Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Megváltozott arculat

A Győri Városi Televízió a napokban egy huszárvágással Győr TV-re módosította nevét. Ám nem csak ennyi a változás a város és környéke szempontjából is fontos média esetében.
O. Horváth Márta
A győri közgyűlés a tévé vezetőjének váratlan távozása után új igazgatót nevezett ki O. Horváth Márta személyében. Vele a tévé terveiről, lehetőségeiről beszélgettünk, s egy kicsit bepillantottunk abba is, miként, milyen szakmai múlttal került az igazgatói székbe.
A békéscsabai születésű újságíró édesapja javaslatára tanulta meg a szlovák nyelvet a gimnáziumban, majd ezután a pozsonyi egyetemet televíziós szakon végezte el. Dolgozott lapoknak (a Kisalföldnél is), sőt, volt pályaelhagyó is és elvégezte a marketingmenedzseri szakot. Most pedig, ahogy ő mondja, „ a két választás évében szeretné biztosítani, hogy a tévé folyamatosan működjön ” . De nem elégszik meg ennyivel. Mint új vezetőnek ezer ötlete van, tervei nem merülnek ki abban, hogy miként lehet a korábbi igazgató által megkezdett munkát folytatni.
„ Hála istennek a kollégáim fogékonyak az újra és szeretnének minőséget letenni az asztalra. Egyházi, életmódmagazin, reggeli állandó műsor, szappanopera, átváltoztató programok, hétvégi műsorok is szerepelnek a terveim között. Persze tudom, hogy mindezekhez először a támogatókat kell megtalálnom, ráadásul a stúdiónk kisebb igénybevételekre lett kitalálva ” – mondja az új igazgató. Munkáját sokban segítheti azonban, hogy a Győr TV technikai körülményei javulnak. Annak ellenére, hogy nincs még önálló épületük, s továbbra is társbérletben vannak a Balázs Béla Általános Művelődési Központtal és a szűkös stúdió miatt panaszkodhatnának, nem ezt teszik. Hanem fejlesztenek. Márciusban minden munkatársat telefonhoz segítettek, új számítógépes programok, vágógép, ruhák, stúdióberendezés került a birtokukba. A tévé folyamatosan tér át a digitális technikára, amely már alapfeltétel a televíziózásban. Mindezt úgy, hogy saját forrásokat kerestek és találtak.
S hogy a nézők mit vehetnek észre mindezen változásokból és mikor ? Már most elég sokat. A tévé nevét könnyebb kimondani, a képi, formai elemek is megújultak a képernyőn, s hamarosan beindul a Hálózatos Televíziók Rt. működése is. Ez tovább színesítheti a műsorpalettát és további lehetőséget teremt arra is, hogy Győr országosan még nagyobb nyilvánosságot kapjon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi újság Bakonygyiróton?

Gázberuházás, közvilágítás-korszerűsítés, a falugondnoki rendszer kiépítése – ezek azok a… Tovább olvasom