Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 27. csütörtök - Gáspár

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Megyénkben a Jobbik vidék koporsója

Megyénkben a Jobbik vidék koporsója

Győrben, Nagyszentjánoson, Püskin, Egyeden és Ivánban áll meg a Jobbik vidék koporsója csütörtökön.

kisalfold.hu - 2011.12.15. 10:22
Megosztás: Facebook Twitter E-mail


14 óra 57 perc

"Az új önkormányzati rendszer nem más, mint egy szándékos falurombolás.  A tervezet és az abban foglalt `falurombolás´ elleni tiltakozásul a Jobbik országjáró körútra indította ezt a halottaskocsit benne a `vidék koporsójával´.

Még a nyáron a 2000 lakosnál kisebb települési önkormányzatok felszámolását célzó törvényjavaslat benyújtása előtt levélben fordultam Győr-Moson-Sopron megyei érintett községek vezetőihez, hogy közös tiltakozásra és a törvénytervezet véleményezésére kérjem fel őket.

Az összefogásra számos polgármester nyitott, a mai napig érkeznek hozzám a levelek, amelyekben támogatásukról biztosítják a törekvéseinket.

Magyar Zoltán és a vidék koporsója.
Magyar Zoltán és a vidék koporsója.

Szomorú és a mai közállapotokra jellemző, hogy több településvezető is azzal kezdte a mondandóját, hogy felháborítja a törvénytervezet és szívesen elmondja róla szakmai véleményét, de arra kér, hogy a neve ne kerüljön nyilvánosságra.

A Fidesz egy olyan országot teremtett, ahol a közösségek vezetői félnek elmondani a véleményüket. Az autó a mai napon a lehető legtöbb megyei kistelepülésre ellátogat, hogy figyelmeztessen a kistelepüléseket ellehetetlenítő törvényjavaslat veszélyére.

A koporsó december 19-én visszaérkezik a Parlament elé a törvény végszavazásra, amelyen a Jobbik név szerinti szavazást fog kérni, hogy mindenki láthassa kik szavazzák meg a falurombolást.

A Jobbik egyébként, több mint 150 módosító indítvány nyújtott be a törvényhez, ezek között vannak az én módosítóim is" - közölte portálunkkal Magyar Zoltán, a Jobbik megyei országgyűlési képviselője.

A törvénytervezettel kapcsolatos főbb aggályai a Jobbiknak:

1, Félő, hogy a tervezet célja elősegíteni az országhódítást: Kellenek másoknak a vizeink, a földjeink, a településeink, nekik kell helyet csinálni, erről is szól ez a törvényjavaslat.
2, Nagy hibája a törvénynek, hogy éket ver magyar és magyar közé, aszerint, hogy kisebb vagy nagyobb településen él-e.
3, Önkormányzati hivatalok szűnnek meg, az alapvető szolgáltatások pedig csak a járási központokban lesznek elérhetők.
4, Azt sem gondolom, hogy a falvakban élők tömegesen tudják majd interneten bonyolítani hivatalos ügyeiket. Aki járt vidéken, az tudja, hogy főleg az apróbb településeken élő idős emberek ezzel a lehetőséggel nem tudnak élni, de gyakran nem csak ők, mert vannak olyan vidékek, ahol az internet szolgáltatás sincs rendesen kiépítve.
5, A kormány a kisebb településeken veri el a port, őket teszi felelőssé az önkormányzati rendszer eladósodásáért, holott ez 95 %-ban a nagyobb városok, elsősorban a főváros felelőtlen gazdálkodásának eredménye. Ezért természetesen nem az ott élő embereket, hanem a vezetőiket terheli a felelősség.
Nem akarunk más lehetőséget hagyni a kormánynak, mint, hogy vagy visszavonja a javaslatát, vagy elfogadja a jobbikos módosító indítványokat.

10 óra 22 perc

A Jobbik által országjárásra indított, a vidék koporsóját szállító halottaskocsi az alábbi helyszíneken és időpontokban jelenik meg Győr-Moson-Sopron megyében december 15-én, csütörtökön:

Győr - megyeháza 11:00
Nagyszentjános 12:00
Püski 13:00
Egyed 14:00
Iván 16:00

Az új önkormányzati törvény és az abban foglalt "falurombolás" elleni tiltakozásul a Jobbik országgyűlési képviselői november 23-án útjára indították a Parlament elől a "vidék koporsóját" szállító halottas kocsit.

Az autóval a törvényjavaslat várhatóan december 19-i végszavazásáig az ország összes megyéjébe ellátogatnak.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke korábban elmondta: azokon a kistelepüléseken, ahol a javaslat szerint megszűnnének az önkormányzati hivatalok és az oktatási, egészségügyi intézmények, egy gyászjelentés is kitesznek a faliújságra és a településvezetők az önkormányzati hivatal fényképét elhelyezhetik a koporsóba, amely a végszavazásra visszaérkezik az Országházhoz.

A Jobbik a zárószavazáson egyébként névszerinti szavazást fog kérni és tiltakozó polgármesterekkel demonstrációt is szerveznek.

Hegedűs Lórántné, a Jobbik Önkormányzati Kabinetjének vezetője szerint pártjuk 150 módosító indítvány nyújtott be a törvényhez, amelyek közül az egyik a javaslat címét is megváltoztatná "a helyi alkormányzatok létrehozásáról és a vidék felszámolásáról szóló törvényjavaslatra".

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint hangsúlyozta: akcióikat addig tartják fenn, amíg a kormány vagy visszavonja a javaslatát, vagy elfogadja a jobbikos módosítókat "különben nem teszik zsebre, amit ezért kapni fognak".

Az ellenzéki politikus szerint a kormány a kisebb településeken veri el a port, őket teszi felelőssé az önkormányzati rendszer eladósodásáért, holott ez 95 százalékban a nagyobb városok felelőssége.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 6. pancser 2011.12.15. 20:56

A jobbikos megtévesztettek felvilágosításra, megvilágosodásra szorulnak. Ha Orbán nem vette volna át a jobbikos ostobaságokat talán nem szidnám. A szélsőjobbnak nem udvarolni kell, hanem le kell leplezni a jobbik ártalmas dolgait. A koporsó éppen olyan abszurd, mint a Jobbik léte a Parlamentben.

Moderálásra küldöm 5. acsali 2011.12.15. 17:13

Aki másnak vermet ás, az sírásó.

Moderálásra küldöm 4. pappe 2011.12.15. 12:33

2-hez: Igazad van!

Moderálásra küldöm 3. háté 2011.12.15. 12:19

Utólag írni le,

Moderálásra küldöm 2. Ovinkor 2011.12.15. 11:59

Nem vagyok a Fidesz-kormány híve, de oktatási és egészségügyi intézmények megszüntetéséről egyelőre nincs szó.

Néhány száz fős településeken önkormányzati-polgármesteri hivatalt működtetni óriási pazarlás.

Az 5,5 milliós Dániában 98 önkormányzat működik. 20 ezer főnél kevesebben csak 7 darabban laknak.

Az ok: Ennél több önkormányzat nem lenne kifizetődő. Nálunk 3600 kiskirályság éli fel az ország jövőjét.

Moderálásra küldöm 1. pappe 2011.12.15. 11:07

Remélem lesz róla fénykép, mert dolgozok és nem tudtam kimenni. :)Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...