Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Megyei katasztrófavédelem: a változás évét zárták

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója, Sallai Péter ezredes tiszti értekezleten értékelte 2011 főbb feladatainak végrehajtását és meghatározta az ez évi főbb feladatokat.
– A változások évét tudhatjuk magunk mögött. Szervezeti szinten kiemelt szerepe volt a csapatszellem, az egyéni felelősség, a szakmaiság és a lojalitás kialakításának. A kölcsönösség elvén alapuló kooperáció felerősítése miatt szükséges volt új együttműködések kialakítása, meglévő együttműködési megállapodások megújítása a társ- és együttműködő szervekkel. Kiemelt jelentőséggel bír tevékenységünk megítélésében a közvélemény állásfoglalása, ezért nyitni kellett a lakosság felé, nagyobb hangsúlyt fektetve a médiával való együttműködésre – mondta többek között Sallai Péter.

Az előző év kiemelt feladatai közé sorolta az ezredes az ADR-ellenőrzések végrehajtását, a zenés szórakozóhelyek a PB-gáz-cseretelepek ellenőrzését, az ifjúság nevelése terén pedig a katasztrófavédelmi versenyeket, táborokat. Mindent úgy összegzett az igazgató: új szervezetet, új működési rendet kellett kialakítani annak érdekében, hogy minőségi változás vehesse kezdetét.

Az idei feladatokat meghatározva Sallai Péter elmondta:
– Cél az egységes, felkészült katasztrófavédelmi szervezet kialakítása, működtetése az állampolgárok biztonságának növelése érdekében. Ezt szolgálják a kialakítás alatt lévő tűzoltóőrsök is, melyek közül a csornai már megkezdte működését, a pannonhalmi őrsöt pedig augusztusban adják át. Fontos a gyors reagálóképesség növelése és az ehhez kapcsolódó valamennyi fejlesztés. A feladatokat tekintve megállapítható, hogy a lakosság védelme a legelső, ennek érdekében a hivatástudat fejlesztése, a területeken a megelőzés, a beavatkozás, a kárelhárítás kiemelten kezelendő. Szintén kiemelt jelentőségű feladat az iparbiztonsági szakterület hatékonyságának növelése.

Az értekezleten részt vett Tollár Tibor dandártábornok, az OKF gazdasági főigazgató-helyettese. A tábornok az elhangzott beszámoló alapján értékelte az igazgatóság 2011. évi munkáját. Ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy kiemelkedő feladatok voltak, kiemelkedő elvárások, kiemelkedő végrehajtás, ugyanakkor egyes területeken lát még javítanivalót, ami az idei esztendő feladata lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi programok, kicsiknek és nagyoknak!

Gyűjts ötleteket a hétvégi szabadidő eltöltésére! Szemezgess a megyei programok közül,… Tovább olvasom