Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Megyei útviszonyok kontra osztrák utak - a közútkezelő is megszólalt

Megyei útviszonyok kontra osztrák utak - a közútkezelő is megszólalt

"Van különbség az osztrák és a magyar oldalon található szakaszok útbesorolása között, de ez nem jelenti azt, hogy ne végeznénk el időben a megfelelő munkákat" - írta a közútkezelő.

kisalfold.hu - 2013.01.21. 13:04
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Megyei hóhelyzet - Minden út járható cím cikkünkben foglalkoztunk az osztrák-magyar határon átvezető utakkal, ezzel kapcsolatos hírekre az alábbi részletes tájékoztatást adta a Magyar Közút Nonprofit Zrt:

"A hétvége folyamán csak Győr-Moson-Sopron megyében 39 útszakasz vált időszakosan járhatatlanná a nagyon intenzív havazás és a rendkívüli erejű szél okozta hóátfúvások miatt. A rendkívül helyzetre való tekintettel Győr-Moson-Sopron megyébe több hómarót és hóekét is átcsoportosítottunk a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Ugyanakkor egy ütemtervet és stratégiát is ki kellett alakítottunk a rengeteg feladat miatt, amely alapján a megyében a legtöbb gépet a határállomásokhoz vezető főutak járhatóvá tételére vezényeltük át (84-es főút Sopron, 861-es főút Kópháza, 150-es főút Rajka és 14-es számú főút Vámosszabadi), mivel azt szerettük volna elérni, hogy a belépő nagy kamionforgalom biztonsággal mehessen a tervezett útvonalán, elkerülve a nehézgépjárművek keresztbefordulását, megcsúszását, ami újabb torlódásokhoz vezetett volna. Egyébként ezen főutak már vasárnap is nedvesek, sónedvesek voltak a folyamatos munkavégzésünknek köszönhetően, nem volt különbség a határ két oldalán.

A főutakon elvégzett feladatokat követően tudtunk a megye kevésbé forgalmas mellékúthálózatára koncentrálni. Az elsődleges célunk az volt, hogy a forgalmas főutakat, főbb útvonalakat, mellékutakat, vagyis azokat az útszakaszokat tegyük járhatóvá, amelyeknek fontos úthálózati szerepe van. A rendkívüli helyzet ellenére szombat estére az összes elzárt települést ki tudtuk szabadítani a megyében a hó fogságából, illetve vasárnapra az összes járhatatlan út is járhatóvá vált. Ugyanakkor vasárnap és hétfőn is azon dolgoztunk, dolgozunk hogy a járhatóvá vált útszakaszokat szélesítsük és még biztonságosabbá tegyük.

Általánosságban elmondható, hogy a téli időszakban a hóeltakarítási munkákat először a legforgalmasabb fő- és mellékúthálózaton végezzük el, majd az alacsonyabb forgalmú összekötő és bekötő utakon. A havazás elállta után 24 órán belül az összes útszakaszunkon elvégezzük a szükséges munkákat. A dunántúli területeken, ott is főleg a hóátfúvásokban érintett térségekben gyakorlatilag múlt hétfőtől a mai napig folyamatosan dolgoztak munkagépeink, megállás nélkül. Ezalatt a több száz munkagépünk (csúcsidőszakban több mint 600 gépünk dolgozott egyszerre az utakon) csaknem 29 ezer munkaórát teljesített, ezalatt 25 ezer tonna sót, 32 tonna kálcium-klorid oldatot, 353 ezer liter kálcium-klorid oldatot és 4800 tonna érdesítő anyagot juttattak ki az utakra. A saját gépeinken kívül a bérelt gépeket is az utakra rendeltük, illetve országos átcsoportosításokat is végeztük a saját gépparkunkon belül, vagyis teljes kapacitással dolgoztunk.

Egyébként van különbség az osztrák és a magyar oldalon található szakaszok útbesorolása között, nálunk például a videón szereplő út alacsonyabb szolgáltatási kategóriába tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy ne végeznénk el időben az Országos Közutak Kezelési Szabályzatának megfelelő munkákat."

Az említett videó és előzmények >>

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Moderálásra küldöm 72. rubeola 2013.02.12. 15:00

Az osztrákoknak az az út is fontos, mert letakarították. Nincs rajta mit magyarázni, a képek önmagukért beszélnek.

Moderálásra küldöm 71. oxana 2013.01.27. 18:34

70. Le a kalappal. Sok sikert!

Moderálásra küldöm 70. viryg 2013.01.26. 23:54

Én 100 ezret 21 munkanappal hozok össze és nem szart merek. Lehetne jobb is de inkább ez mint a semmi vagy minthogy az adófizetők pénzén élősködjek. Gürcölök tovább majd csak eljön az én időm is egyszer....

