Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Megvan a barokk álompár

Megvan az a fiatal pár, akik hamarosan a győri barokk esküvőn, nyilvánosan mondják ki az igent.

Ritkán hivatalos valaki ismeretlenül mások esküvőjére, de természetesen erre is van példa. Egy évben egyszer, augusztusban Győrött az egész város, sőt, a városba látogató idegen is szívesen látott vendég a barokk esküvő, történelmi ünnepi játékok alkalmával két fiatal látványos egybekelési ceremóniáján.

Kattintson a képre!
A győri Családi Intézet által szervezett háromnapos, színes program
augusztus 12–13–14-én idén is számos látnivalót kínál az érdeklődőknek. Lesz toborzás ceremóniamesterrel, dobosokkal, zászlóforgatókkal, vásári forgatag, barokk ügyességi verseny, hastánc, néptánc, tárogatómuzsika, a játékok történetében másodszor pénzdíjas kakaskukorékoló verseny, játszóház, hintós városnézés, helyben sütött rétes és sok más. Az esemény fénypontját azonban maga az esküvő adja valódi szereplőkkel. 

 szervezők és mindenki számára előzetesen az a legizgalmasabb kérdés, ki az a fiatal lány és fiú, aki többezres tömeg előtt, barokk szerenáddal, lovasfelvonulással, fáklyás tánccal, aranypénzszórással, galambok röptetésével, színpompás barokk ruhába öltözve szeretné emlékezetessé tenni élete legjelentősebb napját. Az izgalmat csak fokozza, hogy az egész ország területéről, sőt, a határokon túlról is lehet jelentkezni.

Feszült várakozás után megvan a barokk esküvő idei álompárja, Nikolett és Gábor, mégpedig a Duna túlpartjáról, Révkomáromból. Az esküvővel kapcsolatos hivatalos intéznivalóik közben ismerhettük meg a főszereplőket a Zichy-palotában. Először bemutatkozásra kértük őket.

– Hol találkoztak a barokk esküvő felhívásával?
– Egy magyarországi lapban bukkantam rá – meséli Gábor.
– Mivel úgyis terveztük az egybekelést, méghozzá augusztusban, azt mondtuk, miért ne.
– Mi adja a kapcsolatuk különlegességét?
– Hat éve élünk együtt Gáborral, és van egy négyesztendős kislányunk, Rebeka – mondja Nikolett.
– Mi a foglalkozásuk?
– Műkörömépítő vagyok, Gábor menedzser.
– Volt nehézségük a jelentkezéssel kapcsolatban?
– A nagy nyilvánosság miatt, hogy az esemény az egész város előtt zajlik, a szüleink mindkét részről idegenkedtek egy kicsit, aztán lassan meggyőztük őket – jegyezte meg Gábor.
– Sokan jönnek Révkomáromból az eseményre?
– Száz meghívót küldtünk szét rokonoknak, barátoknak. Reméljük, sokan érkeznek.
– Kislányuk, Rebeka hol követi a látványos felvonulást?
– Természetesen ott ül köztünk ő is a hintón barokk viseletbe öltözve – zárta a rövid beszélgetést a két boldog fiatal, majd elsiettek ruhapróbára.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit eszünk a fagylalton?

Ötezer éves és kínai a legrégebbi fagylalt. Akkor csak kiváltságosok fogyaszthatták a hűsítő finomságot. A hajdani királyi kiváltság százforintos hűsítővé szelídült. Bár az ókorban nem levegőnyomattal, tojásporból, aromával és az eladási ár harmadából készült, a hűsítő csemege máig nem vesztett vonzerejéből. 17 éve 4,50-be került egy gombóc nagyjából mindenhol. Tovább olvasom