Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Megyei parlamenti képviselők: nem zártak rossz évet

Az országgyűlési képviselőknek kedd éjfélig kellett leadni a vagyonnyilatkozataikat, amelyek szerdán váltak nyilvánossá.

A megyei politikusok bevallásai tavaly ugyanilyenkor nem árulkodtak látványos gyarapodásról, idén azonban már vannak megemlítendő változások.

Volt, aki lakást vett, illetve eladott, többen megszabadultak a hitelüktől. A legjobban továbbra is a fideszes Ivanics Ferenc van eladósodva, a legtöbb megtakarítással, befektetéssel pedig párttársa, Szijjártó Péter rendelkezik. Lássuk részletesen.

Borkai Zsolt (Fidesz): A győri polgármester tulajdonában van egy győri építési telek, továbbá egy győri családi ház fele, valamint egy szintén győri lakás hatoda (ez utóbbit örökölte). Citroën C3-as autóját korábban vette, Yamaha motorjáról viszont idén nem számol be.

Borkai Zsolt egymillió forint készpénze 4 millióra emelkedett; 6 millió forint banktartozása viszont tízre. Olimpiai bajnokként havi nettó 199 ezer forint járadékot kap továbbra is.

Firtl Mátyás (KDNP): Haszonélvezője egy kópházai családi háznak. Mercedes 200-as autóját 2009-ben vette. Takarékbetétben 10 millió forint helyett már 11 milliót tart.

Gyopáros Alpár (Fidesz): Ingatlantulajdona, megtakarítása tavaly még nem volt, 2011. március 30-án azonban vásárolt egy házat Csornán, amelynek felerészt tulajdonosa; s emellett 1,4 millió forintos megtakarítással is rendelkezik már. Banktartozása ugyanakkor 2,9 millió forintról 7,6 millióra nőtt. Volvo S40-essel közlekedik továbbra is.

Nagyobb képért kattintson ide!
Nagyobb képért kattintson ide!


A baráti kölcsön visszajár

Hoffmann Rózsa (KDNP): Neki továbbra sincs ingatlantulajdona és Suzuki Swiftjét sem tünteti már fel a vagyonnyilatkozatában. Bankszámlán 3 millió forintot és 11 ezer eurót (értéke kb. 3,3 millió forint) tart.

Tavaly még 3,3 millió forintos baráti kölcsönt várt vissza, ezt ezek szerint megkapta, mert már nem ír róla. Oktatási államtitkárként havi 997.200 forintot keres.

Ivanics Ferenc (Fidesz): Övé egy soproni, 245 négyzetméteres családi ház fele. 2002-ben gyártott Ford Mondeója van. Értékpapírszámlán 2,1 millió forintja volt, most 1,5 millióról vall, s a bankszámláján szereplő 1,8 millió forint is hiányzik a bevallás ezen rubrikájából.

Banknak 28,6 millió forinttal tartozott, ami 31,8 millióra emelkedett, magánszemélynek viszont már nem tartozik 900 ezer forinttal.

Kara Ákos (Fidesz): Egy győri lakás, valamint egy-egy nyúli ház, telek és zártkerti ingatlan van a nevén. Két és fél milliós lakáshitelét (amiről megjegyezte, hogy forinthitel volt) már nem törleszti; magánszemélynek viszont 800 ezer helyett 1,3 millióval tartozik. Utóbbi lejárata 2015.

A győri Széchenyi-egyetemtől ügyvivő-szakértőként havi 90 ezer, a győri Jókai-iskolától oktatásért, szakképzésért eseti jelleggel 108 ezer forinthoz jut.

Szünetel a cég működése

Lanczendorfer Erzsébet (KDNP): Egy győri lakás bérlője, valamint egy veszprémvarsányi termőföld tulajdonosa. Többféle megtakarítása van, összesen 11,7 millió forint értékben (ez a tavalyi bevallásban 8 millió forint volt). A 280 ezer forint törzstőkéjű Lancz-Med Bt. vezetője, de a cég 2006 óta tevékenységet nem folytat. Nettó osztalékként 4.443.580 forintot vett fel. Jelentősebb értékű vagyontárgyként lakberendezését jelölte meg – éppúgy, ahogy tavaly is.

