Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Megyeiek képviselték az országot

Négyen képviselték az országot a 17. Nemzetközi Ifjúsági Táborban Csehországban. Valamennyien a megyéből érkeztek, s köztük volt Borsi Róbert győri főiskolás is.
Tizenhét évvel ezelőtt a német szövetségi köztársaságbeli Füllmenbacher Hofban rendeztek először nemzetközi ifjúsági tábort, amelyen akkor csak nyugat-európai országok vettek részt. Két évvel később – még a vasfüggönyön innenről – a lengyelek is bekapcsolódtak, 1992-től kezdve pedig kisebb megszakításokkal Magyarország is küld képviselőket. A házigazda 2002-ben Fertőd volt.

Idén a csehországi Blanskóban tartották meg a több mint kéthetes összejövetelt, amelyen négy megyei fiatal – Linter Bernadett, Horváth Gyöngyi, Fülöp Boglárka és Borsi Róbert – képviselte hazánkat. „A tábor a zene, a színház, a tánc, a festészet, a kézművesség és a dokumentálás témaköreire épült. A munka külön csoportokban zajlott, és mindenki saját produkciót készített, amelyből másfél órás előadást gyúrtunk össze. Ezt a helyi színházban mutattuk be" – mondta el a Kisalföldnek Borsi Róbert. A kiegészítő programok között barlangászat, túrák, kirándulások szerepeltek. Fontosak voltak azok az esték is, amelyeken egy-egy ország mutatta be saját kultúráját.

„ A táborban tényleg át lehetett érezni az Európai Unió azon jelmondatát, hogy nem országokat, hanem embereket egyesítünk. A tizennyolc nap során nagyon jó barátságok kötődtek" – tette hozzá a 21 éves győri főiskolás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronz érdemkereszt a megyei roma elnöknek

A köztársasági elnök aláírásával a Magyar Köztársaság Polgári Tagozat bronz érdemkeresztjét vehette… Tovább olvasom