Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Megyénk élen jár a véradásban

Győr - Laborrá alakult a tárgyaló, mini véradóvá pedig a Kisalföld lépcsőháza, ahová az év eleji szabadságok és a meghűléses időszak ellenére is többen azért jöttek el, hogy vért adjanak. Ezzel közel 100 rászoruló embertársunkon tudtunk segíteni.

A MÁV Cargo szállítmányozással foglalkozó munkatársai csoportosan érkeztek, s mint Hasszán Erzsébet elmondta, a kollégák egy része rendszeres véradó, ezért is örültek az újságban olvasott lehetőségnek.
– Szeretnénk segíteni – fogalmazott Újszászi Csabáné, aki korábban Komáromban adott vért. – Sosem tudhatjuk, mikor kinek lehet rá szüksége, úgyhogy megbeszéltük: együtt jövünk el.

A segítők között szép számmal ott voltak lapunk munkatársai is, így többek között Borszuk Piroska szabadságáról jött be vért adni, de nyújtotta karját a szervezésről Mohai Ildikó, Koloszár Tamás vezető újságíró, Papp Irén gazdasági igazgatóhelyettes és Molnár Zsuzsa számviteli- és pénzügyi vezető is.

Szóba került a vizitdíjmentesség is, már csak annak okán, hogy az egyik önkéntes több mint hússzoros véradó, így a pontos nyilvántartással érdemes követni a véradásszámot is. A harmincszoros vagy afölötti véradók ugyanis vizitdíjmentességet élveznek, az igazolást a
regionális vérellátókban is kiállítják.

Borbélyné Nagy Ágnes Vöröskeresztes igazgató és Kiss Lászlóné, a vérellátó szervezője látogatta meg a sajtóházat, ahol többek között Kertics Dia és Laczó Balázs is nyújtotta a karját. Fotó: Krizsán Cs
Borbélyné Nagy Ágnes, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója örömmel újságolta: Győr-Moson-Sopron a megyék között élen jár a véradásban, ami azt jelenti, hogy a 2007-re tervezett 18.600 egység vér helyett 21 ezer egységet teljesítettek az itt élők, s ez egyben az önzetlen emberi segítség dicsérete. 

Jelenleg a megyében nincs vérhiány, ám  a folyamatosság  az önzetlen adományozók ünnepek előtti behívásának köszönhető.  Télen egyébként a több közlekedési baleset miatt is több vérre lehet szükség.
Dr. Kikindai Katalin tranzfuziológus orvos elárulta: minden felnőtt, egészséges emberből lehet jó véradó, s a vérünk egyben a testi állapotunk hű tükre is.  Bármilyen probléma esetén a véradót visszahívják, konzultálnak vele.

Mindenesetre az emberbaráti szeretet egyik legigazabb megnyilvánulása ma is a véradás.

Olvasóink írták

  • 1. nokia_telo 2008. január 04. 09:08
    „Igen, köszönettel és tisztelettel tartozunk nekik!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez évtől háromféle árszabás közül választhatunk

Magyarország - A lakosság és a nagyon kis fogyasztók, akiket az egyetemes szolgáltatók látnak el… Tovább olvasom