Moderálásra küldöm 69. zoltee 2013.01.23. 23:35

Én is jártam az említett útszakaszon. Nem érdekel a duma, a mellébeszélés. Én nem vagyok az a "sógorokra mutogató, bezzeg idaátozó" típus, de ezen én is felhúztam magam. Botrány volt Fertődről Pamhagen-Andau útirányon át Jánossomorjára eljutni, különösen az Andau határszakasztól Jánossomorjáig vezető út volt borzasztó.

És nekem ne jöjjön senki a különböző besorolással. Jánossomorja VÁROS, amelynek a fő utcája gyakorlatilag nem hókásás, hanem tiszta hó volt, sár, elég vastagon és kiszámíthatatlanul.

Borzalmas...

Moderálásra küldöm 68. Imre82 2013.01.23. 13:06

Elolvastam a hozzászólásokat, arra föl írtam az enyémet. Elhiszem, hogy fáj neked. Azért írok hozzáállásról, mert én láttam a külföldit is. Meggyözni nem akarok senkit semmiröl, nem akarom igazolni se magam, nem én bizonygatom, hogy mennyit keresek mennyi idö alatt :) ´

Moderálásra küldöm 67. Alpokalja 2013.01.22. 22:23

Tanulj meg olvasni kisfiam! Menj vissza, keresd meg a "szmájlit" a hozzászólás végén. Egyébként te vagy az, aki már a sokadik hozzászólásban fröcsögsz, hogy igazold magad. Valószínűleg téged hajt a bizonyítási kényszer. Tipikus magyar mentalitás? Tipikus kint dolgozó mentalitás, hogy ezzel állsz elő. Következő lépés a bezzeg Ausztriázás lesz. :) Előbb-utóbb mindenki átesik a ló túlsó oldalára. A gond a te fejedben van, amikor arról írsz, hogy mi van az emberek fejében itthon. Többnek érzed magad, csak mert "ajróban" keresel. Olvasd el a 46-os hozzászólást, hasznos lehet.
A savanyú szőlőt is úgy ismételgeted, mint valami mantrát. Szüretelő idénymunkás vagy? Schwarzarbeiter?
Irigy rád a Mári néni térdekalácsa. Sosem érdekelt, hogy másnak mije van. De hogy ne tudj elégedetten aludni: a nettó 100.000 egy jobb hónapban 4 munkanap alatt megvan. Rosszabb hónapban max. 7 munkanap. A céljaimat elértem, amit szerettem volna, mindenem megvan. A gyerekeim semmiben nem… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 66. Imre82 2013.01.22. 19:31

Szó sincs arról, hogy alázni akartalak volna benneteket, ti azt már megtettéktek a hozzászólásotokkal. Jól mutatja a jó öreg magyar mentalitást. Ahogy olvastam azokat, csak egy régi vicc jutott eszembe. Egy szakadt punk odaszól a kalauzhoz, hé öreg mikor indul ez a budi? Válasz: hát amikor megtelik ilyen <moderálva>okkal mint te!

Tipikus magyar mentalitás, ami jól mutatja, hogy itthon mi a gond az emberek fejében. Más többet keres? Savanyú a szölö mi? Ha hazaviszed 15 nap alatt a 100e -et, akkor azzal vigasztalod magad, hogy más szart mer 400 ért?

Ha lenne fogalmatok mi megy a fricceknél, akkor tudnátok, hogy az ott dolgozók többsége pontosan ugyanazt a munkát végzi, mint ti itthon, csak 100.000 et nem 15 nap alatt keres hanem egy hét alatt.

Jól megy a sorod itthon? Zavaró, hogy más is keres annyit ugye? Na jójó, de ő rabszolga, ebből áll az önnyugtatás?

Van ám olyan is, hogy bolti eladó, festő, autószerelő, villanyszerelő, orvos, kőmüves és irodai munkás hello!

Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 65. oxana 2013.01.22. 17:08

62. Alpokalja Örülhet, hogy nincs rászorulva a kinti munkára. Senki se hagyja ott a családját szívesen, de ha a körülmények rákényszerítik? Egy jól megfizetett, becsületes munka, amit az ember örömmel végez el, keveseknek jut. Mindenesetre jó olvasni, hogy Önnek ez sikerült. Biztos nem volt könnyü.

Moderálásra küldöm 64. Mankapunka 2013.01.22. 17:01

Imre

Ez sok mindentől függ,ki mennyit melózik 100 000 Ft-ért. Én kb. könnyű 15 munkanap alatt megkeresek annyit,és nem kell budibúvárnak lennem.

Mondom,könnyed,nem fizikai munkával.

Moderálásra küldöm 63. 01010 2013.01.22. 16:34

55. méz-ing 2013.01.22. 09:04
Egyetértek Önnel


Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...