Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Megyei liberális ˝nem˝ a vagyonadóra

Győr-Moson-Sopron - A Győr-Moson-Sopron Megyei SZDSZ Választmánya nem tartja elfogadhatónak a vagyonadó megszavazását, sem politikai, sem szakmai szempontból – áll a párt állásfoglalásában.

A Szentkuti Károly megyei elnök által aláírt dokumentum szerint a frakció nem kapott politikai felhatalmazást a vagyonadó megszavazására. A budapesti választmány állásfoglalása, valamint az Országos Tanács legutóbbi ülésén lezajlott véleménynyilvánító szavazás egyértelművé tette a vagyonadó elutasítását. A vagyonadót megszavazó 10 országgyűlési képviselő sajnálatosan az SZDSZ-tagság többségének álláspontjával szembehelyezkedett.

A vagyonadó megszavazása szakmailag sem indokolható. Az SZDSZ feltételei az elfogadott törvényben nem teljesültek. Az egyik legfontosabb szempont, mely szerint az ingatlan típusú adók helyi adó jellegűek, fő feladatuk, hogy az ebből folyó bevétel a helyi települések fejlesztését szolgálja, nem valósult meg. Újabb központi adó kivetéséhez járult hozzá az SZDSZ 10 képviselője, amely ellentétes az SZDSZ által képviselt gazdaságpolitikával.

Olvasóink írták

 • 1. sziszifusz 2009. július 01. 10:56
  „Kicsit mosolyogjunk az elnök úr határozottságán.
  Aztán lapozzunk mert komolytalan - a végén még megkérdezi valaki - honnét az Ő felhatalmazása?
  Ez már űbereli a győri maszop"felfedezését" - Gyurcsányt ők vitték a mély vízbe/!?/ - gondolták egyesek!
  Most múzeumból -azt képzelik - kormányt döntenek mert móváron olyan jól látszik - de kilóg a -stílusosan- a pestiliba -láb!Szegény Kókát elérte a politikusi sors- barátaimtól ments meg uram!Monnyunk le.
  Ja most látom - a kifogás nem is igazán gazdpolitikai - sokkal inkább lobbi és doktriner.
  Mellesleg nem olvastam a megszavazóktól egyetlen dicsérő szót sem- csak annyit, az irány a jó- aztán mint mindent oly demokratikusan és időigényesen megvitatnak a nem létező szadesz szervezetek - a soha nem fungált demokratikus módiban.Mint mindent például az eü reform irányításakor /bocsánat buktatásakor/ vagy a népszavazási kampányban.
  Bocs eddig kerestem a szakmai és a politikai érveket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 27 hónapja súlyosan sérült Virág Zsolt programozó lesz

Győr - Minden tárgyból jelesre érettségizett, az elnök külön is megdicsérte a vizsgán Virág Zsoltot,… Tovább olvasom