Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Megvette a város a Vasast

Az év eleje óta tartó tárgyalások eredményeként nemrégiben Győr megvette a Vasas Otthon feliratot viselő Ady Endre Művelődési Ház épületét.
Valószínűleg kulturális célra hasznosítja, de nem biztos, hogy a Vaskakas Bábszínház kapja meg.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség tájékoztatása szerint korábban a városi önkormányzat kereste meg központjukat győri épületük megvásárlásának szándékával és nemrégiben egyezségre jutottak. Azt belefoglaltatták az adásvételi szerződésbe, hogy az Ady Endre Művelődési Házban működő egyesületek, művészeti csoportok elhelyezéséről a vevő gondoskodik.

Arról a felek nem akartak nyilatkozni, mennyiért kelt el az ingatlan, de Ottófi Rudolf alpolgármester azt hangsúlyozta: rossz állapotban van. Úgy véli, a felújítás jelentős összegbe kerülhet, ha egyáltalán érdemes ebbe a munkába belefogni, mert lehetséges, hogy kifizetődőbb újat építeni a helyére. Tájékoztatása alapján jelenleg az ingatlan statikai vizsgálata tart, ennek eredményétől függhet, milyen döntés születik az átalakításról és arról, milyen új funkciót kap a belváros központi helyén található Vasas Otthon. Az a legvalószínűbb, hogy kulturális céllal hasznosítják, de az alpolgármester szavai szerint nem biztos, hogy a Vaskakas Bábszínház székhelye kerülhet ide. Pedig ˝A Vasasban szólal meg a Vaskakas?˝ címmel arról írtunk, ez a legvalószínűbb forgatókönyv, mert a magának rangot kivívott, egyre népszerűbb bábszínház a Gyermekek Házát kinőtte.

A város meglévő intézményeiben, ingatlanjaiban biztosít helyet a csoportoknak, amelyek korábban az Adyban tartották találkozóikat, foglalkozásaikat. Ottófi Rudolf elmondása szerint még folynak az egyeztetések, de nagyrészt már sikerült olyan megoldásokat találni, amellyel elégedettek az érintettek. Az önkormányzat különböző intézményeiben, ingatlanjaiban kaphat helyet a néptánccsoport, a fúvószenekar, az énekkar, az éremgyűjtők, a festők köre.

A Vasasszövetség győri nyugdíjas-alapszervezetének bérleti díjat se kellett fizetnie a Vasas Otthonban, hiszen a szakszervezet tagja. Vezetője, Kránitz Pál lapunknak elmondta: addig maradnak régi helyükön, amíg írásos megállapodást nem kötnek a várossal, de szóban már megegyeztek arról, hogy a Liszt Ferenc utcai klubhelyiségbe költöznek, amit a Rába Nyugdíjas Egyesület is használ.

Olvasóink írták

  • 1. k-pityerke-k 2010. november 28. 15:25
    „Hmm... miért van olyan érzésem, mintha ezt is le akarnák bontani? Kíváncsi leszek, milyen döntésre jutnak, de sajnos ennél újabb hírrel még nem szembesültem ebben a témában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt kapott a győri kismama

Tizennégy hónapja egy bécsi játszótérről a börtönbe vitték azt a győri kismamát, aki mindvégig… Tovább olvasom