Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Megvan a polgármester fenyegetője

Megtalálták azt a férfit, aki még ősszel telefonon üvöltött fenyegető szavakat a győrújfalui polgármesternek.
„ Szar ember vagy, kinyírlak, te szemét" – egy ismeretlen hang ezeket a mondatokat üvöltötte több alkalommal is Cserjés László győrújfalui polgármester mobiltelefonjába szeptember 9-én. A település vezetője rendőrségi feljelentést tett életveszélyes fenyegetés miatt.

Két és fél hónappal a fenyegetés után az elkövetőnek szabálysértés miatt a Győri Városi Bíróság elé kellett állnia. Dr. Kiss János bíró előtt N. M. győrladaméri lakos beismerte tettét, sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, s kezet nyújtott Cserjés László polgármesternek, aki a békejobbot elfogadta.

N. M. elmondta a bíróság előtt, azon a bizonyos szeptemberi napon felidegesítette a Győrújfalun átvezető rossz út, s nem tudta azt, hogy az út nem önkormányzati, hanem állami tulajdonban van, így felújítása sem a Cserjés vezette polgármesteri hivatalra tartozik.

A férfi idegességéhez hozzájárult azt is, hogy gondok nehezítik életét. Rokkantnyugdíjas, havi 49 ezer forintból él, s ő gondozza idős édesanyját is. N. M. elmondta azt is, igazából akkor döbbent rá tettének veszélyességére, amikor az ügyről a Kisalföldben olvasott. A bírósági tárgyalás megkezdése előtt levelet írt a hatóságnak, ebben sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. A győrladaméri férfit a bíróság figyelmeztetésben részesítette, s jelezte azt is, hasonló ügy esetén már nem kerülheti el a pénzbüntetést.

Dr. Kovács Gergelytől, a Győri Városi Bíróság sajtótitkárától megtudtuk, az életveszélyes fenyegetéssel gyanúsított személy felderítéséhez és beazonosításához nem kellett igénybe venni a rendőrséget, amikor ugyanis a Kisalföldben megjelent az ezzel kapcsolatos hír, az érintett önként kereste fel a bíróságot, s vállalta tettének következményeit.
– Ha a bíróság pénzbüntetést szabott volna ki, kértük volna annak eltörlését, mivel Cserjés Lászlóval mélyen átéreztük azt, mit jelent ma Magyarországon havi 49 ezer forintból élni – fogalmazott dr. Horváth Gizella, Győrújfalu polgármesterének jogi képviselője.

– Az ügy a lovagiasság szabályai szerint rendeződött, egyvalami azonban nem változott, a településen átvezető szigetközi út katasztrofális állapotban van, s az állami út fenntartójának sürgősen tenni kellene valamit – nyilatkozta Cserjés László polgármester.

Szavak válogatás, de nem következmények nélkül

A héten öt olyan szabálysértési ügyet is tárgyalt a győri bíróság, amelyben életveszélyes fenyegetés miatt tettek feljelentést. A durva szavakat szerencsére egyetlen esetben sem követte tett, az esetek azonban rávilágítanak arra, hogy sokan a viták kulturált rendezése és megbeszélése helyett inkább válogatás nélkül mondanak olyan dolgokat, amelyeknek jogi következménye lesz.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó kazánnal ezrek spórolhatók

Mikor a távfűtés lehetséges megújításáról a győri közgyűlés vitázott, az érvek és ellenérvek között elhangzott: jó dolog a központi fűtés, szükség is van rá, de drága. Nem véletlen, hogy sok éve már az egyéni számlázást szeretnék bevezettetni a panelházakban, ahol egységesen a légköbméter alapján számláznak, s ezen nem lehet nagyon spórolni. Tovább olvasom