Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Megyejárás ingyen kínált kultúrával

Győr-Moson-Sopron - Egyre több településre kínál színvonalas zenei, irodalmi és színházi programokat a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ. A kulturális tájoltatás új évada új programmal most kezdődik.

Négy évvel ezelőtt kezdődött a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ kulturális tájoltatási programja. Az elmúlt időszakban a megye ötvennyolc településére szerveztek az intézmény munkatársai – pályázati és megyei forrásokból – színvonalas zenei, irodalmi és színházi rendezvényeket. A most induló új évadban tizenhárom településnek biztosítanak ingyenes előadásokat, koncerteket, műsorokat.

– A ˝Megyejárás kultúrával˝ című sorozat lényege, hogy a kis falvakban, a térségben élő értékőrző és értékteremtő kulturális közösségek, csoportok lépjenek fel, változatos és érdekes, a megye kulturális örökségét, művészeti gazdagságát bemutató kínálattal – említette érdeklődésünkre Kara Ákos, a programot támogató megyei közgyűlés alelnöke. – Ezek a műsorok különböző rendezvények, falunapok, jeles évfordulók, idősek számára szervezett események, az iskolák, iskolások számára kínált sokszínű programokkal minden korosztálynak szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy ˝jóízűen˝ belekóstolhasson a helyi kultúrába.

Eddig – többek között – Árpáson, Bakonygyiróton, Bakonypéterden, Bakonyszentlászlón, Csikvándon, Felpécen, Fenyőfőn, Kajárpécen, Láziban, Maglócán, Magyarkeresztúron, Mórichidán, Pásztoriban, Vitnyéden, Ivánban, Kisfaludon, Jobaházán, Veszprémvarsányban, Egyeden, Gyömörén, Rábaszentandráson, Szerecsenyben, Rábatamásiban, Péren, Öttevényen, Romándon és Sokorópátkán tapsolhattak a színvonalas műsoroknak.

Az új évad szeptember 5-én Ravazdon, a nemzetközi Otelló-nappal kezdődik, ahol a Csutora Hagyományőrző Egyesület néptánccsoportja lép fel. Szeptember 12-én Écsen szüreti napot tartanak a Kisalföld táncegyüttes bemutatójával, majd október 17-én a sobori idősek napján a Bojtár Zenei Művészeti Együttes operettműsora, november végén Győrságon a Móva citerazenekar népzenei koncertje, december 7-én Markotabödögén a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola ének tanszakának adventi előadása kínál színvonalas szórakozást a helybelieknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök az iskoláknál

Az ˝Egy iskola, egy rendőr˝ elnevezésű program évek óta jó eredménnyel működik a megyében. A kezdeményezés célja a kisiskolások balesetmentes közlekedésének elősegítése, a gyermekek biztonságának fokozása. Tovább olvasom