Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Megyei közgyűlés: közel 160 intézményi dolgozó kerülhet utcára

A megyei közgyűlésen az idei esztendő költségvetésének első fordulós vitáját tartották. Szakács Imre szerint "idén reális cél, csak a csőd elkerülése lehet".
18 óra 30 perc

Kérjenek bocsánatot a kivonuló  szocialista képviselők!

A Győr- Moson-Sopron megyei közgyűlés február 18.-i ülésén egy felháborító l és egyben kegyeletsértő  dolog történt. Az ülés végén pár mondatban megemlékeztem a kommunista diktatúrák magyarországi áldozatairól. Az emléknap hivatalosan február 25.-én van, ám addig már nem ül össze a közgyűlés. Úgy gondolom méltóságteljes, aktuálpolitikai és személyeskedő  felhangoktól mentes megemlékezés volt, melynek végén kértem, hogy 1 perces néma felállással emlékezzünk az áldozatokról. Ekkor Kránitz László és Aller Imre szocialista képviselő Urak, tüntetőleg kivonultak a teremből. Úgy gondolom, hogy cselekedetükkel mélyen megsértették azon százezrek emlékét, akik eme totalitárius rendszer áldozati voltak. Tudjuk, hogy az MSZMP utódpártjának nehéz szembenéznie történelmi örökségével, azonban ez nem indokolja a kegyeletsértést. Arra kérem a két szocialista képviselőt, kérjenek bocsánatot tettükért és egyben határolják el magukat az emberellenes kommunista ideológiától.
 
Takács Krisztián, a Jobbik Gy-M-S megyei alelnöke
A Gy-M-S megyei közgyűlés képviselője 15 óra 8 perc

A kisalfold.hu információi szerint a közel 160 főt érintő létszámleépítésben szerepelnek a nyugdíjba vonuló dolgozók, illetve olyan álláshelyek is, amelyeket eddig határozott idejű szerződéssel láttak el és a szerződés határideje lejárt.

Emellett ez a számadat tartalmazza azon - eddig - betöltetlen álláshelyek számát is, amelyeket a jövőben sem fognak betölteni a megyei intézményeknél.

13 óra 4 perc

Itt pedig elolvashatják a költségvetés teljes első fordulós előterjesztését.

12 óra 58 perc

A megyei önkormányzat 2011-es költségvetésének hivatalos kivonatát ide kattintva olvashatják el!

12 óra 22 perc

A közgyűlés véget ért.

12 óra 16 perc

A közgyűlés vége méltatlanul kicsinyesre sikeredett. Takács Krisztián (Jobbik) azt javasolta, hogy a kommunizmus áldozatainak közelgő emléknapja (febr. 25) apropóján a közgyűlés egy perces néma csenddel emlékezzen az egykori áldozatok előtt.

Szakács Imre támogatta a gesztust, mire Kránitz László és Aller Imre felállt, s a néma főhajtás alatt távozott a teremből. A Jobbik megyei politikusa "tapssal" méltatta – köztünk szólva – valóban érthetetlen produkciójukat.

12 óra 11 perc

Az utolsó napirendi pontok egyike "csökkenő állami finanszírozás következtében meghozandó gazdasági, racionalizálási intézkedések" az intézmények létszámáról szól. Ezt szintén elfogadták nagy többséggel a képviselők.

12 óra 9 perc

Kisebb horderejű döntések (okirat módosítás, pályázatok támogatása) zöld utat kaptak a közgyűléstől.

12 óra 6 perc

A Bartók Béla Megyei Művelődési Ház kapcsán kisebb vita alakult ki a nehéz pénzügyi helyzet miatt, Aller Imre hozzászólására Szakács Imre leszögezte: "ezen intézmény esetében is csak a túlélés lehet idén a reális cél".

12 óra 2 perc

A bábolnai és banai betegek járóbeteg-ellátását ezentúl biztosítja a Petz-kórház: erről is sima döntés született, mint ahogy a megyei kórház finanszírozásának többlet-kapacitását támogató pályázatok is zöld utat kaptak.

