Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Megyei vízügyesek segítenek

Harminchárom megyei vízügyes szakember utazott a Közép-Tisza vidékére segíteni az ár- és a belvízvédekezésben.

Megyénkben nincs, és a következő napokban biztosan nem is lesz készültség.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Édukövízig) tizenegy munkatársa indult el Szolnokra Győrből hétfőn délután. Janák Emil, a szervezet vezetője elmondta: a szakemberek a belvízvédekezésben segítenek.

A Közép-Tisza vidékén meghaladja a 15 ezer hektárt a belvíz borította terület nagysága. A következő napok várhatóan csapadékos időjárása miatt az elöntés növekedésére számítanak. A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén hétfőn összesen 24 szivattyútelep üzemelt, a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége pedig meghaladta a napi kétmillió köbmétert. Két belvízvédelmi szakaszon első, öt szakaszon pedig másodfokú készültséget kellett elrendelni.

Az Édukövízig 22 munkatársa már korábban, vasárnap Szolnokra utazott. Ők az árvízvédekezésben segítenek, a Zagyván ugyanis az elmúlt napok felmelegedése és heves esőzése nyomán harmadfokú a készültség.

A vízügyi igazgatóság szakemberei hétfőn délután indultak Szolnokra, hogy segítsenek a belvízvédekezésben. Abban a térségben 15.500 hektár van víz alatt, amelynek negyede vetés. Fotó: Krizsán Csaba
A vízügyi igazgatóság szakemberei hétfőn délután indultak Szolnokra, hogy segítsenek a belvízvédekezésben. Abban a térségben 15.500 hektár van víz alatt, amelynek negyede vetés. Fotó: Krizsán Csaba

Janák Emil kérdésünkre hozzátette: a megyében nem kellett – és a következő napokban nem is kell – belvízvédelmi készültséget elrendelni, a hétvégén ugyanis a vártnál kevesebb csapadék hullott a térségben.

Olvasóink írták

  • 2. jánosi 2010. február 25. 18:47
    „Inkább ők menjenek segíteni oda, mint a Tisza jöjjön ide ................”
  • 1. colomano 2010. február 25. 13:38
    „Az Édukövízig-nél 33 ember létszámfeletti?
    Őket helyettesíti itt valaki?
    Ha nem létszámfelettiek, akkor itt mit dolgoznak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell-e a számtan a jó sofőrnek?

A nyolc osztály elvégzéséhez kötné a jogosítvány megszerzését Kósa Lajos Fidesz-alelnök, s mint… Tovább olvasom