Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megyei összefogás az iszapkárosultak megsegítésére

Az októberi vörösiszap-katasztrófa devecseri és kolontári károsultjainak megsegítésére kezdeményezett nagyszabású jótékonysági akciót az M1800Riders Motoros Baráti Kör.

Számos – elsősorban Győr-Moson-Sopron megyei - magánszemély, vállalkozó, civil szervezet és vállalat csatlakozott az adományozó megmozduláshoz, köztük a győri székhelyű Matusz-Vad Zrt. - a hazai fagyasztott élelmiszerkereskedelem egyik piacvezető, Kisalföldi Presztízs Díjjal és Üzlet és Siker Minősített Vállalkozása címmel kitüntetett vállalata - is.

A közös jótékony civil összefogás és céges felajánlások eredményeként októberben öt teherautónyi élelmiszert szállított az M1800Riders Motoros Baráti Kör Perger Péter vezetésével a devecseri központi lerakóba, főként péksüteményeket, tisztító és tisztálkodó szereket, valamint tartós élelmiszert és egyéni védőfelszereléseket. Az iszapkárosultaknak 500 adag szarvasgulyás-levest főztek és osztottak hétvégi ebédként, emellé a Matusz-Vad Zrt. 200 kg bagettet és kenyeret adományozott, amelyet a helyszínen a Pedró Pékség dolgozói sütöttek meg frissen.

A 2007 óta működő, 20-30 aktív tagot számláló M1800Riders Motoros Baráti Kör minden évben legalább egy, de van, hogy több jótékonysági projektben részt vesz. Az idei legnagyobb megmozdulásuk az októberi vörösiszap-katasztrófa bajbajutottjainak megsegítése. A baráti kör kezdeményezéséhez számos vállalkozó, civil szervezet, magánszemély és cég csatlakozott (adományozók listája ld. külön dokumentumban.), köztük a gasztronómiai szektor egyik meghatározó fagyasztott élelmiszer beszállítója, a Matusz-Vad Zrt. Az akció keretében eddig az 500 meleg ebéden kívül kb. 1,5 millió forintnyi adományt sikerült összegyűjteni.

A megmozdulás következő állomása, hogy december 6-án mikulás ünnepséget szerveznek a jótékonykodók devecseri és kolontári gyerekeknek. A programra eddig 300 ezer forintot sikerült gyűjteni, jelenleg egy csokoládégyárral folynak tárgyalások, hogy legalább ugyanekkora összeggel támogassa a kezdeményezést, így szinte minden gyermeknek tudnának ajándékcsomagot vinni.

A karitatív projekt elkötelezett támogatója a győri és felsőtárkányi raktárbázissal rendelkező, a tavalyi évben 5,4 milliárd forintos árbevételt is meghaladó, a hazai piac mellett ausztriai, szlovákiai és romániai jelenléttel is bíró Matusz-Vad Zrt. A jótékony akciók már évek óta a vállalat cégfilozófiájának részét képezik. 2008 szeptemberében Győrben a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület megsegítésére szervezett marhatokányfőző verseny egyik fő szponzora volt a Matusz-Vad Zrt.; 2009-ben céges csapatával részt vett a Győri Rotary Club által szervezett jótékonysági focigálán, ahol a nevezési díjjal egy defibrillátor vásárlását támogatták a győri tűzoltóság részére; idén ősszel pedig a győri Egészséges Újszülöttekért Alapítvány részére rendezett jótékony süteménysütést és tortaárverést.

Az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítésére szervezett akció támogatói:

Ambrózia étterem - Mosonmagyaróvár
Búvár Szerviz
Caffé Brando - Győr
Dobos Pizzéria – Győr
Felcsút Aqua - Felcsút
Gift Kft.- Budapest
Group-Trade Kft. – Tényő
Győri Vásár Kft. – Győr
Horváth Szabolcs
Lipóti Pékség – Lipót
M1800Riders Motoros Baráti Kör
Matusz-Vad Zrt. – Győr
Mázsa Renáta és Nagy Gergely
Pedró Pékség - Sokorópátka
Peter's Caffé és a Sába Lovasudvar – Tényő
Pethő Dóra


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét gipszet kevernek a Marcalba

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Marcal vizében… Tovább olvasom