11 óra 58 perc

A költségvetés hosszú vitája után felgyorsultak az események: a kisebb horderejű napirendi pontokat nagy többséggel szavaztak meg a képviselők.

11 óra 54 perc

A költségvetést részletes vitára (második forduló) bocsátotta a közgyűlés 14 igennel.

11 óra 48 perc

Dr. Gulyás Zoltán (Fidesz-KDNP) a nagy port felverő mosonmagyaróvári múzeum-ügyben azt mondta: "sajnos, Csornán és Kapuváron is volt valaha restaurátor, de most már nincs. Ez a folyamat sajnos más városokban is megtörtént már, nem Mosonmagyaróvárra kell kihegyezni az esetet".

11 óra 43 perc

Kovács Tamás (MSZP) felszólalásában továbblobbizott a mosonmagyaróvári múzeumért. "12 millió forint hiányzik a sikeres működéshez, véleményem szerint ennek a pénznek a biztosítása becsületbeli ügy".

Szakács Imre válaszában azt javasolta: "ez ügyben nyújtson be egyéni indítványt a képviselő úr".

11 óra 39 perc

Az szja-változás miatt esetleges bércsökkenések problémája kapcsán Kara Ákos, aki a Parlament bérmonitoring bizottságának tagja, azt válaszolta: "minden egyes esetet külön-külön fog megvizsgálni a bizottság, s folyamatos egyeztetések zajlanak erről".

Szakács Imre egyébként elismerte: a titkárnője 3000 forinttal kevesebb kap az szja-változás után havonta.

11 óra 36 perc

Kránitz László észrevételére, miszerint a költségvetés kivonatában 157,5 főt érint a létszámcsökkentés, míg az előterjesztés mellékletében 142 fő olvasható, Szakács Imre úgy válaszolt: "ezekről a számokról Dr. Kovács Béla főjegyző úr tud bővebb felvilágosítást adni".

11 óra 33 perc

Szakács Imre visszautasította Kovács Tamás megjegyzését, miszerint "a Petz-kórháznak 10 milliárdos pénzt hoztak a szocialisták".

"Tudomásom szerint ez egy európai uniós pályázat volt, melybe rengeteg munkát tettünk, s nem Hagyó Miklós és Hunvald György korrupciós ügyeiből származó pénz vándorolt  Győrbe" – jegyezte meg epésen Szakács, de azt is hozzátette: "Balogh József korábbi parlamenti képviselő úr valóban sokat lobbizott a siker érdekében".

11 óra 29 perc

"A megye a Cselley-házat szívesen átadná Mosonmagyaróvárnak, a város pedig szívesen átvenné. Erről minisztériumi döntés szükséges, de ez a folyamat jó úton halad, s erről többször tárgyaltunk is Nagy István polgármesterrel" – mondta Szakács Imre.

11 óra 24 perc

"A Bajnai-kormány kezdte az ország költségvetésének konszolidációját, s ezt kénytelen-kelletlen folytatja az Orbán-kormány" – közölte Szakács Imre, aki szerint "a megyei fideszes képviselők lobbiztak a minél jelentősebb támogatásért, de ennél többre nem volt reális esély".

A mosonmagyaróvári múzeum kapcsán Szakács Imre megjegyezte: "megyei múzeum nem zár be, de a nyitvatartási időpontok változnak szinte mindenhol, csak Nagycenken nem".

11 óra 23 perc

Szakács Imre szerint "a költségvetés nem lóg a levegőben, ez hosszú évek folyamatának eredménye".

"Évről évre egyre nehezebb lett, hiába vontunk össze, sőt, szüntettünk meg intézményeket, mint például a megyei sporthivatalt. A bevételi oldalon sajnos nem látok reményre okot adó tételeket" – tette hozzá Szakács Imre.

11 óra 17 perc

A megye költségvetésének tervezetéből kiderül: 157,5 fő létszámleépítésére kerül(het) sor idén.

