Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Megyénk leggazdagabb emberei: hárommilliárd forint a belépő a klubba

Megyénk leggazdagabb embere a legfrissebb toplista szerint remek évet zárt tavaly: vagyonát 10,3 milliárd forintról 13 milliárd forintra tornázta fel. Írásunkból kiderül, kiről van szó.

Tavaly január elején írtuk, hogy a 150 leggazdagabb magyar listáján szereplő megyei nagyvállalkozó közül egyedül csak a Gasztonyi-testvérek tudták érdemben növelni a vagyonukat 2013-ban.

Nos, a "Top 150 csúcsvagyon" legfrissebb kiadványában ismerős nevekre bukkantunk. A megyei nagyvállalkozók vagyona - most összesen heten kerültek fel a leggazdagabb magyarok közé - azonban többnyire érdemben nem változott sokat az elmúlt egy év során.

Jancsó Péter visszaesett, Tarsoly Csaba előrelépett

Haladjunk visszafelé azon listán, amelyre legalább hárommilliárd forintos vagyonnal lehetett felkerülni. Jancsó Péter négymilliárd forintos vagyonnal jelenleg 136.; a győri Graboplast padlógyártó elnök-vezérigazgatója tavaly még 120. volt. Egy évvel korábban a vagyonát 4,8 milliárd forintra becsülték.

A budapesti, ám Győrhöz ezer szállal kötődő Tarsoly Csaba – a Győri ETO FC és az ETO Park tulajdonosa - 4,5 milliárd forinttal a 125. 2013-ban 4,2 milliárd forintra taksálták a több lábon álló vállalkozó (pénzügyi szolgáltatások, ingatlanfejlesztés, idegenforgalom) vagyonát, vagyis az elmúlt évben 300 millió forinttal növelni tudta megtakarításait Tarsoly Csaba.

Sem a Horváth-, sem a Gasztonyi-testvérek nem tudták növelni a vagyonukat

A hulladékfeldolgozással és -hasznosítással, fémkereskedelemmel foglalkozó gyirmóti Horváth Ferenc és Horváth Ernő vagyona az utóbbi években 7,5 és 11 milliárd forint között ingázott; az inga jelenleg 8,7 milliárd forinton áll.

Ez a pénz 2014-ben a 79-80. helyre volt elég. Meg kell ugyanakkor jegyezni: a Horváth-fivérek vagyonát 2013-ban még 9,7 milliárd forintra becsülték, vagyis a csökkenés egymilliárd forint körüli.

A győri Vill-Korr tulajdonosai, Gasztonyi László és Gasztonyi Gyula jelenleg 10,7 milliárd forintos becsült vagyonnal Magyarország 51-52. leggazdagabb emberei.

A Gasztonyi-testvérek tavaly 11 milliárd forintra tornázták fel a vagyonukat, mely a legfrissebb kalkulációk szerint 300 millió forinttal csökkent tavaly.

Krankovics István remek évet zárt tavaly

Nincs változás ugyanakkor a megye leggazdagabb emberét illetően. 13 milliárd forintos vagyonnal továbbra is Krankovics István, a mosonmagyaróvári Kühne és a győri Kravtex tulajdonosa található az élen. A 13 milliárd forint országosan a lista 42. helyére volt elég 2014-ben.

Krankovics István a lista szerint remek évet zárt tavaly: 10,3 milliárd forintos vagyonát több mint 2,5 milliárd forinttal tudta növelni 12 hónap leforgása alatt.

Évek óta csökken Csányi Sándor és Demján Sándor vagyona

Magyarország két legvagyonosabb embere továbbra is Csányi Sándor (155 milliárd forint) és Demján Sándor (125 milliárd forint).

Meg kell azonban jegyezni: mind az OTP elnök-vezérigazgatója, mind a TriGránit elnöke az utóbbi években jelentősen veszített a vagyonából.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felbontották a Munkás utcát Győrben - hónapokig tart a munka - fotó, videó

Nagyszabású felújítási munka kezdődött a héten a győri Munkás utcában. Az útfelújítás előtt… Tovább olvasom