Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Megyei megák a középdöntőben

Nagyban zajlik a Megasztár ötödik szériájának válogatása, s öt megyebeli versenyző is küzd a döntőbe jutásért, illetve Az év hangja címért.

Ezen a héten csoportba osztva, közösen kellett feladatokat megoldaniuk a versenyzőknek, így közös cél, hogy mindannyian jól teljesítsenek majd a Vígszínház színpadán a szigorú zsűri előtt.

Lassan leszűkült a kör, s a több ezer jelentkező közül végül ma kétszázan szerepelnek a zsűri előtt, köztük két győri, Szíj Melinda és Varga József, a kapuvári Cserpes Laura és a soproni lánybanda, a Two Duo. A megyéből ők öten kaptak esélyt arra, hogy bejussanak a legjobb ötven énekes közé.

Nagyrészt Dávid biztatásának köszönhetem azt, hogy a legjobb kétszázban vagyok. Rengeteg tanáccsal látott el, köztük a legfontosabbal: ne izguljak!
Cserpes Laura
Cserpes Laura neve már ismert, hiszen újdonsült felesége az egykori szintén megyebeli megának, Fekete Dávidnak. A 22 éves szőkeség először próbálkozott a tehetségkutató show történetében, most is csak férje unszolása miatt jelentkezett.

– Ez idáig egy versenybe sem szerepeltem, ugyanis sem ˝hangilag˝, sem pedig lelkileg nem voltam felkészülve a tehetségkutatóra – kezdi Cserpes Laura. – Ez most egy kivételes alkalom, s be kell hogy valljam, most is nagyon nehezen vettem rá magam, hogy elmenjek a válogatásra.

Cserpes Laura
Cserpes Laura

Nagyrészt Dávid biztatásának köszönhetem azt, hogy a legjobb kétszázban vagyok. Rengeteg tanáccsal látott el, köztük a legfontosabbal: ne izguljak! Persze mégis szinte remegő térdekkel álltam a zsűri elé, Friderikusz Sándor kritikájától nagyon tartottam, de a legkíváncsibb a példaképem, Presser Gábor véleményére voltam – mondja a rábaközi lány, aki az éneklés mellett a tanulást sem hanyagolja, most kezdte tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és média szakán. – Végül az LGT-s ítész meg is dicsért, s ez nekem többet ér, mint bármi más.

A magyar Susan Boyle-ként aposztrofált 41 éves külkereskedelmi ügyintéző, Szíj Melinda két évvel ezelőtt már jelentkezett egyszer a Megasztárba, de az utolsó pillanatban megfutamodott a szerepléstől. A traktorértékesítéssel foglalkozó, adminisztratív munkát végző, kétgyermekes győri hölgy az első megmérettetéskor gyengécske kezdés után elérte, hogy Mester Tamásnak tátva maradjon a szája, a középdöntő próbái azonban már nem zajlottak zökkenőmentesen párjával, Fekete Jenővel.

Majdnem feladtam, de a tisztesség megakadályozott, hiszen most nemcsak magamért, a páromért is felelősséggel tartoztam.
Szíj Melinda
– Nekem semmi zenei képzettségem sincs, a duett-társam pedig már vagy ötezer koncerten van túl – ecseteli Szíj Melinda, akit kamaszkorában nagyon megérintették Barbra Streisand dalai.

– Nehezen állt össze a duett, későn kezdtük a gyakorlást, s a kevésbé ismert dal hangjait egyszerűen nem tudtam memorizálni. Próbáltuk a sematikus éneket tapasztalt zenész párommal kicsit ballasztikusabbra változtatni, de ez sem jött össze, végül egyre idegesebb lettem, teljesen kikészültem, akkora volt a feszültség. Már majdnem feladtam, de a tisztesség megakadályozott, hiszen most nemcsak magamért, a páromért is felelősséggel tartoztam, így úgy-ahogy, de végigcsináltuk...! – mondja kissé szomorúan a győri hölgy, akiben családja tartja a lelket.

Szíj Melinda és Fekete Jenő
Szíj Melinda és Fekete Jenő

– Soha nem tervezem meg a jövőmet. Nem szoktam álmodozni. Elvagyok lent a falumban, ahol dolgozom. A lányom majdnem rosszul lett, amikor kiderült, hogy beválasztott a zsűri a legjobb kétszáz versenyző közé. A fiam és a párom büszke volt rám és mindhárman támogatnak, örülnek az eredménynek.

A megyeszékhely belvárosi utcáin már nemegyszer megmutatta tehetségét a 22 éves Varga József, most a Megasztár színpadán is megmérettette magát. Először nem nyerte el a zsűri tetszését produkciója, ám a show műsorvezetője, Till Attila nem hagyta annyiban, még egy esélyt kért a győri fiú számára, aki másodszori meghallgatás után végül továbbjutott. A soproni Two Duo azonban mindenkit lehengerelt. Arustei Andrea énekes és Biczó Lilla gitáros a Misztrál együttes Indulj el az úton című dalát adta elő, s azonnal belopták magukat Eszenyi Enikőék szívébe.

A Megasztár történetében nem először szerepeltek megyeiek

A negyedik szériában ketten is a legjobb tíz közé jutottak, akkor a soproni Nguyen Thanh Hien és a győri Fekete Dávid képviselte régiónkat. A Rába-parti fiatalember végül a döntőig jutott, akkor vetélytársa, Király Viktor lett az év hangja.

Fekete Dávid
Fekete Dávid

A musicalénekes azonban nem szomorkodott sokáig, tinilányok kedvence lett, több klipet is forgatott, s megnősült. Felesége, Cserpes Laura most, az ötödik szériában próbál szerencsét.

Nguyen Thanh Hien
Nguyen Thanh Hien


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonul a sikátori polgármester

Húsz év polgármesterség, öt megnyert választás után visszavonul Horváth Istvánné, a megyéhez… Tovább olvasom