Kránitz László (MSZP) ezt a számot vitatja: az előterjesztés 9. mellékletéből ő úgy olvasta ki, hogy 142 fő állását szüntethetik meg.

Az előterjesztést mi is fellapoztuk: az idézett mellékletben valóban 142 ember állása van veszélyben.  

11 óra 16 perc

Kolonics Zoltán (Jobbik) szintén korrektnek nevezte a megye költségvetését, de a fő problémának azt tartja, hogy "a kormány 1 millió új munkahelyet ígért, de úgy tűnik, inkább 1 millió munkakeresővel kell számolni".

Kolonics Zoltán elmondta: "nem tudják támogatni a leépítéseket, mert az utcára kerülő embereknek vajmi kevés esélye van az elhelyezkedésre".

11 óra 11 perc

Kovács Tamás (MSZP) szerint 13 ember veszíti el állását megyénkben a kulturális szektorban, ebből hat főnek jelenállás szerint a mosonmagyaróvári múzeumból kell távoznia úgy, hogy a helyi önkormányzat támogatja nem kevés pénzzel (5 millió forint) a múzeum működését.

Kovács Tamás szerint "ez a város arcul csapása", igaz, a képviselő "dicsérte a költségvetés őszinte, korrekt összeállítását". 

10 óra 58 perc

"Tekintettel, hogy a dologi költségek csökkentésénél elmentünk a határig, sajnos, nincs más lehetőség, mint a béreknél faragni a hiányt" - közölte Dr. Kovács Béla, a megye főjegyzője.

Szakács Imre hozzátette: az intézmények felújítására, állag megóvására szinte nincs esély. 

10 óra 54 perc

Szakács Imre szerint a megyei önkormányzat alig tud felvenni hitelt, ezért rendkívül szigorú költségvetésre van szükség. Az ülésen résztvevő intézményvezetőkkel Szakács szerint külön-külön megbeszélést folytattak a szűkre szabott büdzséről.

A megyei közgyűlés elnöke szerint csak az lehet a reális cél, ha sikerül elkerülni a csődhelyzetet - különben elképzelhető, hogy az intézmények munkatársainak nem tudnak fizetni hó végén.

"Annak ellenére vagyunk nagy bajban, hogy a képviselők számát 41-ről 21-re csökkentették" – tette hozzá Szakács Imre.

A megyei önkormányzat költségvetésének kivonatát a kisalfold.hu hamarosan közli. 

10 óra 46 perc

Kezdődik az idei költségvetés első fordulós tárgyalása. Szakács Imre szerint 1990 óta most néznek a legnehezebb év elé a Megyeházán.

10 óra 44 perc

A személyes gondoskodást nyújtó szociális intézményekben fizetendő térítési díjakról szóló többször módosított 5/2000.(V. 12.) önkormányzati rendelet és a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátó intézményekben fizetendő térítési díjakról szóló többször módosított 5/2002.(V. 14.) önkormányzati rendelet módosítását is nagy többséggel fogadta el a közgyűlés.

10 óra 43 perc

Kara Ákost nagy többséggel választotta meg a megyei közgyűlés. Munkájáért 251 ezer forint illeti az alelnököt, de költségtérítést a megye kasszájából nem vesz fel Kara Ákos.

10 óra 23 perc

Kara Ákos alelnöki kinevezéséről hamarosan szavaznak a képviselők. Közben többen már most gratulálnak a leendő alelnöknek: megválasztása gyakorlatilag 100 százalék.

Kara Ákos az előző ciklusban is egyébként ellátta ezt a tisztséget, aki az alelnöki posztot társadalmi megbízatásban vállalta el.  

10 óra 20 perc

Szakács Imre Kara Ákost nevezi a megyei közgyűlés alelnökének. Erről titkos szavazással döntenek a képviselők; Kara Ákos a megyei hagyományoknak megfelelően röviden bemutatkozik.

Kara Ákos arról beszélt, hogy "korrekt munkával minden nehézségen túl lehet jutni". 

10 óra 17 perc

Mindenki a fedélzeten: közben megérkezett az ülés elejéről hiányzó három képviselő is. 

