Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Megújultak a győri Sport utcai rendelők

Megújult a Sport utcai egészségügyi ellátás, mától három épületben várják az orvosok és a védőnők a betegeket.

A felnőtt- és gyermekorvosi, valamint a védőnői rendelőket kedden adták át ünnepélyesen, a sajtó képviselői előtt. Az ünnepségen Borkai Zsolt polgármester elmondta: ˝Az elmúlt évek beruházásai bizonyítják, hogy számunkra Győr minden része fontos, a peremkerületek éppúgy, mint a belváros˝. Ezt alátámasztva említést tett a Szabadhegyen és a Győr-Ménfőcsanak végzett hasonló beruházásokról.

Dr. Somogyi Tivadar egészségügyért felelős alpolgármester – mint mondta – gyakorló orvosként tudja, hogy a szép környezet nem csak az ide járó több mint 6000 beteg feszültségét oldja, jobb körülmények között az orvosok számára is nagyobb öröm a munka.

A beruházás előtt a Sport utca 7. szám alatt működött a házi gyermekorvosi rendelő két praxisa és a területi védőnői szolgálat, a 9-es épületben pedig a felnőtt háziorvosok kaptak helyet. Most kapott egy harmadik épületet az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) – a 11. számút –, így a három funkció mostantól külön épületben működik – tájékoztatott Panker Mihály. Az EESZI igazgatója kitért a költségekre is: a 45 millió forintos beruházást 35 millió forinttal az Európai Unió, 10 millióval pedig a győri önkormányzat támogatta.

A megszépült, teljes körűen akadálymentesített épületeket és rendelőket Kalmár Ákos, a terület önkormányzati képviselője vette át a lakosság nevében.

Olvasóink írták

  • 2. odre 2011. szeptember 13. 23:23
    „nem tudom, ez most megint miért baj... más országokban is felújítanak ezt-azt, néha beszédet is mondanak, ha elkészül, ne adj isten még egy rövid cikk is megjelenhet róla az újságban.................... meg hogy lehet összevetni egy lakás kifestését egy (több) rendelő felújításával................. az ilyen fanyalgókat, mint háté, meg kiköltöztetném a világ kevésbé szerencsés felére, aztán hamar megtanulná, hogy mennyire természetes dolog egy rendelő felújítása... nem is kéne messzire menni, sajnos.........”
  • 1. háté 2011. szeptember 13. 20:00
    „Csinnadratta azért, ami máshol természetes dolog, egy idő után mindent fel kel újítani.
    Otthon ha kifestettnek utána ünnepséget csinálnak? - vicc, amit művelnek és ezért még komoly fizetést kapnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új játékok Kismegyeren

Új udvari játszótérrel gazdagodott a győri-kismegyeri óvoda. Tovább olvasom