Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Megyei Böllér-sikerek Gasztronómiai Fesztiválon - fotók

Győr-Moson-Sopron megyét két település képviselte képviselte csapatával a február 9-én, Szarvaskenden megrendezett Gasztronómiai Fesztiválon és annak központi programján, a Böllérversenyen.

A "Csikvándi Csöndes Böllérek" és a "Nagyszentjánosi Töltelék" nevű csapatok sikerrel szerepeltek, hiszen a 18 benevezett és tudását összemérő csapat közül a csikvándiak az ötödik helyet szerezték meg, a nagyszentjánosi csapat pedig a hetedikként végzett.

A megmérettetésen való részvétel mindkét csapatnak kihívás volt, amelyre örömmel és nagy lelkesedéssel készültek. A csapatokban a háziasszonyok otthoni tapasztalatukra hagyatkozva, saját szájízük szerint készítették a versenykiírásban kötelezően elkészítendő ételeket.Megyei Böllér-sikerek a szarvaskendi Gasztronómiai Fesztiválon - fotók: www.gymsmo.hu

A férfiak a hús feldolgozásával foglalatoskodtak, a csapatkapitányok feladata pedig az elkészült ételek, valamint az otthonról hozott helyi termékek kínálása volt. Az étkeket késő délután nemzetközileg is elismert mesterszakácsok értékelték.

Tapasztalatban, hozzáértésben, lekesedésben, jókedvben, érdeklődőben és finom falatokban nem volt hiány, ahogy ezt a rendezvényen képszült képek is bizonyítják.

Mindkét csapat tagjainak gratulálunk és köszönjük, hogy Győr-Moson-Sopron megye hírnevét e téren is öregbítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozott a Bécsi Napló és a ’szél-járás’ folyóirat Győrben

A X. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál keretein belül szerkesztők mutatták be a lapokat. Tovább olvasom