Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Megváltoztatták a döntést

Idén a Szent-Györgyi Albert-iskolában indulhat első osztály, a tulipános iskolában viszont nem.

A szülőkkel folytatott egyeztetést követően a győri önkormányzat oktatási irodája tegnap megváltoztatta döntését: az új tanévben a Szent-Györgyi Albert-iskolában indulhat első osztály, a tulipánosban viszont nem.
Felháborodva kereste fel szerkesztőségünket tegnap délben Varga László, a győri Szent-Györgyi Albert-iskola szülői munkaközösségének elnöke, aminek apropója Papp András oktatási irodavezető múlt heti sajtótájékoztatója volt.

A szakember akkor egyebek mellett kifejtette: a Szent-Györgyiben nem indul első osztály, az oda beiratkozni kívánókat átirányítják a Tulipános Általános Iskolába. Előbbibe 16-an, utóbbiba négyen jelentkeztek. Varga László úgy vélte, érthetetlen, hogy miért azt az intézményt lehetetlenítik el, ahol többen akarnak tanulni. Elmondta: vannak olyan szülők, akik nagyobbik gyermeküket már a Szent-Györgyibe járatják, és most a kisebbiket kénytelenek lennének máshová vinni, ami nagy terhet jelentene számukra. Megjegyezte, hogy ez a lépés ellentmond a szabad iskolaválasztás jogának is. Varga László nem tudta, de közben már úton volt a megoldás, s délutánra Papp András megváltoztatta döntését.

Az irodavezető a Kisalföld kérdésére elmondta: erre a szülőkkel folytatott egyeztetés után került sor. Eszerint a Szent-Györgyiben mégis indul első osztály a 2006/2007-es tanévben, a tulipános iskola Rónay Jácint utcai épületében viszont nem, csupán kisbácsai, négyosztályos tagiskolájában. Papp András hozzátette: a tulipános létét ez a döntés nem befolyásolja, mert Kisbácsáról a felsősök továbbra is hozzájuk kerülnek. A szakember köszönetet mondott a szülők „korrekt magatartásáért".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs pénz a járdákra

A gyalogosok 403 kilométernyi szilárd burkolatú járdát használhatnak Győrben. Míg javításra 2003-ban 64 millió, 2004-ben pedig 31 millió forint jutott, idén egyetlen fillért sem tudott elkülöníteni a város útkezelő szervezete. Nemrég a megyeszékhely belvárosának kellős közepén történt gyalogosbaleset, egy megsüllyedt belvárosi járda miatt. Tovább olvasom