Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Megyei önkormányzat: kevesebb bűncselekmény a megyében

Fele annyi rablás történt január eleje és március vége között a megyében, mint 2009 azonos időszakában.


Jóval kevesebb bűncselekmény történt Győr-Moson-Sopron megyében az év első negyedében, mint egy esztendővel korábban a hasonló időszakban - mondta a rendőrfőkapitány pénteken az MTI-nek, azt követően, hogy a megyei közgyűlés egyhangúlag elfogadta tavalyi beszámolóját.

A térségben javul a közbiztonság - jegyezte meg Szabadfi Árpád dandártábornok, megemlítve, hogy Burgenlandban és a Szlovákia határ menti részein is hasonló a tendencia.

Fele annyi rablás történt január eleje és március vége között a megyében, mint 2009 azonos időszakában, míg a lakás- és víkendház-feltörések száma tíz százalékkal csökkent. Kevesebb a betöréses lopás is. Ennek okát abban látta, hogy sikerült több bűncselekmény-sorozat elkövetőit kézre keríteni, valamint javították az utazó bűnözők elleni fellépés hatékonyságát.

A mélységi ellenőrzés javítása érdekében kértek ötvenfős létszámemelést az országos rendőr-főkapitányságtól, amely "alapvetően egyetért ezzel a felvetéssel". Ha megkapják a jóváhagyást, egy-két hónapon belül fel tudják tölteni a létszámot, aminek hatásai a közterületeken 2011-ben jelentkezhetnek - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Elfogadták a megyei önkormányzat 2009. évi zárszámadását

A megyei közgyűlés április 23-i ülésének napirendjei között szerepelt a „Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2009. évi gazdálkodásának beszámolója, illetve a pénzmaradvány elszámolásáról, felosztásáról" szóló előterjesztés. A pénteki ülésen 24 igen, 7 nem és 1 tartózkodás mellett a képviselők elfogadták a zárszámadási rendeletet.

Megyei önkormányzat: eladná részét a péri reptérből

Egyedül is megpróbálja értékesíteni a péri repteret üzemeltető társaságban meglévő 19 százalékos tulajdonrészét a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat - döntött pénteki ülésén a testület.

A javaslatot nagy többséggel támogatták képviselők.

Olvasóink írták

 • 4. nüs 2010. április 23. 19:49
  „Azok a fránya statisztikák....
  Hát persze hogy kevesebb, aki mást mond az meg hazudik, vagy egyszerűen csak, cionista specialista fasiszta statiszta. Masiniszta soviniszta orgonista alpinista. Kálvinista... ossza be magának mindenki :)))”
 • 3. hordópali 2010. április 23. 19:47
  „Mi a bánat köze van a közbiztonsághoz a megyei önkormányzatnak??????
  Látszatfeladatok. Látszatszervezet. Pénzkidobás!
  Észre sem vennénk, ha megszűnne!”
 • 2. kolombela 2010. április 23. 18:30
  „A 20 ezer Ft érték alatti cselekményekkel mi újság. Segélyesék előszeretettel alkalmazzák a tv. ezen §-át, ugyanis ez csak szabálysértés.”
 • 1. Mankapunka 2010. április 23. 14:53
  „Vicc,nem ám elhiszitek!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öblítéssel készülnek a nyárra

A vízszolgáltató szakemberei elkezdték az utcai vízvezetékek öblítését. Az öblítéseket az esti,… Tovább olvasom