10 óra 12 perc

Aller Imre (MSZP) képviselő ingatlan eladási kérdésére Szakács Imre úgy válaszolt: mind a Gyurcsány-, mind a Bajnai-kormány, de említhetjük az Orbán-kormányt is, súlyosan alulfinanszírozza a megyei önkormányzatokat, ezért szükséges bizonyos ingatlanokat eladnia a megyének.

"Ez a vagyonfelélés sajátos formája, ráadásul nem könnyű értékesíteni az ingatlanokat, a Budai úton például öt éve nem tudunk értékesíteni egy épületet" – tette hozzá Szakács Imre.

10 óra 8 perc

Takács Krisztián, a Jobbik képviselője azt javasolta, hogy ezentúl énekelje el a megyei közgyűlés minden ülés előtt a Himnuszt. Az ügyrendi bizottság ezzel kapcsolatban a következő ülésre hozza meg döntését.

10 óra 4 perc

Tekintettel, hogy Széles Sándor vezeti a megyei kormányhivatalt, le kellett mondani mandátumáról. Helyét Kara Ákos vette át a Fidesz-KDNP frakcióban, aki Győr országgyűlési képviselője is. Kara Ákos letette a hivatali esküt az ülés elején.

9 óra 56 perc

Gyülekeznek a képviselők, hamarosan kezdődik a közgyűlés a Megyeházán.

Korábban

A költségvetés jóváhagyása mellett szintén fontos témának tűnik, hogy átvenné a bábolnai és a banai járóbeteg-ellátást a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház.

Az előterjesztéseket ide kattintva olvashatják el.

Napirendi javaslat

1. A közgyűlés alelnökének megválasztása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

2. A személyes gondoskodást nyújtó szociális intézményekben fizetendő térítési díjakról szóló többször módosított 5/2000.(V. 12.) önkormányzati rendelet módosítása.

Előadó: Kóczán Zoltán, a közgyűlés alelnöke

3. A személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátó intézményekben fizetendő térítési díjakról szóló többször módosított 5/2002.(V. 14.) önkormányzati rendelet módosítása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke

4. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének jóváhagyása (első fordulós tárgyalás).

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

5. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól szóló 10/1995.(XII.15.) önkormányzati rendelet módosítása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

6. A Győr Megyei Jogú Várossal létrehozott egyeztető bizottság tagjainak megválasztásáról szóló 249/2010.(XI.26.)KH módosítása.

Előadó: dr. Szakács Imre, közgyűlés elnöke

7. A Győr-Gönyű Kikötő Befektetési és Beruházás Szervezési Zrt. tulajdonosi képviseleti tagjának delegálása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

8. A Győr-Pér Repülőtér Kft. Felügyelő Bizottsági tagjának delegálása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

9. A Nyugat-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanácsban a Megyei Önkormányzat képviselete.

Előadó: dr. Gulyás Zoltán, az Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke

10. A Magyar Állam tulajdonában lévő Győr, Szent Imre út 60. szám alatti nővérszálló tulajdonjogának átvétele.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

11. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat tulajdonában álló Győr, Munkácsy M. u. 4. szám alatti ingatlan tulajdonrészének és a Győr (Sáráspuszta) 11171/7 hrsz-ú ingatlan tulajdonjogának átadása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

12. A Bábolna Város és Bana község járóbeteg szakellátásához kapcsolódó területi ellátási kötelezettség módosítása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

13. OEP finanszírozás többlet-kapacitás pályázathoz szükséges fenntartói nyilatkozat.

Előadó: dr. Tamás László János főigazgató-főorvos

14. Az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében benyújtandó "Határon átnyúló közlekedési modell" című pályázat.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

15. A szakosított szociális intézményi ellátásokról szóló 9/2000.(XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.

Előadó: Kóczán Zoltán, a közgyűlés alelnöke

16. Az Arany János Egységes Gyógypedagógiai Szolgáltató Központ és Nevelési Tanácsadó alapító okiratának módosítása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke

17. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja alapító okiratának módosítása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke

18. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft. között kötendő feladat-ellátási szerződés.

