyűlölet, az uszítás, a rasszizmus. Sárközi Jenő ezzel együtt bízik a rendőrségben és az igazságszolgáltatásban, és ha kell, szívesen járőrözne a polgárőrökkel vagy vállalna bármilyen, a felderítést segítő szolgálatot.

A megbeszélésen szó volt a legfrissebb hírekről, a faluőrség lehetséges felállításáról, az önbíráskodás elkerüléséről. (A zászlón a kék szín a szabad ég, a zöld a mező, a kerék a vándorlást jelentő sz
A megbeszélésen szó volt a legfrissebb hírekről, a faluőrség lehetséges felállításáról, az önbíráskodás elkerüléséről. (A zászlón a kék szín a szabad ég, a zöld a mező, a kerék a vándorlást jelentő szekér jelképe. A nemzeti színű szalag a magyar cigányságot jelképezi, s egyben az egymás mellett élés kifejezése is.) Fotó: H. B. E.

Barcsa Csaba, a Sekina Hit Gyülekezet lelkésze naponta nyugtatja az embereket, legalábbis azt a kört, aki a gyülekezetbe jár. Megsúgta: sorozatos gyilkosság lévén maga is fél.

– Szégyen, ami az országunkban megtörténhetett, hogy idáig fajultak az események – mondta Kőfalvi Csaba kisebbségi képviselő. – A nyomozás lassú, nehézkes, bevallottan hibák is történtek, ami megmagyarázhatatlan.

Járóka János a győri filharmonikusok nagybőgőseként elsőként ajánlotta fel segítségét: a muzsikus az ártatlan áldozatok hozzátartozóinak jótékony koncert bevételével segítene. Ez egyelőre ötlet, de a kisebbségi önkormányzattal, barátaival gondolkodnak a megvalósításon.
Horváth Attila, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke folyamatosan nyugtatta a közösségi házba érkezőket, s a politika végtermékének tekinti a kollektív bűnösség beállítását, a cigányok elleni támadásokat. Ezzel együtt türelemre int mindenkit, s reméli, a nyomozók mielőbb eredményre jutnak.

Olvasóink írták

138 hozzászólás
 • 138. Tincsi 2009. augusztus 23. 20:02
  „John Howard - Ausztrália miniszterelnöke 1995-2007

