Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Megyénkben évek óta nincs vérhiány

Önkénteseket vártunk hétfőn a Lapcom kiadó székházába, ahol az év első kiszállásos véradásán munkatársaink közül is többen adtak vért.

A médiában országosan először hét évvel ezelőtt szerveztünk véradást helyben, remélve, hogy mind többen csatlakoznak hozzánk. Dittrich Imre, a szomszédos postafeldolgozó üzem munkatársa ebédidőben érkezett. Mint mondta, július végén is a szerkesztőségben adott vért, s már csak a közelség miatt is azt gondolta, az évkezdés neki ezzel a véradással teljes. Ugyanígy munkatársaink közül is többen segítettek.


A véradásszervezők kitartó munkájának és a véradók önkéntességének köszönhetően megyénkben évek óta nincs vérhiány, sőt: innen segítenek szükség esetén. Fotó: H. Baranyai Edina
A véradásszervezők kitartó munkájának és a véradók önkéntességének köszönhetően megyénkben évek óta nincs vérhiány, sőt: innen segítenek szükség esetén. Fotó: H. Baranyai Edina

 Szabó Gábor, a sportrovat oszlopos tagja például már 13. alkalommal nyújtotta a karját, de vércsoportja miatt – ha hívják – a regionális vérellátóba is elmegy, hogy levegyék tőle a szükséges egységnyi vért.

A Vöröskereszt legfontosabb feladata idén is a véradásszervezés, ebben pedig mind Győr, mind pedig a megye országosan is kiválóan teljesít. Az eredményhez – lehetőségeink szerint – mi is hozzájárulunk, a tegnapi eredmény alapján huszonkilenc véradóval.


Utalvány, csoki és ásványvíz

Vért adhatunk a szervezett, kiszállásos véradásokon túl hétköznapokon reggel 7 órától délután 3 óráig Győrben, az Országos Vérellátó Szolgálat regionális központjában (Magyar u. 8.), Sopronban az Erzsébet-kórházban (Győri út 15.). Hazánkban a véradás 1959 óta önkéntes és térítésmentes. A véradó 500 forint értékű étkezési utalványt (egy csokit és fél liter ásványvizet) kap.

Olvasóink írták

  • 2. marianna1211 2010. január 09. 13:28
    „És az is megfontolandó lenne, hogy a rendszeres véradókat jobban megbecsüljék. Az igaz, hogy nem azért mennek el az emberek másokon segíteni, hogy anyagi hasznuk származzon belőle. Tőlünk nyugatra már régóta kitalálták pl az adókedvezményt, ami ugyan még mindig nincs arányban az évente 3-5 alkalommal adott életmentő vérrel, de mégsem olyan nevetséges, mint az évek óta 500 Ft-os utalvány, a legolcsóbb ásványvíz és nápolyi szelet.”
  • 1. mazsi 2010. január 06. 06:21
    „megfontolandó lenne az illetéesek részéröl hogy a többszörös véradóknak ne kelljen várni ,pl a körzeti orvosnál,tőbb hönapi várölistákra felkerülni,hanem bármikor és bárhol soronkívül orvosi ellátásban részesülhessenek üdv mindenkinek egy 80-szoros véradó ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éves a Holenda-verseny

Győr - Ünnepélyes eredményhirdetéssel emlékeznek meg a 15 éves Holenda Barnabás Matematika… Tovább olvasom