Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megújultak Újváros utcái

Győr - A Lakóutca program keretében a győri útkezelő szervezet koordinálásával Újváros családi házas övezetében megújultak az Achim András, Bokréta és Somos utcák. Az átadást ma kora délután tartották a helyszínen. Az egyik lakó köszönete jeléül egy láda almával érkezett az ünnepségre, egy másik arra járó helybéli pedig, látva a ceremóniát, megállt az autójával hogy elmondhassa: elégedett az új úttal.
Az utcák burkolata nem volt alkalmas hosszú távon biztosítani a vízelvezetést, és a teherbírásuk sem volt megfelelő. Így fenntartásuk nagy figyelmet és költséget jelentett, a vissza-visszatérő kátyúikkal hosszú évek óta ádáz harcot vívtak az útkezelők.

Az utcák felszíni csapadékvíz elvezetését nem lehetett lokálisan, csak néhány utcára koncentráltan megoldani, ezért Újváros városrész csapadékvíz elvezetését több ütemben építtette meg az önkormányzat. Utolsó ütemét ez év tavaszán fejezték be az Achim András és Somos utcákban, ezzel összehangolva szerepelt a programban a két utca felújítása, kiegészülve a Bokrétával.

Fotó: Győri Útkezelő Szervezet
Fotó: Győri Útkezelő Szervezet


Az Achim utcában egyrétegű aszfaltpálya épült a meglévő felületi bevonatos burkolatra, a Bokréta és Somos utcákban pedig kétrétegű aszfalt került új pályaszerkezetre – összesen 2024 méter hosszon. A munka 126 millió forintba került.

Olvasóink írták

 • 2. gyugyu1 2009. szeptember 04. 10:55
  „Gratulálok az ittlakók nevében az elvégzett munkához ! Az elmult 40 évben nem került sor ilyen nagyságrendű beruhásásra ebben a városrészben ! /ujra aszfaltozott utak , vizelvezetőrendszer kiépitése, uj Eu-szabványos játszóterek épitése , uj tetszetős és ami a lényeg biztonságos játékok beszerzése az ovoda számára /, zebrák utburkolati jelek felfestése közlekedési táblák kihelyezése ,uj buszforduló épitése / ehhez csak gratulálni lehet az Önkormányzatnak és nem utósorban a Képviselőnknek és munkatársainak ! Köszönjük .”
 • 1. tati 2009. szeptember 04. 08:07
  „ezt a tudatos,és profi kivitelezést végre megtanulhatná a GYŐRÚJBARÁTI ÖNKORMÁNYZAT is.
  tessék példát venni kedves baráti tisztségviselők...
  állítom,hogy néhány utcánál(mint például a mienk,a Hunyadi)sokkal jobb burkolatú utak vannak még a szeméttelepi kiskertek pihenőházainál is.

  a testület újraválasztása óta nem volt itt semmi előrelépés,de a választás előtt nagy volt a szájtépés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két baleset egy időben a 85-ösön

Az autópálya után egy motoros balesete, az ikrényi leágazás után pedig egy BMW miatt akadozott a… Tovább olvasom