Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Megvan az engedély a parkolóházra

Tavaly március helyett mostanáig elhúzódott a győri parkolóház engedélyeztetési eljárása.
Tavaly március helyett mostanáig elhúzódott a győri parkolóház engedélyeztetési eljárása: az óriásgarázs eddig csak próbaüzemmel működhetett. A közelmúltban azonban megkapta a fennmaradási engedélyt, így a tábla szépen csendben lekerült a bejárat fölül.

Hivatalos nevén végrehajtható fennmaradási engedélyt kapott a Vas Megyei Közigazgatási Hivataltól a győri parkolóház. Ezzel gyakorlatilag majdnem révbe is ért: már csak az úgynevezett telephelyezési engedélyt (ezt speciálisan autók parkoltatására adják ki) kell megkapnia, s akkor véget ér a másfél éve húzódó engedélyeztetési procedúra. Ez utóbbi papír várható kiadási dátuma szeptember 11.

Fellebbezések sora

Aki nem ismerné a teljes történetet, annak röviden a másfél év eseményeiről: 2004 áprilisában egy győri férfi bírósághoz fordult és pert is nyert a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatallal szemben – azt állította, hogy ügyét nem bírálták el jogszerűen, így a parkolóra kiadott építési engedély sem lehet jogerős. Bár a bíróság igazat adott a felperesnek a hivatallal szemben; az óriásgarázst üzemeltető (az ügyben teljesen vétlen) Győri Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója május elején mégis kinyitotta a márciusra teljesen elkészült, de engedéllyel akkor még nem rendelkező, üres parkolóházat. Ezért később megbüntették Kovács Barnabás igazgatót 35 ezer forintra: ez idáig ez volt az egyetlen jogerős döntés ebben az ügyben.

Még mindig 2004-et írtunk, amikor a parkolóház másodszor sem kapta meg a használatba vételi engedélyt, a próbaüzem alatti mérések ugyanis kimutatták, hogy a zajszint meghaladja az engedélyezett határértéket. A ventilátorokat kellett kicserélni. Amikor ez megtörtént, akkor pedig a győri Reflex fellebbezett az engedélyeztetési eljárás során tapasztalt jogi anomáliák miatt. Ez tartott tehát idáig.

A győri parkolóház kihasználtsága a próbaüzem alatt messze a várakozás alatt maradt, bár a kezdeti ötszázalékos átlagot mostanra sikerült húsz százalékra feltornázni.

Az üzemeltető azért nem hirdette különösképpen (igazság szerint sehogy) az óriásgarázst, mert kétséges volt az engedély kiadása is. Mostantól ebben is változás lesz – mondta el tegnap Kovács Barnabás.

Reklámkampány indul

A Komszol mintegy kétmillió forintot szán hirdetésekre, a kampány szeptembertől indul, s a cél nyilvánvalóan az, hogy az embereket becsalogassák a Jókai utcai óriásparkolóba. Többek között olyan akciók lesznek, hogy az utcán parkoló, de lejárt jegye miatt megbüntetett autós bírságát elengedik, ha az illető az óriásgarázst választja. (A parkolóházban nyilvánvalóan nem büntethetnek lejárt jegy miatt, hiszen ott távozáskor kell fizetni – az eltöltött idő függvényében.)

Fontos szerep a garázsnak

A parkolóház más szempontból is fontos. Az őszre tervezett belvárosi parkolóhely-megszüntetéseket ugyanis csak akkor lehet végrehajtani, ha az óriásgarázs negyedszáz helyével is számolhatnak. Nos, úgy tűnik, ezzel a 260 parkolóval kalkulálhat a városvezetés; a megyeszékhely első parkolóháza történetének első felvonása pedig véget ért. A másodikat nyilvánvalóan sikeresebbre tervezik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbüntetik a mulasztókat

Az allergiát okozó gyomnövény irtását június 30-ig kellett a területtulajdonosoknak elvégezni. Tovább olvasom