Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Megvették a műszaki mentő autót

A helyi lakosokon és önkormányzaton kívül több környékbeli önkormányzat is segített, hogy műszaki mentő autót vásárolhassanak a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók.

Sikeres volt a Veszprémvarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület adománygyűjtése, a civil szervezet nemrégiben egy műszaki mentő járművet tudott vásárolni a kisújszállási tűzoltóságtól. Erről Pethőné Gócza Veronika elnök tájékoztatta portálunkat. A hivatalos átadást későbbre tervezik.

Az autó 300 ezer forintos árát több forrásból fedezték. Erre fordították báljuk bevételét, a községben fémhulladék-gyűjtési akciót hirdettek, valamint községbeli lakosoktól kaptak felajánlásokat. Pénzzel segített a helyi és több környékbeli önkormányzat, így a bakonygyiróti, a bakonyszentlászlói, a fenyőfői, a lázi és a sikátori. Egyedül Bakonypéterd nem reagált a megkeresésre.

Pethőné Gócza Veronika, Mészáros Lajos kisújszállási tűzoltóparancsnok, Pethő Tivadar veszprémvarsányi parancsnok és Nagy András veszprémvarsányi parancsnokhelyettes a járművel.
Pethőné Gócza Veronika, Mészáros Lajos kisújszállási tűzoltóparancsnok, Pethő Tivadar veszprémvarsányi parancsnok és Nagy András veszprémvarsányi parancsnokhelyettes a járművel.

Pénzzel segített a helyi és több környékbeli önkormányzat, így a bakonygyiróti, a bakonyszentlászlói, a fenyőfői, a lázi és a sikátori.
Aradiné Buda Erika bakonygyiróti polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a képviselő-testületben nem volt vita arról, hogy segíteni kell a veszprémvarsányi tűzoltók törekvését, csupán azt sajnálták, hogy a falu szűkös anyagi lehetőségei miatt mindössze 10 ezer forinttal tudtak hozzájárulni a vételhez. Hozzátette: az utóbbi időszakban nem történt olyan káreset a községben, amikor a tűzoltóknak be kellett volna avatkozniuk, de rendkívül fontos, hogy ha mégis megtörténik a baj, akkor megfelelő eszközök álljanak rendelkezésükre.

A fejlesztésre egyébként azért volt szükség, mert a jelenlegi kocsival, egy Skoda Liaz vízszállítóval nem tudtak olyan eszközöket szállítani, amelyek baleset és káreset – például viharkár – felszámolásához szükségesek. Ráadásul abban a járműben csak ketten ülhetnek. Az egyesület évente több tucat alkalommal avatkozik be. Léte azért is fontos, mert Győrből legalább 25–30 percbe telik, mire kiérkezik a segítség a Bakony lábához.

Olvasóink írták

 • 5. Ronhy 2010. március 11. 18:51
  „Kedves Freddy01!

  Remélem az ilyen morbid beszólásokat máskor megtartja magának!
  Ugyanis a veszprémvarsányi önkéntesek nem a saját maguk szórakoztatására vásárolták meg ezt a járművet, hanem, hogy segítsék a bajba jutott embereket.
  Remélem nem Ön lesz a következő, akin segíteni kell, mert sajnos még feszítő-vágó berendezésünk nincs.
  De tudja mit?
  Javasolnék Önnek valamit.
  Ha nem tetszik, amit itt lát (értem ezen a cikket), akkor lapozzon tovább és hagyjon bennünket békén.

  Köszönettel:
  Pethőné Gócza Veronika
  A tűzoltó Egyesület Veszprémvarsány elnöke”
 • 4. danigabi77 2010. március 09. 17:53
  „Kedves Freddy01. Lehet nem fikázással kéne kezdeni a hozzászólást. Ha a vásárolt jármű állapota érdekel, javaslom látogass el az önkéntesekhez, és győződj meg róla saját szemmel, milyen állapotban is van. Valamint utána kéne nézni-kérdezni, hogy az önkéntesek saját idejükben, saját pénzükből mennyit áldoznak a járműre, valamint ezáltal a környezetükre.
  Továbbá remélem, hogy a még szükséges feszítő-vágó berendezést is a lehető legrövidebb idő alatt egy hasonló összefogással és támogatással sikerül megvásárolnia az egyesületnek.
  Üdvözlettel: Danielisz Gábor”
 • 3. lacika1967 2010. március 09. 17:01
  „Gratulálok Tivadar! Csak sikerült összehozi.”
 • 2. Pirinyó 2010. március 09. 03:30
  „Kedves Freddy01 köszönjük a gratulációt.
  Attól ne félj,hogy ez az autó mentésre fog szorulni problémamentesen megállás nélkül jöttünk vele Kisújszállásról 270 kilómétert.
  Az ára nem tükrözi a műszaki állapotát
  220 ezer kilómétert futott.
  Mellékesen olvasd el a Pannohalmán átadott régi új autó mennyit is?
  Az OMSZ-nél egykoron ezek a típusok 500 ezer kilómétert is teljesítettek.
  Tisztelettel:Pethő Tivadar”
 • 1. Freddy01 2010. március 08. 22:55
  „Hát gratulálok...Remélem az első mentésre nem ez az "autó" fog szorulni....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldkommandó akció indul Észak-Dunántúlon

Zöldkommandó akciósorozatot indít a bontási hulladékok illegális helyen történő lerakásának visszaszorítására a természetvédelmi felügyelőség. Tovább olvasom