  "A BEVÁNDORLÓKNAK KELL ALKALMAZKODNIUK, NEM A HAZAIAKNAK! Vegyék tudomásul, vagy hagyják el az országot. Elegem van abból, hogy a mi nemzetünknek kell folyton óvakodnia, nehogy bizonyos egyének vagy nemzetük megsértődjék.
  Kultúránk évszázadok alatt fejlődött ki, amely olyan nők és férfiak harcára, bátorságára és győzelmeire épül, akik valamennyien a békét keresték és akarták.
  Legtöbbünk anyanyelve angol, nem pedig más nyelv. Ezért, ha a mi társadalmunkhoz akartok tartozni, .... tanuljátok meg a nyelvünket!
  A legtöbb ausztrál istenhivő. Nem csupán néhány keresztény, nem a szélsőjobb, nem politikai kényszer, nem - puszta tény, hiszen nemzetünket keresztény meggyőződésű férfiak és nők alapították, és ez egyértelműen dokumentált.
  És ezért nem elvitatható, hogy ezt iskoláink falain kifejezésre is juttassuk.
  Ha Isten megbotránkoztat benneteket, akkor azt tanácsolom nektek, válasszátok hazátokul a világ valamely más táját, mert Isten a MI KULTÚRÁNKNAK alapja.
  El fogjuk fogadni a ti hiteteket, nem fogjuk megkérdőjelezni. Csupán annyit kívánunk, hogy a mi hitünket is fogadjátok el, és éljetek velünk harmóniában, békében és örömben.
  Ez itt A MI NEMZETÜNK, A MI FÖLDÜNK és a MI ÉLETVITELÜNK, és minden lehetőséget megadunk nektek, hogy javainkból részt kapjatok és velünk együtt élvezhessétek.
  De ha állandón panaszkodtok, sajnálatot hajhásztok, történelmi zászlónkat égetitek, hitünket becsmérlitek, keresztény értékeinket semmibe veszitek, életvitelünket elítélitek, akkor arra biztatlak benneteket, éljetek demokráciánk és társadalmunk egy további előnyével: AZZAL A JOGGAL, HOGY ELHAGYJÁTOK AZ ORSZÁGOT!
  Ha nálunk nem vagytok boldogok, akkor MENJETETEK EL! Nem kényszerítettünk benneteket, hogy ide jöjjetek. Ti akartatok hozzánk jönni. Hát fogadjátok el azt az országot, amely titeket is elfogad."”
 • 137. baba94 2009. augusztus 23. 10:27
  „Hajni001- egyetértek.
  De pl Nemezis: Mi az hogy, a normális embereknek?
  Mért a roma az nem normális?? Érdekes a romáktól félnek még se ők gyilkolásszák le a GYEREKEKET meg az egész családot!!!
  Akkor vajon mi a normális?? Érdekes..”
 • 136. Hajni001 2009. augusztus 20. 09:50
  „Teljesen mindegy, hogy ki miből hogyan él, ez itt most nem erről szól, hanem az hogy cigány nem cigány szó szerint mészárlás már ami itt történt, kisgyermekek halála, stb. Emberek nem a politikát kell ide tenni, teljesen másról van szó. Tévedés én sem vagyok kifejezetten cigány párti, de Önök mit tennének? Nem fognának össze? Amúgy meg ha az ember egy cigány bánt, akkor mindet. Ilyen mértékű összetartás nincs a fehérben, azt biztos. A mi fajtánkból van aki a saját anyját is eladná de a cigányoknál a család, az összetartás ereje a legnagyobb, ezt én nagyon becsülöm bennük”
 • 135. Domestic 2009. augusztus 19. 14:31
  „Azért olyan bátrak ha többen vannak, mert egyedül olyan "FÉLŐSEK"!!!!
  Van cigánybűnözés! Van 120 milliárd integrációra elköltött költségvetési támogatás! Van aki nem tud millíókkal elszámolni és nagypofával a tv-ben nyilatkozik, mint egy bölcs honatya!
  Van már "sorozatgyilkosunk" is és van, hogy kiderül, hogy csak a tesók nem bírnak a szajrén elosztozni...!
  Azért van ebben az országban mit rendberakni!
  Ha a következő kormány nem kezd hozzá, akkor tényleg a legbölcsebb nagy honatyánknak lesz igaza, aki megmondta a tutit: "el lehet innen menni..."”
 • 134. nikimucko 2009. augusztus 14. 18:08
  „Félnek?Inkább mi félünk tőlük!”
 • 133. Filtec 2009. augusztus 14. 17:38
  „MI IS FÉLÜNK A ROMÁKTÓL!!!!!!!
   
   ”
 • 132. Jandex 2009. augusztus 14. 13:46
  „Örülök neki ha félnek,ha a parlagfüvet nem irtom ki megbüntetnek,ezeket meg tartsam el mert nem tudnak annyit lopni ami elég lenne még egy fél kilós aranyláncra!”
 • 131. piskóta 2009. augusztus 11. 15:10
  „na aztán az óvári cigóknak van félni valójuk. kitől? mitől?”
 • 130. Nemezis 2009. augusztus 09. 11:22
  „Azzal persze nem foglalkozik sem a polgármester, sem a jegyző, sem a rendőrkapitány, hogy a normális embereknek kell rettegnie a cigánybűnözéstől.”
 • 129. Nemezis 2009. augusztus 09. 11:10
  „Auriana!

  Teljesen igazad van!

  A mocskos liberális, demokrata politikusok el cigányosítják idióta vagy inkább elveikkel vagy direkt gonosz céllal a fiatalokat. Direkt plusz jogokat, bűnözés esetére büntetlenséget, segélyeket osztanak nekik, a fogyasztói társadalom mammon imádta, és az ehhez paszzoló rongyrázás amit a segélyből, bűnözésből élő cigányok csinálnak, vonzó azon fiatalok számára akik a direkt bekevert vidékeken laknak. Ugyanakkor a másik oldalon a becsületes munka büntetése (adók, idióta engedélyek, haccp, állítólagos eu előírások stb.), meg nem fizetése és lenézése van!

  Mindenki tudja, ha az iskolában egymás mellé ültetik a jó gyereket meg a rossz gyereket nem a jó fogja megjavítani a rosszat, hanem ő is rosszá válik!

  A cigány antiszegregáció ugyanezt eredményezi! Azon helyek ahova az idióta politikusok beköltöztetik őket a bűnözés fellegváraivá válnak és a tisztességes dolgozó emberek fiai is kriminalizálódnak, választhatnak az áldozattá válás vagy a bűnelkövetés között. Persze a végén mindkettőt megkapják általában.

  <moderálva>”
 • 128. fortuna54 2009. augusztus 08. 16:52
  „Már a unkaközvetitö irodába sem mernek elmenni.”
 • 127. ti-a-bi 2009. augusztus 08. 14:29
  „Aztán mennyit hoz a konyhára, hogy "félnek"?