Előadó: dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke

19. A Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Gyermekvédelmi Központja alapító okiratának módosítása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke

20. Intézményi pályázatok benyújtásának támogatása.

Előadó: dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke

21. A csökkenő állami finanszírozás következtében meghozandó gazdasági, racionalizálási intézkedések.

Előadó: dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke

22. Interpellációk, kérdések.

23. Tájékoztatók.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. pistuka49 2011. február 24. 20:50
  „Hogyan lesz ebből 10 000 000.”
 • 32. geza11 2011. február 20. 14:28
  „Ennyi közszolgára hazánkban tényleg nincs szükség! Ennyi még a nagy Németországban sincs.
  (ÉS MÉGIS MŰKÖDIK MINDEN!). Azonban nem a szociális és a gyermekvédelmi intézményekkel
  kellett volna kezdeni elvtársak...Nembeszélve a "rokkantnyugdíjasok"szintén majd´ milliós
  táboráról. Egymillió új munkahely... Legyen kivel feltölteni...”
 • 31. Dwatson 2011. február 19. 23:17
  „11:36 Ki lehet az a félember?”
 • 30. fityesz 2011. február 19. 21:02
  „Vegyétek már észre:a narancs és a szekfű színe ugyanaz!BŰNÖZŐK!”
 • 29. greenie 2011. február 19. 20:07
  „Lassan azért el kéne gondolkozni, hogy ne ezt mondogassátok, hogy "az elmúlt 8 év rossz kormányzása", ugyanis ha így folytatjátok, akkor abból a 8 évből már 1 év az biza narancsuralom :) Ugyanez a kommunikáció volt 1998-2002 időszakban is, csak a tisztelt hölgyek és urak nem vették észre, hogy volt amikor az "elmúlt 4 év"-ből 2-3-at már ők voltak hatalmon. Ezért nem szabad mindig a kiadott szlogeneket mondogatni, hanem egy kicsit gondolkodni is.”
 • 28. AHA 2011. február 19. 10:31
  „Nincs szükség olyan munkahelyre amit nekünk kell eltartani.Bizony a szocik elmúlt 8 évnyi tolvajlása nagyon sokáig fog még kisérteni.”
 • 27. greenie 2011. február 19. 10:14
  „Ha jól gondolom, akkor azért is az elmúlt 8 év kormányzása felelős, hogy Szakács úr és társai csődhelyzetet hirdetnek a megyében. Sorba fogják bezárni a megyei intézményeket, embereket küldenek el. De természetesen nem a saját bérüket csökkentik, vagy a hivatalból küldik el az embereket, hanem pl a szociális intézeteket zárják be. Mint például a gyermekvédelmi szolgálatot. Fel kéne ébredni emberek. Szakács úr már 3. ciklusban regnál a megyében, folyamatosan közveszélyes módon száguldozik az utakon, alig szólal fel a parlamentben, és nem bírja rendbe tartani a közgyűlés költségvetését. Ha eddigi időszak a felelős az csődért, akkor idén miért nem lett rózsásabb a helyzet, mikor már ugyanúgy narancsban pompázik a parlament, mint a megye? Vagy ők még jobban megvonják a pénzeket a megyétől, mint a "mocskos" szocik? Ha elküldenek embereket, akkor hogy lesz itt 1 millió új munkahely?”
 • 26. alacska 2011. február 19. 08:54
  „Tisztelt Takács Krisztián !
  Nem vagyok egyik pártnak se tagja! De Aller Imréék tőletek egy szélső jobboldali párttól kérjenek bocsánatot - no ez nonszensz !”
 • 25. AHA 2011. február 19. 06:06
  „annobon
  Szívesebben kezdenéd a volt orosz himnusszal mi?
  Mint ahogyan még egypáran.”
 • 24. AHA 2011. február 19. 06:04
  „Semmi szükség olyan munkahelyek megtartására amit nekünk kell eltartani.
  Termelő üzemek kellenek nem eltartottak.Vannak azok még mindig elég sokan.”
 • 23. Accra 2011. február 18. 21:39
  „A megyei közgyűlés gyakorlatilag munkaértekezlet. ! évente az alakuló ülésen rendben van. A Himnusz degradálása lenne, ha úton-útfélen énekelnénk. Ünnepi alkalomra való, nem arra, hogy ezzel verjék a mellüket egyesek, mint anno a kokárdával. Ha azóta is hordanák, az megint más lenne, de így egyértelű volt a pártpolitikai cél.”
 • 22. egyharmad 2011. február 18. 20:00
  „17. Madarasz. Valasz a kerdesedre!


