Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Megyei közigazgatás-tudományi verseny: győzött a Deák csapata

A 2011-2012. tanévben a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal és a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet megyei közigazgatás-tudományi versenyt hirdetett meg 9-13. évfolyamos középiskolás diákok részére.

A verseny alaptémája a közigazgatás és az ahhoz kapcsolódó ismeretek elsajátítása. A feladatok általános közéleti ismereteken, ehhez a témához kapcsolódó lexikális tudáson és gyakorlati ismereteken alapulnak.

A verseny célja, hogy a középiskolás korú diákokat megismertesse a közigazgatás rendszerével, valamint gyakorlati ismereteket nyújtson számukra mindennapi ügyeik intézéséhez.

A verseny első, írásbeli fordulója 2011 novemberében zajlott le, a második fordulóba 11 csapat jutott tovább.

A szóbeli forduló megrendezésére 2012. március 21-én 9.00 órakor került sor a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Dísztermében.

A verseny jó hangulatban zajlott. A diákok rendkívüli részletességgel jártak utána a Kormányhivatalt, Kormányablakokat érintő témaköröknek.

Prezentációjukban azt fejtették ki, hogy ők hogyan népszerűsítenék a Kormányablakokat. Kihasználták a modern technika biztosította lehetőségeket is.

Tanulságos és a Kormányhivatal számára is hasznos ötletekkel, kreativitással teljesítették a feladatot.

A verseny első helyezett csapata az Európai Parlamentbe, a második helyezett csapata a magyar Parlamentbe nyert egy rövid kirándulást.

A harmadik helyezett csapat könyvjutalomban részesült, nekik az Alaptörvény díszkiadását adta át dr. Gyurita Rita főigazgató asszony.A verseny díjazottjai

I. KözjogÁSZok: Kertai Anita, Nemes Máté, Szalai Ágnes - Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

II. Licisták: Csigó Natasa, Németh Dániel, Szabó Bianka - Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium

III. Deák Jogtudorai: Dömötöri Andrea, Szabó Andrea, Neuhauser Bernadett - Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 millió forintos pályázatot nyert meg Győr

A hamarosan lezáruló projekt céljának elérését olyan alaptevékenységek megvalósításával kezdte Győr,… Tovább olvasom