Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Megyei települések idegen körzetszámmal

Veszprémvarsány nem rég tartozik a megyéhez, s a csatlakozás velejárójaként a megyei bürokráciát is megkapták. Információért Győrbe, Sopronba kell telefonálni, de a számokat nem tudják kilesni a telefonkönyvből, ugyanis nem kapnak. Miért? Mert a körzetszámuk továbbra is 88 maradt.
Mielőtt nekiestünk volna a magyar Telekom Nyrt-nek a kérdéseinkkel, körbetelefonáltunk. Az a bizonyos hét település (Veszprémvarsány, Sikátor, Fenyőfő, Bakonyszentlászló, Bakonygyirót, Bakonypéterd, Románd) az új évezredben csatlakozott a megyéhez. Telefonhívó körzetszámuk továbbra is 88 maradt, szolgáltatójuk pedig az Invitel. A megyei telefonkönyvben szerepelnek, de vannak, akik nem kapnak belőle. Bakonyszentlászlón például kiosztják a telefonkönyveket, sőt, a Veszprém megyeiből is kapnak, bár, amint az kiderült, erre nyáron kerül sor. Kérdésünk tehát a következő volt. Ha szerepelnek a telefonkönyvben, mint megyei előfizetők, miért nem kapnak belőle egy példányt? A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága erre azt válaszolta, hogy „bármely szolgáltató telefonkönyvében csak az adott szolgáltató előfizetői szerepelnek, és ők kapnak a telefonkönyvből is". Ez nem igaz, mert a hét megyei település, akikről szó van, az Invitelnek fizeti a telefonszámlát. Arra meg egyáltalán nem válaszoltak, hogy akkor ugyan honnan lehetne szerezni. Mert ugye venni nem lehet, a telefonkönyvnek nincs ára. Ettől nem lettünk okosabbak.


További probléma, hogy mivel a települések, megyei hovatartozásuk miatt a megyei bürokrácia hatáskörébe tartoznak, esetenként szeretnének felhívni olyan 40-es, vagy 80-as előhívó számú információs telefonszámokat, amelyeket a megye két eddigi körzetszámára, a 96-ra és 99-re korlátoztak. Ezeket ők nem tudják felhívni. Az, hogy többet kell fizetniük, nem igazán érdekli őket, hisz megyén belül is két különböző körzetszám van. Ez a problémakör így igazából csak érdekes eleme lett volna a cikknek, hisz megoldást itt azoktól a cégektől kellene kérniük, akik lekorlátozták a hívás lehetőségét. Annyit szerettünk volna megtudni ezzel kapcsolatban, hogy miként vizsgálják felül a körzetszámokat, volt-e valaha példa arra, hogy településnek megváltozott a körzetszáma? S ha esetleg egy település szeretne körzetszámot váltani, van-e erre lehetőség? A válasz a Magyar Telekom Nyrt. Kommunikációs igazgatóságától a következő volt:
„A Magyar Telekomtól igénybe vett kék- és zöldszámoknál (40-es és 80-as számok) nincs területi, körzetszám szerinti korlátozás, ezek az ország egész területéről elérhetőek, amennyiben azt az a másik szolgáltató is lehetővé teszi, akinek az előfizetője próbálja hívni ezt a számot. Más szolgáltató hasonló szolgáltatásainak feltételeiről nincs információnk. Mivel az Invitel ügyfeleiről van itt szó, ezért javasoljuk, hogy az őket érintő szolgáltatási feltételekről érdeklődjön a szolgáltatójuknál".

Ennyi. Gyanítom, ha újra és újra egyesével elküldenénk a kérdéseket, akkor sem jutnánk ennél előbbre. S nem tudom észrevették-e, hogy a feltett kérdések hány százalékára válaszoltak érdemben. Nos, javaslatom a következő: fénymásolják ki egy kölcsönkért telefonkönyvből a szükséges oldalakat.

Olvasóink írták

 • 2. szadesz 2008. június 16. 18:44
  „Mosonmagyaróvár körzetszáma 98 volt, csak később lett 96

  bennem az a kérdés merölt fel: vajon kapott-e pénzt az irományért a szerző? Ha igen, szeretnék írni a megyei lapba; színvonallal nem lenne gondom”
 • 1. Wolf Judit 2008. június 15. 12:20
  „Valóban ennyi.
  Ekkora luzer cikkírót még a megyei lapban is ritkán olvashattuk.
  Nem tudom észrevették-e, a feltett kérdésekkel a konkurens szolgáltatót /MT./ bombázza és értetlenkedik, hogy az Invitel ügyfeleiről érdemi választ nem kap.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol a legolcsóbb a benzin?

Szombathelyen és Veszprémben a benzin átlagosan 305 forint alatt áll, Győrben 310 forint körül. A… Tovább olvasom