Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megyei önkormányzat: a Kisalföld fotóriporterét díjazták

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Töltéstava önkormányzatával együtt emlékezett pénteken 1848. március 15-ére.

Sándor Károly, Töltéstava polgármestere beszédében megemlítette, hogy egy évvel ezelőtt, a hóvihar miatti rendkívüli helyzetben mintegy száz olyan ember kapott helyet a művelődési házában, aki az időjárás miatt akadt el autójával.

S nem kevés helybeli segítette őket akkor a mintegy 2.200 lelkes település lakói közül.

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő megemlékezésében többek közt arról beszélt, hogy március az a hónap, amely a magyar nyelvben a szabadság egyik legszebb metaforája.

Az ünnepi közgyűlés keretében a "Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj" Sajtó Tagozatának elismerését Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyújtotta át az idei díjazottnak, Szük Ödön fotóriporternek. A Kisalföld örökös tagjának szerkesztőségünk ezúton is gratulál, s nem csak nekünk ismerős, a megyében sokan a szívükbe zárták a már 73 esztendős fotóst.

Sokan ismerik, szinte minden családban akad olyan, akit már lefényképezett. Azt viszont talán kevesen tudják a ma is dolgozó fotóriporterről, hogy egykor a Fényszövnél volt tanuló, majd a vagongyárba került gyártmányfotósnak.

1959 óta villog vakuja, amerre jár. A legtöbben a Kisalföld fotósaként ismerték meg, szerkesztőségünkben mintegy negyven évet dolgozott. Nemrégiben kiállításon is láthatók voltak alkotásai.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajtónap Győrben: a Kisalföld grafikusainak elismerése

A győri sajtónapi ünnepségen pénteken a Móra-iskola diákjainak emlékező műsora után a szakmabelieket… Tovább olvasom