Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Megújult Vámosszabadi

A lakóközösség összefogásának köszönhetően 120 millió forintos beruházást adtak át Vámosszabadin.
Vámosszabadi korábban hiába pályázott, a szúnyogirtás támogatásán kívül semmilyen támogatást nem nyertek el. Idén azonban 32 millió forint pályázati pénzhez jutott a község, melyhez az önkormányzat hozzátett 52 milliót, két építési közösség 35 milliót és egy vállalkozó 400 ezer forintot.
– Több éven keresztül készültünk a fejlesztésekre: kavicsbányát működtettünk, az építési telekalakításokat pedig a lakossággal közösen vállalkozásban végeztük. A szerény nyereséget nem éltük fel, tartalékoltuk, másképp most nem tudtuk volna finanszírozni a beruházásokat – tudtuk meg Takács Ferenc polgármestertől.
Az elkészült beruházásokat egy közös ünnepségen adták át tegnap délután. Többek között egy edzőtermet és egy vizesblokkot a sportpálya öltözője mellett.

Ezek mellett felújítottak egy útszakaszt, sétálóutcákat építettek a parkokban, utcabútorokat raktak ki, hat új buszvárót építettek felszállószigettel, s 66 információs tábla is segíti ezután a faluba érkezőket a tájékozódásban. Egy vállalkozó támogatásával megújult az iskola számítógépparkja. A négy faluval közös kisbajcsi iskola nyílászáróit is kicserélték. Alakult két építőközösség a faluban, s a háztulajdonosok áldozatvállalásával szilárd burkolatú utak készültek. Mindezek mellett még szúnyogirtásra is futotta.

– Amikor az önkormányzat telkeit értékesítette, az árba nem számította be az útépítést. A tulajdonosok felismerték, hogy ha elkészül a szilárd burkolatú út, az ingatlanjaik is értékesebbek lesznek – magyarázta Takács Ferenc.

A Széchenyi utca és az öt bekötőút építőközösségének képviselője, Horváth Anita elmondta:
– Amikor szervezni kezdtük az építőközösséget, két hetünk volt, hogy összeszedjük a tagokat. Házanként 260 ezer forintot fizettek, akik beléptek a közösségbe. Jó döntés volt, nagyon örülünk a kész útnak, minőségi a változás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Győr jobb esélyekkel indul''

A 2007–2013 közötti időszakra szóló második Nemzeti Fejlesztési Terv alapvető váltást jelenthet, amelynek Győr egyértelműen haszonélvezője lehet, jobb esélyekkel indul, mint eddig. Győr szekere jól fut, a magyar városok között irigylésre méltó helyzetben van, de amikor kevesen sajnálnak bennünket, és sokan irigykednek, az kártékony lehet - mondta lapunknak Balogh József polgármester. Tovább olvasom