  Azt mind az adóforintjainkból kapják, pedig mi nem ezekre dolgozunk.

  Akár igaz is lehetne!
  Spiccesen megy az ifjú Gárdista az úton.
  Oda megy hozzá egy cigány lunnya.
  Nem kísérnél haza szépfiú?
  Aztán mit csináljak én Indiában?”
 • 126. Roben 2009. augusztus 08. 10:50
  „Aki fél veszit,aki bátor nyer.Szerintem össze kéne fognunk mindannyiunknak,eltekintve attol,hogy ki Jobbikos és ki nem,és szépen olyan pár ezer magyarnak odavonulni a házaik elé,és beszélni velük,hogy miröl is szolna a békés egymás mellett élés.Van rá jelentkező?”
 • 125. papa81 2009. augusztus 08. 08:48
  „Még hogy félnek. Akkor mit keresnek éjjel-nappal a Baross utcán és a kaszinókban (az hogy miből játszanak nem is kérdés)? Ha félnek, maradjanak a négy fal között, ne is lássuk őket. De akár el is lehet innen menni.
  Az ahogy a Baross utcán ill. a belváros különböző pontjain viselkednek nem az agyonhangoztatott félelmükről tanúskodik, ráadásul a városképet is rontják.
  Talán más lenne a hozzáállás a cigányokhoz, ha kidobnák maguk közül azokat, akik miatt ilyen a megítélésük. De ez soha nem fog megtörténni.”
 • 124. zoli77 2009. augusztus 07. 23:16
  „Sajnos már nem csak a nagyvárosokba, hanem a kisfalvakba is befészkelték magukat. Jó lenne a egy írtást végezni, pl. Vitnyéd, Kapuvár, Babót stb. körzetébe is.”
 • 123. Primax 2009. augusztus 07. 22:47
  „moderálva”
 • 122. pancser 2009. augusztus 07. 22:07
  „Az átlag magyar fél a cigányoktól és félti a szeretteit. Úgy látják, ezek azt csinálnak amit akarnak. A szülők gyerekeiket inkább elviszik abból az iskolából ahol cigánygyerekek vannak és folytathatnám. Közben a hatalom minket zargat, jelzőket aggat ránk, nem tudom miért. Csoda, hogy a Jobbik meg a MG hívei tert nyernek? Én személy szerint a törvény előtti egyenlőség híve vagyok. Aki nem eszerint viselkedik börtönbe vele! Az MSZP a legaljasabb játékát űzi, remélem a "jutalom" nwm marad el, megyénk fia a kancellária miniszter egy cigánytelepre költözik. Nagyon szeretném!”
 • 121. lótusz 2009. augusztus 07. 19:47
  „a jobbik az igazat közli. nem cigányellenes hanam megmondja azt ami a valóság. igen van cigánybűnözés mert sokkal több mint a magyarbűnözés csak a sajtó eltitkolja. a jobbik még soha senkit nem bántott cak segített. nem csalt lopott hazudott mint a mostani szdsz és mszp akikről ki is derült és bilincsben vannak. sokan csak lesznek. a jobbik igazságot akar. ha már trianon áldozata kis hazánk szeretnák nyugalomban élni itt és ne kelljen szégyellnem hogy magyar vagyok és felvállalom. mert akkor RASSZISTÁZNAK. HOLOTT AKI MAGYARGYŰLÖLŐ AZ A RASSZISTA.
  MOST MONTÁK KÍNÁBAN A SIKKASZTÓ POLIZIKUSOK HALÁLBÜNTIT KAPTAK. AJAJ MI LENNE ITT AKKOR. SZDSZ-ES MSZP-S ALIG MARADNA.”
 • 120. buszvezető 2009. augusztus 07. 19:35
  „moderálva”
 • 119. Auriana 2009. augusztus 07. 19:05
  „Valóban terjed az ún. "rajcsávó" mentalitás, mely a kisebbségtől származik. Már teljesen olyanok leszünk, mint amerika: ott a néger bűnöző, fukszos, rappelő "gangszták", tehát gengszterek törnek egyre jobban előre, itt viszont a hasonló tulajdonságokkal megáldott c.igányság. A fiatalok valamiért hihetetlenül menőnek tartják ezt az életvitelt, a viselkedésformákat is átveszik. Magyarországon is megfigyelhető ez az "elgengszteresedés".”
138 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásharcsa támadt a horgászra

Pér - Katasztrófafilmeket idéző élményben volt része egy osztrák horgásznak Győr mellett, az egyik… Tovább olvasom