  *Páratlan lehet?ség: ingyen szerezhet jogosítványt, s?t, még munkabér is jár a tanfolyam idejére!*

  *De csak akkor, kedves olvasó, ha Ön cigány. Ha nem az, akkor dolgozzon meg a pénzért és fizessen csak szépen. Még hogy munkabér a tanfolyam alatt, meg informatikai képzés; hogy mit képzelnek egyesek...*

  *Íme a hír:*

  *Somogyi romák jogosítványt szerezhetnek egy integrációs szakképzés keretében. A döntésr?l szóló értesítést a minap kapta meg a Didaktika
  Autósiskola.*

  *Kovács Sándor Lóránt ügyvezet? igazgató a Sonline.hu-t arról tájékoztatta:
  a megyei cigány kisebbségi önkormányzat pályázata alapján a kadarkúti kistérségben 54 roma származású személy szerezhet tehergépkocsi-vezet?i jogosítványt, míg a csurgói és a barcsi kistéségben 21-21 f? jelentkezhet a C-kategóriás képzésre.*

  * Ötvenegymillió forintot lehet felhasználni az intenzív képzésre részletezte az ügyvezet? igazgató. A tanfolyam szeptemberben kezd?dik el, s egy évig tart. Az eredményesen vizsgázók már karácsonyra megszerezhetik a jogosítványt, s ezután alapfokú informatikai képzésre járnak. A végz?sök kés?bb a honvédségnél helyezkedhetnek el, saját vállalkozást alapíthatnak, vagy fuvarozó cégnél vállalhatnak munkát.

  Kovács Sándor Lóránt jelezte: a résztvev?k a program ideje alatt munkabért
  kapnak.*

  *(Sonline)*

  *Szerkeszt?ségünk megjegyzése: Valamiért ez ellen a diszkrimináció ellen (mely teljesen egyértelm?en a magyarok kirekesztése) nem tiltakoznak a jámbor romák. *  *Az árvízkárosult fehérek meg alhatnak télen a híd alatt, mert az az ötven millió kell a cigány jogsikra!

  *

  Kíváncsi vagyok, hogy a vörös-iszaposoknak összejött 1,5 milliárd hova folyt szét, mert eddig csak negyven-néhányat használtak fel segélyezésre...”
 • 21. lampi 2011. február 18. 19:32
  „Mi az, hogy megye? Mi a fenének ez az egész?”
 • 20. Deir_Yassin 2011. február 18. 17:45
  „Egy éveben kb. 8-10 megyei közgyűlés van. Azt gondolom, hogy ezen alkalmak előtt elénekelni a Himnuszt nem lejáratás. Szégyenletes a szoci képviselők magatartása.”
 • 19. háté 2011. február 18. 17:40
  „Hogy lesz ebből 1-millió munkahely?---majd a narancsosok úgy számolják, hogy az álláshalmozók által elfoglalt munkahelyeket külön veszik, így azonnal kirukkolnak--100.000/százezres/ munkahellyel.
  Nagyon belekötni sem lehet, mert valójában, ----mind külön munka-külön bérért!
  Akkor nem számoltam még,a képviselők számának csökkentése végett megalakult osztályokat,/oda felvett ismerősöket, barátokat/----na és a külső, csókos cégek által beszámítható munkahelyeket.
  Na, közelítek a félmillióhoz, a többit már összehozzák közmunkahelyekből/etnikum/!
  --ellenőrizhetetlen, de ezek lehet megpróbálkoznak vele, mert akik zsidók,-cionisták kezei alá kerülnek, azok mindenre képesek.”
 • 18. titokgyula 2011. február 18. 17:03
  „Ha az etnikum is dolgozni fog, mi lesz velünk?”
 • 17. Madarász 2011. február 18. 15:35
  „Ajajj, hogy lesz ebből 1 000 000 munkahely?

