Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Megyejárás kulturális ajándékkal

Hetvenegy faluba tájoltatott 2005 óta igényes és ingyenes kulturális programokat a megyei művelődési központ.

Kezdeményezésüket a Nemzeti Kulturális Alap és a megyei önkormányzat támogatja.

A Bartók Béla Megyei Művelődési Központ (BBMMK) kulturális tájoltató programja 2005-ben kezdődött. Az intézmény munkatársai őszi-tavaszi évadra bontva színvonalas zenei, irodalmi, hagyományőrző és színházi előadásokkal ajándékozzák meg a megye falvait, színesítik hagyományos ünnepélyeiket, emellett rendhagyó irodalmi órákkal gazdagítják az általános iskolák mindennapjait.

Tóthné Hajmási Izabella, a BBMMK ügyvezető igazgatója elmondta: elismerés, hogy a Nemzeti Kulturális Alap és a megyei önkormányzat évek óta támogatja ˝missziójukat˝, amelyet értékes produkcióval számos előadó és művész segít. Így sok más mellett a Móva Citerazenekart, a megyei versmondó egyesület tagjait, a Richter zeneművészeti szakközépiskola vonós tanszakát, a Transzfolk és a Rezeda Népzenei Együttest, a Forrás Színházat és az Európa koncert-szalonzenekart említette.

A kulturális megyejárás egyik hűséges fellépője a Rezeda, amely a térség legismertebb ifjúsági népzenei együttese.
A kulturális megyejárás egyik hűséges fellépője a Rezeda, amely a térség legismertebb ifjúsági népzenei együttese.

Eddig 71 faluba, többek között Árpásra, Babótra, Bakonygyirótra, Bakonypéterdre, Csérre, Csikvándra, Dunakilitire, Dunaszentpálra, Egyedre, Felpécre, Fenyőfőre, Gyömörére, Hédervárra, Himodra, Ivánba, Jobaházára, Kajárpécre, Kisfaludra, Maglócára, Magyarkeresztúrra, Mórichidára, Nagylózsra, Öttevényre, Pásztoriba, Pérre, Rábatamásiba, Rábaszentandrásra, Romándra, Sokorópátkára, Szerecsenybe, Vénekre és Vitnyédre vittek valamiféle ingyenes programot.

Idén a tavaszi évadban a kulturális megyejárás egy-egy állomásaként – időrendben – Halászi, Szárföld, Börcs, Kimle, Rábapatona és Nagyszentjános következik. A népzenei koncertek, a XX. század, a Nyugat költészetével foglalkozó irodalmi program mellett ˝A brémai muzsikusok˝ mesefiguráira komponált ˝Erdőkerülők˝ című zenés mesejáték áll a tájoltatás középpontjában.

Olvasóink írták

  • 1. kenyeres 2010. február 20. 21:18
    „Győr városába kultúra???? Azt soha nem támogatták a város vezetői! Az meg minek????? Nekik......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a hivatalt

Koroncó - A közelmúltban megkezdődött a község polgármesteri hivatalának felújítása. Tovább olvasom