Magyar Zoltán (Jobbik): Övé egy mosonmagyaróvári családi ház egésze és egy máriakálnoki kert fele. Tavaly vásárolt egy 2006-os gyártású Toyota Avensist. Takarékbetétben másfél millió forintja volt, ez az összeg 600 ezerre apadt. Banktartozása 800 ezer forintról 1,2 millióra emelkedett.

Molnár Ágnes (Fidesz): A soproni képviselő egy szegedi lakás tulajdonosa. Audi A4-ese még megvan, a 16 éve vásárolt Volkswagen Caravelle-je azonban már nincs. Készpénzben 12 millió forintja van, a bankszámlán tartott 380 ezer forint értékű devizája azonban már nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. A Regioturizmus Kft.-ben 50 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik.

Euró helyett forintbetét

Molnár Csaba (DK): Győri lakását eladta, a Csornán örökölt lakóházat, szántót, rétet, erdőt, legelőt viszont még mindig feltünteti a vagyonnyilatkozatában. Utóbbiakban csak résztulajdonos. Volkswagen Polója sincs már meg. Befektetési jegyekben, alapokban 15,8 millió forintot tartott tavaly, idén betétben tart 17,3 milliót. A bankszámláján lévő 5400 euró (nagyjából másfél millió forint) nincs már meg, helyette szerepel viszont 3,4 millió forint. A lakáseladással együtt szabadult meg a 11 milliós bankhitelétől – erről néhány hete a Kisalföldnek már nyilatkozott. Itt most írásban hozzáteszi: "Rögzített árfolyamon történő hitel-előtörlesztést nem vettem igénybe." Megyei önkormányzati képviselő, amiért havi 90.441 forintot kap.

Nagy István (Fidesz): Egy mosonmagyaróvári ház és lakás fele része mellett övé egy újfehértói ház hatoda, Levélen 6,3 hektár erdő-gyep, Mosonmagyaróváron 3,3 hektár és Újfehértón 0,6 hektár szántó. Ebből 1,7 hektár szántót 2010-ben vett a Lajta-parti városban. Kia Carens autóval jár. Százcsaládos méhészete van. Két életbiztosítással és kétmillió forintos takarékbetéttel rendelkezik.

Idén kétmillió forint készpénzről is ír; 9 milliós banktartozásával kapcsolatban pedig megjegyzi, hogy a végtörlesztése folyamatban van.

Mosonmagyaróvári polgármesterként havi 545 ezer, őstermelőként eseti jelleggel elvben bevételhez juthat, de most ebbe a rubrikába azt írta, hogy semmilyen összeg nem járt neki. Az Óvár-Méz Bt. kültagja volt még a tavalyi bevallásakor – 50 százalékos tulajdoni hányaddal –, idén azonban erről már nem ír.

Végtörlesztés és biztosítás

Szakács Imre (Fidesz): Egy győri lakás és két garázs fele része az övé. Beteg-, baleset- és életbiztosítása van. Banktartozása, ami 4,7 millió forint volt, megszűnt, ő is végtörlesztett. Megyei közgyűlési elnökként havi 558.133 forintot keres.

Szijjártó Péter (Fidesz): Övé egy haszonélvezettel terhelt győri ház háromötöde, egy balatonedericsi zártkert négyötöde, egy dunakeszi, haszonélvezettel terhelt ház, valamint egy balatonedericsi üdülő. Mindehhez 2010-ben vett ugyancsak Balatonedericsen egy zártkertet, amelyben felerészben tulajdonos. Budapesti lakását viszont eladta.

Egy életbiztosítása és 15,78 millió forint névértékű értékpapírja van. Bankszámlán 3,9 milliója volt legutóbb, most 16,659 millióról ír (takarékbetétben). A megtakarítási számlán 1,8 millió forint helyett most 1,167 millió van. Miniszterelnöki szóvivőként havi 997.200 forint a fizetése. 2010 óta gépjárműhasználat illeti meg.

A cikkben szereplő járandóságok bruttó összegek, adók-járulékok levonása nélkül értendők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a bérletárusítás Győrben az Arrabona áruházban és a Plázában - Te hol veszel?

A Kisalföld Volán tájékoztatása szerint Győrben az Arrabona áruházban, és a Győr Plázában február… Tovább olvasom