  Remélem nem úgy gondolták, mire véget ér a ciklusuk, összesen ennyi marad az országban... :(”
 • 16. futóbab 2011. február 18. 15:13
  „T.Urak! Ugye a megye és városházán kezdik a szanálást?-mivel ott még mindíg sok az ingyenélő,Mondhatni minden munkahelyen 1 ember végzi 3 helyett a melót,az összes munkáltatónak bevált ez a módszer.Tehát:a honatyák is példát mutathatnának,hogy kevesebben,ugyanannyi,vagy kevesebb bérért is tudnak a székben ücsörögni.A köztes összeget pedig be lehet fizetni a költcségvetésbe,tartozás gyanánt.Ha a melós szférában működik,akkor az elit körben sem lenne másképpen.”
 • 15. háté 2011. február 18. 14:46
  „Csak annak felesleges nemzeti fohászunk, Himnuszunk eléneklése,---aki csak itt él, az állampolgársága magyar, de fogalma nincs milyen a haza szeretete----mert nem, Magyar!

  A hozzászólásokból kiderül mennyien, élnek itt--nem magyarok.”
 • 14. fióka 2011. február 18. 14:10
  „Na ilyen amikor a fidesz irányít.
  Tizennyolcról tizenkettőre csökkent a siklósi képviselő-testület létszáma a 2010-es önkormányzati választás után. Az Orbán-kormány takarékossági célú intézkedése azonban nem mérsékelte, hanem 5 millióval növelte a testület személyi kiadásait.Siklós fideszes többségű képviselő-testülete az elmúlt 21 év legdrágább önkormányzata a város számára - állítja a párt egyik korábbi tagja. Szalai Ottó szerint az utolsó önkormányzati választás jelentősen apasztotta ugyan a képviselők számát, a spórolásból azonban hamar plusz költség lett. Az önkormányzatba a Siklósért Megalkuvás Nélkül Egyesület delegáltjaként listán bejutott Szalai szerint a költekezés ott kezdődött, amikor az alakuló ülésen - mielőtt bármit is tettek volna a városért - megemelték a fizetésüket, és két alpolgármestert választottak. A polgármesternek is rögtön fizetésemelést adtak. Szalai szerint az előző testület, amely a polgármesterrel és helyettesével együtt 18 főből állt, a munkáltatói járulékok nélkül összesen 18,7 millió forintjába került a városnak, a mostanira viszont, amely tíz képviselőből, a polgármesterből, egy külsős és egy testületi tag alpolgármesterből áll, 23,8 millió megy el a kasszából évente. Erre még szintén fizetni kell a járulékokat. Szalai adatai szerint 2006-2010 között egy képviselő 40-45 ezer forintot keresett, ez most 60-65 ezerre nőtt. A bizottsági elnökök 50 helyett 80 ezret keresnek, a polgármester 600 ezres tiszteletdíja és költségtérítése kismértékben, az alpolgármesteré viszont jelentősen emelkedett, és ez a költség meg is duplázódott. A képviselő azt mondja, a város adósságállománya egy jelentős fürdőberuházás miatt a 2010. december 31-ei állapot szerint 4,2 milliárd forint volt, ezért a plusz milliók súlyos terhet rónak a 10 ezres kisváros lakosságára.”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Defibrillátort kapott a háziorvosi ügyelet Győrben - Nézze meg videón!

Többszázezer forintos defibrillátor berendezést kapott a győri orvosi ügyelet önkormányzati… Tovább olvasom