Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Megyei elkövetők: milliárdos áfacsalás tejjel, cukorral?

A bűnszervezet feltételezett vezetőjének Vámosszabadin, segítőjének Győrújbaráton kattant a bilincs a csuklóján.
Az ország öt régiójában, harminc helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót a NAV munkatársai a győri bűnügyi igazgatóság koordinálásával tegnap hajnalban, s fogtak el hat embert. A gyanú: több mint egymilliárd forint áfacsalás. A bűnszervezet feltételezett vezetőjének Vámosszabadin, segítőjének Győrújbaráton kattant a bilincs a csuklóján.

Öszehangolt akció. Megfelelő előkészítés után léptek akcióba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság koordinálásával tegnap hajnalban, hogy elfogják annak a bűnszervezetnek a tagjait, akiket több mint egymilliárd forint költségvetési csalás – korábbi nevén adócsalás – elkövetésével gyanúsítanak. Az összehangolt akció az ország öt régiójában, 30 helyszínen zajlott egy időben. A Győr környékén végrehajtott bevetéseken a Kisalföld is ott volt.

Az akció az ország öt régiójában, 30 helyszínen zajlott egy időben.
Az akció az ország öt régiójában, 30 helyszínen zajlott egy időben.


Bilincs kattant, házkutatás, kihallgatás. A nyugat-dunántúli bűnügyi igazgatóságon hajnali fél 5-kor tartotta meg az eligazítást Csiszár Csaba alezredes, igazgató, meghatározva, hogy mi a feladat, melyik csoport hova megy, mire ügyeljenek. Mi a felderítési osztály vezetőjével, Megyeri András századossal indultunk Vámosszabadira. Autónk mögött a NAV Bevetési Főigazgatósága járőrei és a „Merkúr" egység tagjai. A kommandósok a meghatározott időpontban, 5 óra 20 perckor már – kellő határozottsággal – behatoltak abba a házba, amelyben a gyanú szerint a bűnszervezet vezetője lakott. A bilincs pár másodperc múlva kattant a férfi csuklóján. A pénzügyi nyomozók megkezdték a házkutatást, mi pedig a következő helyszínre indultunk.

Győrújbaráton néhány perccel 6 óra után már a vezető feltételezett segítőjének kezén szorult a „karperec". Miután a kommandósok biztosítottnak látták a helyszínt, átadták a nyomozóknak, hogy megkezdhessék a házkutatást. A gyanúsítottat pedig – éppúgy, mint Vámosszabadiról – a bűnügyi igazgatóságra szállították, ahol megkezdődött a két férfi kihallgatása.

Lefoglalt autók, zárolt számlák. A NAV regionális bűnügyi igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a szervezet tagjai cukrot és tejet értékesítettek több fedőcégükön keresztül, így „tüntetve el" az áfát. Végül az áru szupermarketekhez került. A nyomozás jelenlegi állása szerint több mint egymilliárd forint áfa nem folyt be a költségvetésbe. Az akcióban 6 gyanúsítottat fogtak el – ez a szám növekedhet –, lefoglaltak két nagy értékű autót, s zárolták az érintett cégek bankszámláit.
A nyomozás jelenlegi állása szerint több mint egymilliárd forint áfa nem folyt be a költségvetésbe.

Olvasóink írták

 • 13. városi 2012. február 19. 18:12
  „Tudomásom szerint a banda feje festő szakmunkás
  volt. Az orránál fogva vezette a hatóságokat. Kitüntetést neki, nem büntetést!”
 • 12. háté 2012. február 09. 21:08
  „Szívesen hallanám, hogy a titkosított adatokat, feloldják azonnal és az érintettek,- politikai,-gazdasági bűnözők rögtön felelősségre lesznek vonva.
  Teljes határzár mellett /csak befele jöhetnek/ földön és levegőben!”
 • 11. révfaluiszúnyog 2012. február 09. 08:39
  „Miért kell valakire rátörni az ajtót? Csöngetni nem lehet? Vagy itt is olyan előírás van, mint a tűzoltóknál, hogy be kell verni az ablakot akkor is, ha az ajtó nyitva van?

  Én azért már inkább azt szeretném látni (képeken legalább), amint betörnek a kommandósok a Szemlőhegyi úti villába és bilincsbe verik az őszödi rémet. Ott nemcsak egy milliárdot találhatnának...”
 • 10. elemér 2012. február 09. 01:04
  „Igen, a rendörséget kell lefizetni, mert akkor nem lesznek ilyen meglepetések. Politikusokat meg biróságot is lehet lefizetni. Nem ott találták fel a spanyolviaszt.”
 • 9. alekínyó 2012. február 08. 23:07
  „9.elemér:
  miért? te tudod?”
 • 8. elemér 2012. február 08. 18:02
  „Ezek még mind amatörök. Nem tudták hogy kit kell lefizetni.”
 • 7. okostojas007 2012. február 08. 17:12
  „feljebb ennyit keresnek .....hívatalosan”
 • 6. titokgyula 2012. február 08. 15:58
  „De ne álljanak meg a középosztálynál. Feljebb többet lopnak.”
 • 5. öröksoproni 2012. február 08. 14:47
  „Dicséretes, hogy sorban kapják el a nagy összegű adók ellopóit, de most már csak azt szeretném látni, ahogy a pénz is visszakerül a költségvetésbe. Mert ennek így, lássuk be, nem sok értelme van.”
 • 4. Speti 2012. február 08. 13:08
  „Na, itt a középosztály viktor...”
 • 3. háté 2012. február 08. 11:39
  „- költségvetési csalás - korábbi nevén adócsalás - -- azért ez már a teljes elmezavar!
  -a NAV-nak ( Nemzeti Adó és Vámhivatal) adót fizetek - ha nem akkor költségvetést csalok? -”
 • 2. Libra 2012. február 08. 10:46
  „Kínába kivégzés járna, nálunk max valami röhejes 1-2 év felfüggesztettet kapnak. Az abdai cba-s hapsi már nincs is előzetesben.”
 • 1. Infamous 2012. február 08. 10:32
  „a 2 Hummer-es csókára is rámehetne a NAV...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz vagy nem lesz kényszernyugdíj? ˝A bíró szolga és nem cseléd˝

"Ha engednek dolgozni, akkor majd mi eldöntjük, maradunk-e" – ezt mondták az ítélőtábla… Tovább olvasom